بنا: جام تختی خیلی مهم است؛ آلماتی امیدوارم کرد

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بر اهمیت رقابت‌های جام تختی تاکید و این میدان را ورودیه چرخه انتخابی برای مسابقات جهانی توصیف کرد.

بنا: جام تختی خیلی مهم است؛ آلماتی امیدوارم کرد

محمد بنا در مورد انتخاب ملی پوش 87 کیلوگرم اظهار داشت: فعلا برای این کار وقت داریم. برای ویزای بلغارستان هر دو کشتی گیر (رامین طاهری و ناصر علیزاده) اقدام شده و دو سه روز دیگر هم وقت هست که انتخاب کنیم.
وی در مورد اهمیت مسابقات جام تختی در مسیر انتخابی تیم ملی تصریح کرد: در این مدت مسابقاتی به آن شکل برگزار نشده و طبیعتا حق کشتی گیران شهرهای مختلف است که سهمیه داشته باشند. یکسری از سهمیه‌ها دست کادرفنی است که از میان کشتی گیرانی که در اردوی تیم ملی در فصل های مختلف حاضر بودند نفراتی را انتخاب کنند که جزو سهمیه داران جام تختی باشند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ادامه داد: با صحبت‌هایی که شده در هر وزن نزدیک به 15 نفر می‌توانند حضور داشته باشند. البته معلوم نیست به خاطر کرونا خارجی‌ها بیایند، یا اینکه چند نفر حاضر شوند. جام تختی برای ما خیلی مهم است، هم اینکه جام تختی به خاطر اسم بزرگش حتما باید برگزار شود هم انتخابی تیم ملی برای جهانی نروژ خواهد بود.
بنا در ارتباط با اینکه بعد از برگزاری مسابقات گزینشی آسیایی چقدر به تیمش در المپیک امیدوار است، گفت: طبیعتا امیدوارم. ما در آلماتی دنبال سه سهمیه رفتیم. نگاه هم از قبل هم این بود که راحت‌ترین سهمیه‌مان در 87 کیلو توسط نوری به دست می‌آید که با یک لحظه اشتباه همه چیز به باد رفت و راحت‌ترین بلیت توکیو برای ما حداقل در آلماتی سوخت. حالا باید راه سخت را برویم اما آن دو کشتی گیر دیگرمان خیلی خوب بودند. قبل از فینال می‌توانستند بگویند قرعه‌شان خوب بود ولی دو حریف مستقیم داشتند خصوصا حریف رضا که همه او می‌شناسند، دو طلا و نقره جهان دارد اما گرایی با اقتدار شکستش داد و ما را خیلی امیدوار کرد. برد بچه‌های ما شانسی نبود و حاصل برنامه ریزی و برحسب لیاقت کشتی گیر بود. آنها نکات فنی را به خوبی اجرا کردند و روی تشک عالی بودند. خیلی به آینده امیدوار شدیم.
سرمربی تیم ملی فرنگی با تاکید براینکه تیم المپیکی هنوز انتخاب نشده، افزود: تیم هنوز صددرصدی نشده، ولی یکی از امیدهای ما هادی ساروی است. سه ماه دیگر المپیک را در پیش داریم، در این مدت باید همه تمرکزمان روی این باشد که با بهترین شرایط به توکیو برویم. خیلی کار سخت است ولی امیدوارم. همه نفرات‌مان خوبند.
بنا عنوان کرد: در همین چند وقت چند طلا در بلغارستان گرفتیم. در آسیایی از 10 مدال، در 9 وزن مدال داشتیم که چهار مدال طلا بود و در آسیا هم هت تریک کردیم. سه مرتبه در دو سال قهرمان آسیا شدیم. در کسب سهمیه غیر از بدشانسی حسین نوری، با اقتدار دو سهمیه دیگر گرفتیم و این همه باعث امیدواری است. افرادی مثل علی گرایی که در وزن خودش استثناست یا علیرضا نجاتی که از کشتی گیران خوب است، ما را امیدوار می‌کند. در هر وزنی دو سه نفر خوب داریم و باید به همدیگر کمک و از دل اینها تیم قوی و آماده‌ای را انتخاب کنیم.
بنا در مورد انتقاداتی که بعد از ناکامی حسین نوری از او شد و برخی گفتند شکست هم مثل برد از آن تیم است و نباید صرفا کشتی گیر را مقصر دانست، خاطرنشان کرد: اشتباهی که حسین کرد، خیلی بزرگ بود. یک موقعی یک جوان داریم به اسم ناصر علیزاده که شکست می‌خورد و گفتیم کم تجربه است اما حسین یک کشتی گیر باتجربه است. تقصیر اصلی روی دوش خودش است. او با این تجربه چنین اشتباه فاحشی انجام داد. کشتی یک لحظه هست و برد و باختش در یک ثانیه اتفاق می‌افتد. نه تنها حسین بلکه برای خیلی‌ها پیش آمده چنین اشتباهی کنند و نمی‌شود بگویم همه تقصیر گردن من است یا تقصیر کشتی گیر. باخت جزیی از مبارزه است. در این کشتی اصلا دنبال مقصر نمی‌گردیم.
