راهکار طب سنتی برای تقویت حافظه چیست؟

یک متخصص طب ایرانی در رابطه با تاثیر مواد غذایی بر تقویت حافظه توضیحاتی ارائه کرده است.

راهکار طب سنتی برای تقویت حافظه چیست؟

غلامرضا کردافشاری با اشاره به اینکه پیش از این در فرهنگ ایرانی در هر منطقه از کشور تدابیر خاصی برای تقویت حافظه وجود داشت که ایرانیان قدیم آن را رعایت می‌کردند گفت: به عنوان مثال به بچه‌ها تا ۴ سالگی حریره یا شیر بادام می‌دادند که به استناد به نسخه حکیم بوعلی سینا این غذا می‌تواند موجب تقویت جوهر مغز و افزایش حافظه در کودکان شود. به همین دلیل این روش در فرهنگ ما وجود داشت و یا اینکه براساس مطالعات انجام شده استفاده از نخودچی، کنجد، مویز و کشمش و انجیر در کودکان موجب افزایش حافظه می‌شود.

متخصص طب ایرانی افزود: دو نسخه وجود دارد که تاثیر بسیار خوبی بر افزایش حافظه دارد. در یکی از این نسخه‌ها آمده است که بادام درختی باید شکسته و در کاسه آبی زیر نور ماه خیسانده شود و صبح زود به صورت ناشتا خورده شود. پوست قهوه‌ای بادام به دلیل اینکه می‌تواند باعث یبوست شود بایدکنده شده و سپس بادام جویده شود. به این ترتیب که در روز اول ۷ بادام باید استفاده شود و در روز ۱۵ این تعداد به ۲۱ می‌رسد و از روز ۱۶ ام این مقدار روزی یک عدد کم می‌شود و دوباره به ۷ عدد می‌رسد. نکته مهم در استفاده از این روش ناشتا بودن است حداقل یک تا دو ساعت نباید پس از بادام خوراکی خورده شود. چون دراین روش بادام به عنوان دارو استفاده می‌شود. بادام باید یک دوره مصرف شود.

کردافشاری در ادامه برمصرف کشمش ومویز، انجیر خیسانده شده در افزایش حافظه تاکید کرد.

متخصص طب ایرانی افزود: استفاده از دارچین و زنجبیل در صورت نداشتن حساسیت بسیار مفید است. یک تا دو عدس پودر دارچین و زنجبیل با یک قاشق مرباخوری عسل باید در صبح و شب به صورت ناشتا مصرف شود.

کردافشاری بیان کرد: مزاج مغز سرد و‌تر است و خوردن ماست و ترشی زیاد می‌تواند باعث رطوبت مغز شده و حافظه را ضعیف کند، ولی بوییدنی‌های خوشبو می‌تواند مغز را تقویت کند. استفاده از گرمی‌ها مثل ارده شیره برای تقویت حافظه توصیه می‌شود. خوردن ارده شیره به همراه عسل به کنکوری‌ها برای افزایش حافظه توصیه می‌شود.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار