بررسی بازار لوازم خانگی؛ قیمت انواع یخچال، تلویزیون و لباسشویی در فروردین ۱۴۰۰
اگر بخواهیم وضعیت بازار را شرح دهیم بهصورت خلاصه شرح دهیم باید بگوییم خیلی از محصولات تولید شده توسط برندهای خارجی که سه سال پیش میتوانستید با پرداخت هفت، هشت میلیون تومان خریداری کنید الان برچسب قیمت ۳۰، ۴۰ یا حتی ۸۰ میلیون تومان خوردهاند، اما بههرحال این نکته را هم نباید فراموش کرد. روزهای باقی مانده از فروردین ۱۴۰۰ آخرین فرصت برای خرید لوازم خانگی در سال جدید است، چون همین که اردیبهشت از راه برسد، تولیدکنندهها و فروشندهها نرخهای جدید را با توجه به تورم سال گذشته، رشد مالیاتهای مختلف و افزایش حقوق کارگران تعیین میکنند
یک ماه اول هر سال میتواند وقت مناسبی برای خرید لوازم خانگی باشد. تجربه چند ساله نشان میدهد حداقل تا پایان فروردین ماه تولیدکنندهها و فرشندگان دست به قیمتهای سابق نمیزنند، اما همین که اردیبهشت از راه برسد، آنها هم نرخهای جدید را با توجه به تورم سال گذشته، رشد مالیاتهای مختلف و افزایش حقوق کارگران تعیین میکنند. اگر بخواهیم وضعیت بازار را شرح دهیم بهصورت خلاصه شرح دهیم باید بگوییم خیلی از محصولات تولید شده توسط برندهای خارجی که سه سال پیش میتوانستید با پرداخت هفت، هشت میلیون تومان خریداری کنید الان برچسب قیمت ۳۰، ۴۰ یا حتی ۸۰ میلیون تومان خوردهاند. یخچال ساید بای ساید SXB550 چنین وضعیتی دارد و در مقایسه با سه، چهار سال پیش قیمتش حدود ۱۰ برابر افزایش داشته است. خوشبختانه تولیدکنندههای ایرانی موفق شده اند در ساخت یا مونتاژ یخچال، تا حد زیادی پیشرفت کنند و مدلهای ساید بای ساید با قیمت ۲۰ تا ۳۰ میلیون به بازار بفرستند. ماشینهای لباسشویی ۱۰ میلیون و ظرفشوییهای ۱۵ میلیونی هم انتخابهای منطقی بهحساب میآیند. با پرداخت حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان میتوان یک تلویزیون ایرانی کاملا قابل اعتماد خرید، اما
ما توصیه میکنیم اصلا سمت بازار مایکروویو نروید مگر اینکه بخواهید ۲۵ میلیون توما پول بابت خرید سولاردامهای الجی بدهید. این کار از نظر شما عاقلانه است؟
بازار یخچال فریزر؛ چیزهایی که دل خریداران را میبرد
به گزارش فرارو، یخچال فریزر بازار بزرگی دارد؛ در سادهترین حالت خریدار باید انتخاب کند از میان یخچالهای ساده بالا و پایین، یخچالهای ساید بایساید و یخچالهای دوقلو بهکدام مدل بیشتر نیاز خواهد داشت. کسی که تصمیم گرفته بر اساس ترند سالهای قبل برای خانه یک یخچال ساید بای ساید کرهای خریداری کند ممکن است با شنیدن قیمتها دود از سرش بلند شود. یک دستگاه ساید مدل SXB550 الجی را الان فروشندهها با قیمت ۸۰ میلیون تومان پیشنهاد میدهند. مدلهای همرده سامسونگ همین قیمت فروخته میشوند. چون قیمتها خیلی روند مشخصی ندارند خرید چنین یخچالی از برندهای کرهای میتواند با بودجه ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان هم امکانپذیر باشد. ارزانترین از این یخچالهای ساید برند دوو را داریم که البته لابد دیگر تا الان متوجه شدهاید در ایران تولید میشوند و برادر خوانده برند اسنوا هستند. محصولاتی که از خط تولید این کارخانه ایرانی بیرون میآیند بهفراخور کیفیت و رتبه کیفی نام دوو یا اسنوا را روی خود میبینند. عجیب اینکه در بازار خریداران هنوز هم برای لوگوی دوو راحتتر حاضر میشوند دست بهجیب ببرند.
