طرز تهیه فرنی
در این مقاله میتوانید طرز تهیه فرنی را به چند روش مختلف را یاد بگیرید.
فرنی از جمله دسرهایی است که خیلی سریع آماده میشود و در هر زمانی چه تابستان و زمستان میتوان سرو کرد. بیشترین زمانی که فرنی را مصرف میکنند، زمان افطار و سحر ماه رمضان یا هنگامی است که شخصی دچار سرفههای متعددی میشود مثلا در بیماریهایی مثل کرونا و سرماخوردگی. طرز درست کردن فرنی زعفرانی با آرد برنج یا نشاسته و فرنی با آرد گندم یا حتی ترکیب آرد برنج و نشاسته خیلی راحت است. این دسر میتواند به عنوان یک وعده غذایی خوشمزه برای تغذیه کودکان و نوزادان هم مورد استفاده قرار بگیرید. در این مقاله میتوانید طرز تهیه فرنی را به چند روش مختلف را یاد بگیرید.
طرز تهیه فرنی با نشاسته
مواد لازم برای ۲ نفر
شیر پرچرب: ۲ لیوان
شکر: ۴ قاشق غذاخوری یا نصف لیوان دسته دار فرانسوی
نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب و هل: به اندازه کافی (بیشتر برای طعم دهنده است و بهتر است که زیاد استفاده نشود.)
طرز تهیه
قدیمیها در ابتدا نشاسته را با کمی آب شستشو میدانند تا اگر کثیفی داشت، برطرف شود. ولی دیگر نشاستههای امروزی تمیز هستند و نیازی به این کار نیست. در هر صورت اگر قصد شستن و تمیز کردن نشاسته را دارید، باید خیلی سریع مقداری به اندازه نصف استکان آب بر روی نشاسته ریخته و بعد کمی هم بزنید و آن را دور بریزید، فقط نباید اجازه بدهید که نشاسته با آب کاملاً مخلوط شود.
در دومین مرحله از طرز درست کردن فرنی باید بعد از تمیز کردن نشاسته ابتدا شیر سرد را در یک قابلمه بریزید. سپس نشاسته و شکر را به آن اضافه کنید. شعله زیر گاز را روشن کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود. هم زدن را تا زمانی که غلظت نشاسته به حد مناسب رسید، ادامه دهید.
سپس گلاب و هل و دیگر مواد را به فرنی اضافه میکنیم و باز هم میزنیم. بعد از چند دقیقه، فرنی را از روی اجاق گاز بر میداریم. در این دستور مواد فرنی برای ۲ نفر مناسب است. در صورت تمایل میتوانید مقدار مواد اولیه را ۲ تا چند برابر کنید.
طرز تهیه فرنی آرد برنج
مواد لازم برای ۲ نفر
شیر پاستوریزه پرچرب: ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوری
آب: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
هل و گلاب به اندازه کافی (به اندازهای که فرنی شما طعم خوبی بگیرد.)
دارچین: به مقدار لازم (برای تزئین)
خلال پسته: به مقدار لازم (برای تزئین)
طرز تهیه
طرز درست کردن فرنی با آرد برنج درست شبیه به همان مراحل آماده کردن فرنی یا نشاسته است. در این طرز تهیه باید به جای استفاده از نشاسته، آرد برنج را به کار ببریم. در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی با آرد برنج ابتدا شیر سرد را درون یک قابلمه ریخته و سپس شکر و آرد برنج را به داخل آن اضافه میکنیم. قبل از اینکه ترکیب آرد، شیر و شکر را روی گاز قرار دهید ابتدا مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. آرد برنج حتما باید در شیر سرد حل شود. در غیر این صورت امکان گلوله شدن آن وجود دارد. در طرز تهیه فرنی زعفرانی باید زعفران آب شده را در همین مرحله به مواد اضافه کند.
