سعید سعدی: ساخت «بچه مهندس ۵» بستگی به نظر سازمان صداوسیما دارد

تهیه‌کننده سریال «بچه مهندس» ساخت فصل پنجم این سریال را منوط به درخواست سازمان صداوسیما و رضایت مخاطبان دانست.

سعید سعدی: ساخت «بچه مهندس ۵» بستگی به نظر سازمان صداوسیما دارد

ماه رمضان و ساعات پس از افطار همیشه برای صداوسیما و شبکه‌های تلویزیونی زمان مناسبی بوده تا بتوانند با ساخت سریال‌های مناسبتی درام یا کمدی رضایت مخاطبان خود را داشته باشند. در گذشته سریال‌های طنز که عموما از شبکه ۳ به نمایش درمی‌آمد گوی سبقت را از دیگر شبکه‌ها می‌ربود. در این سال‌ها به دلیل‌عدم پخش سریال‌های کمدی سریال «بچه مهندس» از شبکه دو جزو پرمخاطب‌ترین سریال‌ها بوده و امسال نیز فصل ۴ آن روی آنتن شبکه دو رفته است. هرچند فصل چهارم این سریال از نطر کیفیت، کارگردانی و بازی بازیگران نتوانسته به اندازه فصل‌های قبلی رضایت مخاطبان را جلب کند اما تا به این لحظه جزو پرمخاطب‌ترین سریال‌های ماه رمضان امسال بوده است؛ البته نبود رقیب خوب هم در این رضایت و انتخاب بی‌تاثیر نبوده است. از طرفی شرایط حاد کرونایی حاکم بر کشور و تهران باعث تعطیلی مشاغل شده، اما این گروه برای رسیدن به آنتن مجبور به ادامه کار هستند. به بهانه پخش این سریال با تهیه‌کننده سریال «بچه مهندس» گفتگو کردیم:
سریال «بچه مهندس ۴» در چه مرحله‌ای از تولید قرار دارد؟ تا چه زمانی فیلمبرداری ادامه خواهد داشت؟
تقریبا تا دو هفته آینده فیلمبرداری ادامه خواهد داشت و همزمان مراحل فنی و تدوین را هم انجام می‌دهیم.
بازخورد شما از طرف مخاطبان چطور بوده، آیا رضایت آن‌ها را به همراه داشته است؟
در هر صورت ما تمام تلاش‌مان را کردیم که مخاطبان راضی باشند. در بازخوردهای مخاطبان و همچنین در نظرسنجی‌های صورت گرفته نظرات مختلفی دریافت کردیم، اما در مجموع با بازخوردهای مثبتی از طرف مخاطبان مواجه شدیم. به دلیل گره‌هایی که در قصه فصل چهارم «بچه مهندس» وجود دارد، جذابیت‌های این فصل برای مخاطبان بیشتر شده است.
«بچه مهندس ۱» و «بچه مهندس ۳» بیشتر مورد قبول مخاطبان قرار گرفت. نظر مخاطبان و منتقدان و عده‌ای از عوامل بر این بود که فصل ۴ ساخته نشود و یا به این شکل نباید ساخته می‌شد. جدا از اینکه شما مشکلاتی برای حضور بازیگران داشتید، فصل جدید این سریال به طور کلی نتوانسته به اندازه فصل‌های قبلی نظر مخاطبان را جلب کند. نظر شما به عنوان تهیه‌کننده این سریال درباره این اظهارنظرها چیست و اگر به گذشته برگردید، آیا باز هم «بچه مهندس ۴» را خواهید ساخت؟
قطعا اگر به گذشته بازگردیم، دوباره «بچه مهندس ۴» را خواهیم ساخت. ما بنا بر نظرات منتقدان ساخت سریال را آغاز نکردیم و تا به این جا هم بازخوردی که از مخاطبان دریافت کردیم مثبت بوده است. «بچه مهندس ۴» شرایط خاصی داشته و به نوعی یک قصه استراتژیک است. این سریال دغدغه‌های امروز کشور و جامعه را بیان کرده و به تصویر می‌کشد. برخی موضوعات و مسائلی در این سریال وجود دارد که تا به حال به آن‌ها پرداخته نشده و برای مخاطب تازگی دارد.
کدام یک از مسائل؟!
یکی از مباحث، بحث کودکان کار است. موضوعی دیگر که در «بچه مهندس ۴» به آن پرداخته شده مباحث استراتژیک، علمی، هوافضا و نخبگان است. این موضوع که هوش و نخبه بودن یک کودک او را تا به این نقطه کشانده است. کودکی که با وجود نبود پدر و مادر و بزرگ شدن در بهزیستی توانسته به این مرحله برسد که در حوزه هوافضا حرفی برای گفتن داشته باشد و یک نخبه است. خیلی از مسائل دیگر مثل روابط انسانی که بین نقش‌ها وجود دارد توانسته برای مخاطب جذابیت داشته باشد. همچنین رابطه عاشقانه‌ای که بین نقش‌های اصلی شکل گرفته است. ما برای مردم و مخاطبان تلویزیون سریال را ساخته‌ایم و باید مردم سریال را ببینند و نظر بدهند البته خیلی از قصه هنوز باقی مانده است، تاکنون یک سوم قصه پیش رفته و هنوز بخش‌های اصلی قصه پخش نشده و مخاطب نمی‌داند با چه موضوعاتی در قصه مواجه خواهد شد.
در قسمت‌های اخیر به موضوع کودکان کار ورود کردید. در حال حاضر «ملکه گدایان» هم در شبکه نمایش خانگی در حال پخش است و در گذشته هم «آوای باران» در این ژانر ساخته شده بود. فکر می‌کنید شما تا چه حد توانستید به درستی به موضوع بچه‌های کار نزدیک شوید؟ چقدر تحقیق کردید تا به این قصه رسیدید؟
حسن وارسته به عنوان نویسنده برای رسیدن به قصه پژوهش‌های زیادی انجام داده است. یک مجموعه‌ای که مربوط به کودکان کار است به نام گلستان امام علی(ع) در مشهد وجود دارد که بیش از ۲۷۰ بچه را از کودکی تا دانشجویی سرپرستی می‌کند. ما با دست اندرکاران این مجموعه جلسه‌های زیادی داشتیم و قصه تماما بر اساس گفتگوهایی که با این کودکان و دست‌اندرکاران این مجموعه انجام شد، نوشته شده است. این واقعیت در جامعه وجود دارد و متاسفانه جزو معضلاتی است که محسوس بوده اما تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است. خانه مهر تقریبا روایت‌کننده قصه این مجموعه است که از کودکی تا عاقبت به خیری بچه‌ها را حمایت می‌کند.
در این فصل تعدادی از کاراکترها که در فصل ۳ خوب دیده شدند از قصه حذف شدند. توضیحی درباره این اتفاق دارید؟
قصه‌های مختلفی در این فصل از بچه مهندس وجود دارد که به دلیل تعدد قصه نمی‌توانستیم این نقش‌ها را در فصل ۴ همراه داشته باشیم. این نقش‌ها حذف و به حال خود رها نشدند اما به این دلیل که نمی‌توانستیم تمام موضوعات را با هم پیش ببریم برخی از کاراکترها در این فصل حذف شدند.
یعنی کاراکترها و نقش‌هایی که در فصل ۳ بودند، در فصل ۴ هم حضور پیدا می‌کنند؟
در قسمت‌های اول به آن‌ها پرداخته نشده اما در نهایت تکلیف آن‌ها مشخص خواهد شد و پایان‌بندی هر کدام مشخص است و در کنار روند قصه پیش می‌رود. به علت تعدد کاراکترها فضا به ما اجازه نمی‌داد که تمام موضوعات را به نتیجه برسانیم.
از گفته‌های شما اینگونه استنباط می‌شود که برای ساخت «بچه مهندس ۵» هم برنامه‌ریزی کرده‌اید!
ساخت فصل پنجم بستگی به نظر سازمان صداوسیما دارد. ما در پایان هر فصل به یک جمع‌بندی مشخص می‌رسیم، اما به علت درخواست مخاطبین و سازمان صداوسیما، ادامه قصه ساخته شده و به فصل ۴ رسیده است.
تیم «بچه مهندس ۴» در وضعیت این روزهای کرونا و سیاه بودن وضعیت تهران در حال فیلمبرداری است. این موضوع چه چالش‌ها و مشکلاتی برای شما داشته است؟
کار در شرایط کرونایی باعث استرس زیاد در میان بازیگران و عوامل شده است. برای اینکه این استرس در بین اعضای گروه به حداقل برسد یک گروه پزشکی در کنار تیم تولید و بازیگران حضور دارند و هفته‌ای دو بار از گروه تست کرونا گرفته می‌شود. تست تب، فشار خون و اکسیژن، آزمایش خون و پی سی آر سر صحنه انجام می‌شود و اگر خدایی نکرده هرکدام از عزیزان مشکلی داشته باشند، مراحل درمانش را پیگیری خواهیم کرد. خوشبختانه تاکنون هیچ یک از اعضای گروه تولید و بازیگران «بچه مهندس ۴» به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند.
با توجه به شرایط موجود هزینه تولید تا چه حد افزایش داشته است؟
هزینه‌ها با توجه به تورمی که در سال گذشته و ماه‌های اخیر وجود داشته و دارد تا دو برابر افزایش داشته است. هزینه‌های اجرایی، حمل و نقل، وعده‌های غذایی و غیره چندین و چند برابر افزایش داشته، اما به علت تعهداتی که داشتیم و داریم و با تمام این مشکلات سریال را به اتمام می‌رسانیم و به تعهدی که داریم عمل خواهیم کرد.

ارسال نظر