گرانترین ساید بای سایدهای دوو را فروشندههای غیررسمی نهایتا دور و بر ۵۳ میلیون تومان میفروشند، اما مدلهای دیگر وجود دارند که میتوانند ۱۰ میلیون تومان ارزانتر باشند. درحالی که گرانترین ساید اسنوا ۴۸ تا ۴۹ میلیون تومان است و اگر خیلی روی خرید ساید اصرار داشته باشید میتوانید با ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ارزانترین مدلهای اسنوا را بخرید. تا از بحث ساید بای سایدها خارج نشدهایم باید به این نکته اشاره کنیم که احتمالا ارزانترین یخچال ساید ایرانی به برند پاکشوما تعلق دارد. آنها مدل P190S را حدود ۲۰ میلیون تومان میفروشند. این مدل در ظاهر شبیه سایدها بهحساب میآید، کابین بزرگی و چهار در دارد، اما خبری از یخساز و آبسردکن اتوماتیک یا در کوچک بار نیست. درست مثل سایدهای ارزانقیمت ایکس ویژن، کندی و جیپلاس که دقیقا همین مشخصات را دارند و قیمتشان بین ۲۰ تا ۲۱ میلیون تومان است. نکته بامزه این است که پاکشوما مدل مدل P190S را با برندهای زیرمجموعه خود یعنی کندی و زیرووات هم تولید میکند. به گزارش فرارو، اولین ساید بایساید واقعی که به یخساز اتوماتیک و دستگاه آبسردکن مجهز است، توسط برند امرسان تولید شده و
برای خرید آن باید حدود ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پول بدهید. هیوندای، آر تی سی، بکو، وسن پوینت، دیپوینت و هیتاچی دیگر برندهایی هستند که میتوانید از آنها یخچال ساید بای ساید بخرید، اما اگر خیلی روی ساید بودن یخچال جدید اصرار ندارید ممکن است بتوانید با بودجهای کمتر محصولی بخرید که گنجایشی بههمان اندازه دارد. ارزانترین یخچال دوقلوی بازار ۱۷ میلیون میارزد، اما برحسب امکانات و قابلیتها میتوانید بازار را تا رسیدن به حدود ۶۰ میلیون تومان پیش بروید. این قیمت متعلق به یک یخچال دوقلو سامسونگ است.
یخچال فریزرهای ساده که از آنها بهعنوان یخچال بالا و پایین هم یاد میشود، هنوز هم سادهترین انتخاب هستند. BFN20D محصول امرسان احتمالا سادهترین و ارزانترین انتخاب است. آن را حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میفروشند، اما ظاهر زیادی ساده و گنجایش آن قطعا میتواند بخشی از مشتریها را پس بزند. موضوع اصلی گنجایش این یخچال است که تقریبا برای یک خانواده دونفری مناسب خواهد بود. دیپویت T7، دوو D2BF، جی پلاس J505 و پاکشوما مدل P230S گرانتر هستند، اما مشکل گنجایش را تا حدود زیادی پوشش میدهند.
یخچال فریزرهای ساده که از آنها بهعنوان یخچال بالا و پایین هم یاد میشود، هنوز سادهترین انتخاب هستند
بیشتر بدانید: بررسی بازار نشان میدهد مردم برای خرید یک یخچال بالا و پایین نهایتا بودجه هشت تا ۱۰ میلیون تومان را در نظر گرفته اند. به یخچالهای ساید بای ساید ۳۰ میلیون تومانی اعتماد میکنند و البته بعضیها هم مقهور ظاهر عجیب و غریب BFN20D321 محصول امرسان میشوند. امرسان، اسنوا (دوو) فعلا برندههای بازار یخچال بهحساب میآیند.
وضعیت بازار لباسشویی؛ بازیهای تبلیغاتی
نگاهی به بازار لباسشویی نشان میدهد مردم واقعا تلاش میکنند با کمترین میزان بودجه کارشان را راه بیندازند برای همین پس از سالها مدلهای نیمه اتومات در از بالا دوباره توانستهاند خودشان را در فهرست پرفروشها قرار دهند. این مدلها حدود ۲.۵ تا سه میلیون تومان قیمت دارند. بعد از آنها بخت با لباسشویی پاکشوما مدل 73200 یار است که البته بیشتر نان قیمت اقتصادی خود را میخورد تا امکانات فنی. این دستگاه یک مدل هفت کیلویی است قیافه بینهایت ساده و حتی میتوان گفت از مدافتادهای دارد. به گزارش فرارو، با این حال باز هم خریداران باید برایش حدود ۹ میلیون تومان پول خرج کنند. برند آبسال هم دستگاهی با همین ظرفیت دارد که هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان فروخته میشود. در حالی که مثلا میشود با بودجه ۹ میلیون تومانی سراغ لباسشویی هفت کیلویی ایکس ویژن مدل TG72 رفت. این آخری ظاهری کاملا امروزی دارد. برای خانوادههای پرجمعیت راه چاره این است که بودجهشان را افزایش دهند و با هزینه کردن حدود ۱۲ میلیون تومان پول یک دستگاه هشت یا ۹ کیلویی بخرند. دوو، پاکشوما و جی پلاس برندهایی هستند که باید در این بخش از بازار محصولاتشان را زیرنظر بگیرید. اوضاع قیمت برندهای خارجی اینجا هم ترسناک است؛ مثلا ارزانترین محصول الجی که در بازار با اسم ۷۲۱ شناخته میشود، بهاندازه 73200 پاکشوما زشت است و دستگاهی با ظرفیت هفت کیلوگرم محسوب میشود را ۱۶، ۱۷ میلیون تومان میفروشند. خرید لباسشوییهایی با امکانات کامل، ظاهر شیک و تکنولوژی جدید از برندهای خارجی حداقل ۱۵ میلیون تومان خرج روی دستتان میگذارد. در حالی که ممکن است مجبور شوید تا رقم ۳۷ میلیون تومان هم پیش بروید.دوو، پاکشوما و جی پلاس برندهایی هستند که باید موقع خرید لباسشویی محصولاتشان را زیرنظر بگیرید
بیشتر بدانید: برندهای ایرانی در مورد امکانات دستگاههای خود کمی اغراق میکنند. اگر قصد دارید خیال خودتان را باید داشتن دستگاهی کارآمد راحت کنید، دنبال ارزانترین لباسشویی مجهز به ویژگی شستشویی سریع، گرمکننده خودکار آبگرم و با ظرفیت حداقل هشت کیلوگرم بگردید، چون بقیهاش بازی تبلیغاتی است. بهنظر ما چنین لباسشویی نباید بیشتر از ۱۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد.
وضعیت بازار ظرفشویی؛ گشایش امیدوارکننده
ماشینهای ظرفشویی تازه داشتند جای خود را در خانوادههای ایرانی باز میکردند که با وضعیت گرانی دلار و محدودیتهای واردات روبرو شدیم. برای مدتی طولانی بازار خالی خالی بود و فروشندههایی که محصولات خارجی در انبارهایشان داشتند آنها را با قیمت بالا میفروختند. بهخاطر تکنولوژی ساخت خاص ماشینهیا ظرفشویی مدتی طول کشید تا برندهای ایرانی بتوانند این وسایل را در حد مونتاژ روی خط تولید بیاورند. این اتفاق افتاده و واقعا نمیدانیم خوشحال باشیم یا نه؛ چون برای خرید ماشین ظرفشویی با برند مبله ایرانی باید حدود ۱۵ میلیون تومان پول خرج کرد در حالی که مثلا خیلیها سه سال پیش با بودجه سه، چهار میلیون تومانی یک ظرفشویی کامل و همهکاره خریدهاند، اما حالا به اندازه قیمت خریدش، پول بابت قرص و مایع و ژل شستشو پرداخت کنند. بگذریم!پرفروشترین ظرفشویی بازار به برند جی پلاس تعلق دارد؛ K462W را حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میفروشند. کندی برند خواهرخوانده پاکشوما هم یک ظرفشویی مبله ۱۷ میلیون تومانی دارد. از سام، پاکشوما، اسنوا و کرال هم میتوان با بودجه ۱۵ تا ۱۷ میلیون تومان ظرفشویی مبله خریداری کرد در حالی که مثلا مدلهای رومیزی حداقل هشت و حداکثر ۱۶ میلیون تومان فروخته میشوند و قیمت گرانترین ظرفشوییهای مبله تولید شده توسط برندهای کرهای ۳۷ میلیون تومان است.
قیمت گرانترین ظرفشوییهای مبله تولید شده توسط برندهای کرهای ۳۷ میلیون تومان است
بیشتر بدانید: مدلهای ۱۵ میلیون تومانی ایرانی قادر هستند ظرفها را دقیقا به همان اندازه ظرفشویی ۳۷ میلیون تومانی الجی کثیف و لکدار تحویل دهند. پس پول الکی خرج نکنید.
وضعیت بازار تلویزیون؛ پادشاهی ایرانیها
به گزارش فرارو، تلویزیون بزرگ ۷۲ اینچی الجی با قیمت ۴۲ میلیون تومان گرانترین محصول فعلی بازار ایران بهحساب میآید. با ۳۵ میلیون و ۳۰ میلیون تومان هم میتوان تلویزیون سامسونگ خرید، اما ایرانیها متوجه شدهاند همان امکانات با همان سایز و ابعاد را میشود با پرداخت نصف این مبلغ خریداری کرد. مثلا تلویزیون هوشمند تی سی ال با سایز ۵۵ اینچ قیمتش معادل ۱۳ میلیون تومان است یا تلویزیون هوشمند ایکس ویژن با قابلیت پخش تصاویر 4K را میتوان ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری کرد.ارزانترین تلویزیون ۵۵ اینچی ایرانی را میتوانید با قیمت حدود ۱۰، ۱۱ میلیون تومان بخرید
بیشتر بدانید: ارزانترین تلویزیون ۵۵ اینچی ایرانی را با قیمت حدود ۱۰، ۱۱ میلیون تومان بخرید و خیال خودتان را راحت کنید. شهاب مدل SH102U1 با قیمت حدود ۱۱ میلیون و ۷۰۰ میتواند انتخاب مناسبی باشد.
بازار مایکرویو؛ پا گذاشتن در میدان مین
مایکروویو خریدن مثل پاگذاشتن در میدان مین است. برای اینکه یک دستگاه مایکروویو واقعا کاربردی خریداری کنید باید حداقل ۲۵ میلیون تومان پول بدهید. مدلهای میانرده سامسونگ و مدیا حدود ۱۵ میلیون تومان قیمت دارند و چیزهایی که به اسم مایکروویوهای شش، هفت میلیون تومانی در بازار میبینید واقعا چیزی بیشتر از یک آون توستر نیستند. با این دستگاههای نهایتا میتوانید بشقاب غذا را گرم کنید. خیالتان راحت!برای اینکه یک دستگاه مایکروویو واقعا کاربردی خریداری کنید باید حداقل ۲۵ میلیون تومان پول بدهید
بیشتر بدانید: یک دستگاه اون توستر دو میلیون تومان هم میتواند بشقاب غذای شما را گرم کند. پس بهتر است واقعا به مایکروویو نیاز ندارید، خرید آن را از سرتان بیرون کنید.