اصفهان جزو 3 استان پرچالش در نیروی انسانی
۳۶ هزار و ۴۸ کلاس درس در شهر اصفهان دایر میشود
گروه اصفهان: روز گذشته مدیرکل آموزشوپرورش اصفهان مهمان نود و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان بود و از اقدامات گستردهای سخن گفت که به مناسبت بازگشایی مدارس در فصل تابستان ویژه پروژه مهر در سطح استان با همکاری شهرداری و شورای شهر انجام شد.
محمد اعتدادی با اشاره به اینکه موضوع آموزش به جهت مشهود بودن تأثیرات آن در امر توسعه از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: حوزه نیروی انسانی یکی از پر چالشترین حوزههای آموزشوپرورش است و با کمبود شدید نیرو در این زمینه روبهرو بودیم تا حدی که جزو سه استان پر چالش درزمینه کمبود نیروی انسانی هستیم. مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان در مورد تعداد مدارس شهر اصفهان تصریح کرد: در سال تحصیلی جدید در شش ناحیه شهر اصفهان مجموعا هزار و ۵۵۲ واحد آموزشی دولتی و غیردولتی از یکم مهرماه فعالیت خواهند داشت و زنگ مهر در مدرسه شال باف ناحیه ۴ اصفهان توسط مسئولان نواخته میشود.
فعالیت 5 هزار و ۳۱۱ واحد آموزشی در اصفهان
او با بیان اینکه تعداد کل مدارس استان اصفهان بدون احتساب پیشدبستانیها 5 هزار و ۳۱۱ واحد است، تصریح کرد: در دوره ابتدایی ۸۴۳ واحد، در دوره متوسطه اول ۳۷۲ واحد و متوسطه دوم ۳۳۳ واحد وجود دارد ضمن اینکه ۷۰ واحد مستقل یا ضمیمه آموزش استثنایی در استان مشغول به کار هستند. اعتدادی با اشاره به اینکه تاکنون ۸۴۵ هزار نفر در سامانه سناد ثبتنام کردهاند، اظهار کرد: در شهر اصفهان ۳۳۵ هزار و ۹۱۸ نفر ثبتنام کردهاند و ثبتنام اتباع خارجی هنوز ادامه دارد. او در مورد آمار پایههای تحصیلی مختلف در شهر اصفهان تصریح کرد: در پایه ابتدایی در شهر اصفهان ۱۸۴ هزار نفر، دوره متوسطه ۸۱ هزار نفر، متوسطه دوم ۷۰ هزار نفر مشغول به تحصیل هستند همچنین هزار و ۹۸۶ نفر دانشآموز استثنایی در شش ناحیه شهر اصفهان مشغول تحصیل هستند. مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان با اشاره به دایر بودن ۳۶ هزار و ۴۸ کلاس درس در شهر اصفهان گفت: اقدامات بسیاری درزمینه جبران کمبود شدید نیرو داشتیم که در این زمینه با استفاده از پتانسیل همکاران بازنشسته و افزایش ساعات غیرموظف نیروهای موظف توانستیم این مشکل را مرتفع کنیم تا در سال تحصیلی جدید مشکلی نداشته باشیم هرچند این حجم بالای استفاده از بازنشستگان امکان کاهش کیفیت را دارد اما با طراحی دورههای بازآموزی برای آنها تلاش میکنیم این اتفاق نیفتد. او در مورد جایگاه اصفهان در کنکور سراسری اظهار کرد: سازمان سنجش رتبه استانها را چند ماه بعد از کنکور سراسری اعلام میکند و رتبه امسال استانها به همین دلیل هنوز مشخص نشده اما استان اصفهان تابهحال در کنکور سراسری رتبه سوم کشور را داشته است در مورد رتبههای زیر ۱۰ هم امسال دو دانشآموز از استان اصفهان در کنکور سراسری رتبه زیر ۱۰ داشتند که امیدواریم سال آینده این تعداد با رشد خوبی مواجه شود.
حمایت مدیریت شهری از سرمایهگذاران گردشگری
در ادامه این جلسه رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه با آغاز سال تحصیلی شاهد سرزندگی شهرها با حضور دانشآموزان خواهیم بود، خاطرنشان کرد: تعلیم و تربیت، خانواده و وجود الگوهای مناسب، سه رکن یک تمدن هستند که اگر دشمنان به آن هجوم آورند از پای درمیآید برای همین است که شاهد هستیم این سه محور مکرر مورد تاختوتاز قرار میگیرد بنابراین باید تلاش کنیم در حد توان خود از این سه محور حفاظت کنیم. علیرضا نصر اصفهانی با اشاره به اینکه ۳۲۰ هزار دانشآموز در دورههای ابتدائی اول و دوم و متوسطه اول و دوم در اصفهان مشغول به تحصیل خواهند شد، تصریح کرد: آموزشوپرورش در طول تابستان برای سازماندهی مدارس زحمت زیادی را متحمل شدند. نصر اصفهانی با تأکید بر اینکه هزینهها در این زمینه، هزینه فایده است و سود ازدسترفته تلقی نمیشود، ادامه داد: مردم باید به معلمان توجه کرده و فرهنگیان نیز از جایگاه خوبی برخوردار شوند و خود منزلت بخشی رسالتهای خود را به نحو مطلوب انجام دهند. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه با اشاره به در پیش بودن روز گردشگری، یکی از دغدغههای شورای شهر را بحث گردشگری دانست و اظهار کرد: در نطقها و جلسات به اهمیت این موضوع پرداختهشده و طرح اصفهان ۲۰۲۰ با همت و حمایت شهرداری برای رونق شهرداری در دستور کار قرار گرفته است. در سال ۲۰۱۶ در سراسر جهان هزار و ۳۴۰ میلیارد دلار درآمد گردشگری بود و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر گردشگر در کشورها جابهجا شدند بااینحال سهم کشور ما چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر گردشگر بوده که درآمد حاصل از آن سه میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار است که به نسبت جهان رقم ناچیزی است. نصر اصفهانی با تأکید بر اینکه در راستای توسعه این صنعت پاک باید همت بیشتری داشته و از این سنت دنیا بهاندازه خود سهیم باشیم، افزود: هر فردی در بخش گردشگری اصفهان سرمایهگذاری کند، موردحمایت شورای شهر قرار خواهد گرفت. او در ادامه اظار داشت: تمام سازمانها باید اهتمام ویژهای برای متناسبسازی شهر جهت حضور توانخواهان و جانبازان با هر معلولیتی داشته باشند. اگر حضور افراد معلول را کمتر شاهد هستیم، به دلیل آن است که شهر مکان مناسبی برای حضور آنها نیست، قرار شده کمیتهای برای معلولان زیرمجموعه کمیسیون اجتماعی و محیطزیست با مشارکت خود آنها ایجاد شود. او با اشاره به اینکه چهار میلیارد تومان برای مناسبسازی شهر در مورد معلولان در بودجه اختصاص داده شده است، ادامه داد: این مبلغ برای اصلاح امور کفاف نخواهد کرد؛ از طرفی وضع پیادهروها نباید مانعی برای حضور این قشر باشند و لازم است معاونت شهرسازی به این مسئله بهطورجدی ورود کند.