در دومین مرحله از طرز تهیه فرنی با آرد برنج آن را روی شعله ملایم میگذاریم و آب را اضافه میکنیم. فقط دقت کنید که در طرز تهیه فرنی با آرد برنج باید فرنی را به طور مداوم هم بزنید تا آرد برنج گلوله گلوله نشود. در نهایت وقتی که غلظت فرنی به حد نرمال رسید، هل و گلاب را اضافه کرده و باز به هم بزنید و بعد از ده دقیقه، آن را از روی اجاق برداشته و میل کنید. توجه داشته باشید که بعد از آماده شدن فرنی سریع آن را داخل کاسههای کوچک بریزید.
طرز تهیه فرنی با آرد گندم
مواد لازم برای ۲ نفر
آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری سر پر
شیر: ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
کره: ۵۰ گرم
شکر: ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول؛ آرد را الک کنید
برای تهیه فرنی با آرد گندم باید ابتدا آرد را دو مرتبه الک کنید.
مرحله دوم؛ آرد و شیر را ترکیب کنید
سپس آرد را به همراه شیر سرد در یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. سپس شکر را به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم؛ مواد فرنی را مدام هم بزنید
بعد از اینکه شکر به طور کامل در شیر حل شد، شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید. مواد را به طور مداوم هم بزنید تا شیر به جوش بیاید.
سپس کره را به فرنی اضافه کنید. وقتی کره آب شد، گلاب را هم اضافه کنید. مواد را همچنان هم بزنید تا فرنی به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح ببندد، یعنی نه خیلی شل باشد و نه خیلی سفت.
در نهایت شعله گاز را خاموش کنید و فرنی را در ظرف مناسب سرو کنید. وقتی فرنی خنک شد در صورت تمایل آن را با خلال پسته و بادام یا دارچین تزیین کنید.
طرز تهیه فرنی نشاسته مجلسی و قالبی
برای درست کردن فرنی مجلسی میتوانید آن را به صورت قالبی تهیه کنید. برای این کار لازم است از قالبهای دسر استفاده کنید. فرنی نشاسته برای این کار مناسبتر است. برای درست کردن فرنی مجلسی باید آن را بعد از آماده کردن داخل قالب مورد نظرتان بریزید. سپس اجازه دهید فرنی کاملاً سرد شود. چند ساعت آن را داخل یخچال قرار دهید. بعد از این که فرنی کاملاً سرد شد، سپس فرنی را بر روی یک ظرف برگردانید و آن را با خلال پسته، خلال بادام و چیزهای دیگر تزئین کنید و در کنار دیگر دسرها در مهمانی خود قرار بدهید.
طرز تهیه فرنی آرد برنج قالبی
برای درست کردن فرنی مجلسی و قالبی با آرد برنج نیز میتوانید مقداری پودر ژلاتین به فرنی اضافه کنید تا قالبی و سفت شود. برای اضافه کردن پودر ژلاتین به فرنی در نظر داشته باشید که حتما ژلاتین را با آب حل کنید و بعد از اینکه فرنی کاملاً سرد شد، ژلاتین را به آن اضافه کنید و هم بزنید. اضافه کردن ژلاتین در زمانی که فرنی داغ است، موجب بریده بریده شدن آن میشود. در نهایت برای اینکه یک فرنی خوشمزه مجلسی داشته باشید، میتوانید از هل و گلاب در هنگام پخت استفاده کنید. همچنین توصیه میشود که از قالبهای با شکلهای زیبا استفاده کنید تا سفره زیباتری داشته باشید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه فرنی
بسیاری از افراد برای درست کردن فرنی به جای شیر از آب استفاده میکنند. طرز تهیه فرنی با آب درست شبیه به طرز درست کردن فرنی با شیر است. تنها لازم است به جای شیر از همان مقدار آب استفاده کنید.
طرز تهیه فرنی زعفرانی درست شبیه به فرنی ساده است. تنها لازم است که مقداری زعفران غلیظ دم کنید و سپس به همراه شکر به فرنی اضافه کنید.
شما میتوانید فرنی خود را با طعم کاکائویی نیز درست کنید. برای این کار باید در زمان اضافه کردن آرد، مقداری کاکائو به مواد اضافه کنید.
برای تزئین فرنی بهتر است چند دقیقه بعد از ریختن فرنی در ظرف صبر کنید. زمانی که سطح روی فرنی بسته شد، سپس میتوانید با خیال راحت آن را تزئین کنید.
برای تزئین فرنی سفید میتوانید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای این کار میتوانید به کمک نوک قاشق مربا خوری مقداری زعفران روی فرنی بریزید و یا طرح مورد نظر خودتان را روی آن بکشید.
استفاده از گل سرخ خشک نیز ایده خوبی برای تزئین فرنی است.
برای تزئین فرنی با دارچین میتوانید از شابلونهای آماده کمک بگیرید.
برای اینکه فرنی بعد از پخت آب نیندازد، باید آن را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خنک شود. بعد از خنک شدن کامل میتوانید فرنیها را در یخچال قرار دهید.
دستور پخت فرنی مجلسی
فرنی معمولا زمانی که در یخچال قرار میگیرد به اصطلاح آب میاندازد. اما برای سرو قالبی فرنی باید آن را در یخچال بگذارید و بعد از سرو کردن بلافاصله مصرف کنید. یادتان باشد قالب را چرب نکنید، چون فرنی را خراب میکند.
برای شیرین کردن فرنی میتوانید به جای شکر یا پودر قند از عسل یا شیره استفاده کنید.
یکی از مقویترین انواع فرنی، تهیه آن با آرد برنج است که در کنار خواصی که دارد عطر و طعم آن نیز بسیار بی نظیر است.
در صورت استفاده از هل در طرز تهیه فرنی میتوانید گلاب را حذف کنید.
برای خوش عطرتر شدن فرنی میتوانید مقداری وانیل نیز به آن اضافه کنید.
در طرز تهیه فرنی با آرد برنج بهتر است آرد را قبل از استفاده الک کنید.
در طرز تهیه فرنی برای نوزادان میتوانید از طریقه درست کردن فرنی با آرد برنج استفاده کنید. میتوانید به جای استفاده از شیر پاستوریزه از شیر خشک نیز استفاده کنید.
برای درست کردن فرنی حتما شعله گاز را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
برای درست کردن فرنی دو رنگ میتوانید به مقداری از فرنی زعفران یا رنگ خوراکی اضافه کنید و مقداری از آن را سفید بگذارید. سپس یکی از رنگها را داخل ظرف بریزید و سپس رنگ دوم را روی آن بریزید.
فرنی یک دسر است که در داغ خوردن آن در فصل زمستان به افرادی که سرما خوردند یا گلو درد دارد، توصیه میشود؛ البته بهتر است که از نوع فرنی ساده و بدون شکر استفاده کنید.
فرنی یک ماده مغذی است که حاوی ویتامین ب است و از این رو هم برای کودکان و بزرگسالان، خوردن آن توصیه میشود.
فرنی تهیه شده با نشاسته خیلی زود سرد میشود و سریعاً باید آن را داخل ظرف بریزید و میل کنید. فرنی اگر داغ باشد، خوردن آن بیشتر لذت دارد.
میتوانید فرنی تهیه شده با نشاسته داغ را داخل قالبهایی ریخته و بعد از اینکه کاملاً سرد شد، آن را برگردانید تا یک فرنی قالبی داشته باشد.
برای اینکه بتوانید متوجه شوید فرنی شما آماده شده است یا خیر، با کفگیر یا قاشق روی آن خطی بکشید و اگر جای خط باقی ماند و سریع از بین نرفت، فرنی شما آماده است.
برای تزئین فرنی میتوانید از خلال پسته، بادام، پودر دارچین و یا هر چیزی که دیگر شبیه به آن استفاده کنید.
نتیجه گیری
فرنی یک دسر خوشمزه است که میتوان آن را در تمام فصول سال مصرف کرد. به علت خاصیت غذایی بالایی که دارد، یک غذای کامل برای کودکان نیز در نظر گرفته میشود. برای تهیه فرنی نیز از نشاسته یا آرد برنج به همراه شیر یا آب استفاده میکنند و فقط نکتهای را که باید در نظر داشته باشید، به هم زدن مداوم آن است تا نشاسته و آرد برنج شما گلوله گلوله نشود.