سرمربی تیم ملی فرنگی افزود: یکسری می گفتند کُچ اشتباه کرد و وقتی حسین نوری 4 امتیاز جلو بوده، نباید فن می‌زد. واقعا توقع چه کاری داشتند؟ رضا گرایی 4 بر صفر از کره جلو بود و در تایم دوم خیلی راحت کمر یک قهرمان جهان را گرفت و پل زد و مبارزه را هشت بر صفر کرد ولی حسین نوری چهار بر صفر جلو بود و باخت. اگر می‌گفتیم کشتی را اداره کن، اخطار می‌گرفت و در خاک بارانداز می شد، می‌گفتند چرا برای امتیاز گرفتن اقدام نکرد. حالا برای امتیاز رفته، اما امتیاز از دست داده و باخته؛ کشتی همین است. همیشه آن نفری که بیشتر اشتباه کرده، می‌بازد و برنده کسی است که یا اشتباه نکرده و یا کمتر اشتباه داشته است.
نایب قهرمان پیشین کشتی جهان در پاسخ به این سوال که آیا حسین نوری همچنان برای المپیک شانس دارد یا نه؟ گفت: باید همه چیز را پله به پله پیش برد. فعلا تمرکزمان روی کسب سهمیه است. اگر نماینده ما در گزینشی بعدی سهمیه بگیرد، در زمان مقتضی تصمیمی که باید گرفته شود، اتخاذ خواهد شد. اگر خدای نکرده سهمیه نگیرد دیگر شانسی برای کسی نیست و اینها دوباره از اول باید برای جهانی نروژ مسابقه بدهند. ابتدا باید تکلیف کسب سهمیه مشخص شود و دید کشتی گیری که برای کسب سهمیه می‌رود چطور کشتی می‌گیرد. شاید آنقدر خوب کشتی بگیرد که خودش برای المپیک انتخاب شود. تا حالا دیدید در جهانی به فرد بازنده مدال دهند؟ بالاخره هر بردی یک پاداشی دارد و هر باختی هم جریمه‌ای. با همین تفکر ادامه می‌دهیم.
بنا با تاکید بر اینکه همچنان انتخاب تیم ملی براساس چرخه است، به تسنیم گفت: از زمانی که علیرضا دبیر آمده صحبت از چرخه انتخابی است، چیزی که من از قبل هم به نوعی اجرایش می‌کردم. نفراتی که در جام تختی اول می‌شوند یا نظر کادرفنی را جلب می‌کنند شانس اول جهانی هستند. حالا ممکن است در یک وزن، نفر دوم یا سوم هم خوب باشد چون کشتی گیر در گروه سخت بوده، ما همین طور رصد می‌کنیم. جام تختی در واقع ورودیه چرخه انتخابی برای جهانی خواهد بود. آنهایی که از جام تختی می‌آیند با نفرات اعزامی به آسیایی ادغام می‌شوند و از بین آنها یک تیم به جام وهبی امره می‌رود. با فاصله چند روز جام پیتلانسکی را هم داریم که چون سر وزن قانونی برگزار می‌شود، می‌توانیم گره‌های‌مان را آنجا برای المپیک باز کنیم.
سرمربی تیم ملی فرنگی اضافه کرد: آنهایی که به جام وهبی امره می‌روند قطعا ملی پوش جهانی نیستند، بلکه ما در این مدت همه مدعیان را محک می‌زنیم. باید اردوها ادامه داشته باشد و المپیک هم برگزار شود و بچه‌های 6 وزن المپیکی هم بیایند. از بین همه اینها با توجه به شرایطی که کشتی گیران‌مان دارند و عملکردشان در مسابقات قبلی، ملی پوش جهانی انتخاب خواهد شد. یعنی 6 وزن المپیکی ما شانس ورود به چرخه جهانی را دارند، اما بعد از المپیک.
بنا در خاتمه با اشاره به درگذشته فریدون قنبری قهرمان سابق کشتی ایران گفت: قنبری قهرمانی بود که در زمان کشتی‌اش به حقش نرسید و خیلی هم سختی کشید. تازه سروسامان گرفته و با کمک شهردار کرمانشاه شغل مناسبی پیدا کرده و همسری داشت که خیلی هم دوستش داشت و زندگی‌اش راحت‌تر از قبل پیش می‌رفت که متاسفانه این بیماری برایش پیش آمد. ان‌شاءالله که روحش شاد باشد، ما فقط ابراز ناراحتی می‌کنیم، اما درد و غصه برای خانم و خانواده‌اش می‌ماند و امیدوارم خدا به آنها مخصوصا همسرش صبر بدهد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار