واکسیناسیون 80 هزار سالمند اصفهان تا پایان خرداد
نیازی به مراجعه حضوری به مراکز بهداشت قبل از فراخوان وجود ندارد

گروه رویداد | روز گذشته مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از فراخوان حدود ۸۰ هزار سالمند بالای ۸۰ سال در این استان برای واکسیناسیون علیه کرونا خبر داد و اظهار امیدواری کرد که تا خردادماه جاری همه آنها واکسن را دریافت کنند .
به گفته رضا فدایی واکسیناسیون علیه کرونا برای سالمندان بالای ۸۰ سال در استان اصفهان از چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد و تاکنون حدود چهار هزار نفر آنها فراخوان شدند و واکسن را دریافت کردند . او با بیان اینکه جمعیت بالای ۸۰ سال استان اصفهان حدود ۸۰ هزار نفر برآورد میشود، اظهار داشت: بهتدریج و تا پایان خرداد امسال همه آنها توسط مراکز بهداشت برای دریافت واکسن کرونا فراخوان میشوند . فدایی با تأکید بر اینکه هیچ نیازی به مراجعه حضوری سالمندان به مراکز بهداشت قبل از فراخوان آنها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اگر تاکنون افراد سالمند برای پرونده الکترونیک سلامت اقدام نکردند لازم است خودشان یا یکی از اعضای خانواده برای تشکیل آن به مراکز بهداشت مراجعه کنند تا اطلاعات آنها برای فراخوان ثبت شود . او با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۸۷ هزار دوز واکسن کرونا در استان اصفهان تزریق شده است، اضافه کرد: این واکسنها از بهمن سال گذشته تا امروز به گروههایی مانند کادرمان و بهداشت، سالمندان مقیم خانه سالمندان، جانبازان مقیم آسایشگاهها، پاکبانها، پزشکان مطبها و سالمندان بالای ۸۰ سال تزریق شده است .
از غافله واکسن جا نمیمانید
واکسیناسیون علیه کرونا در اصفهآنهمزمان با سایر استانها، ۲۱ بهمن ۹۹ با فرمان رئیسجمهوری آغاز شد و این در حالی است که نسبت جمعیت سالمندان در استان اصفهان در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر و حدود 7/10 درصد بوده اما این رقم در کشور 6/9 درصد است؛ بنابراین میتوان گفت روند واکسیناسیون سالمندان در اصفهان نسبت به استانهای دیگر کشور زمان بیشتری خواهد برد. این امر باعث شده تا برای برخی افراد ابهام یا نگرانی بوجود آید که چرا با ایشان به منظور فراخوان واکسیناسیون تماسی گرفته نشده و نکند از غافله واکسیناسیون کرونا جا بمانند. در همین راستا از سوی مسئولان امر اطلاعرسانیهایی صورت گرفته و جزئیات این فراخوان به همراه دستهبندی اولویتهای دریافت واکسن اعلام شده است. بهاینترتیب که وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرد که برنامه دقیقی را برای تزریق واکسن کرونا برای تمام افراد در اولویت و برای تمام فازهای واکسیناسیون در کشور طراحی کرده است .
فازبندی چهار مرحلهای واکسیناسیون کرونا
واکسیناسیون علیه کرونا در کشور در چهار فاز برنامه ریزی شده و برای هر فاز هم افراد دارای اولویت مشخص شدهاند که تلقیح واکسن بر اساس این اولویتها و با اطلاعرسانی پیامکی از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود؛ بنابراین برای دریافت و تزریق واکسن کرونا نیازی نیست به مراکز بهداشتی مراجعه کنید و در صف بایستید و طبق اعلام مسئولان فقط منتظر اعلام و پیامک وزارت بهداشت باشید . دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، دراینباره، اعلام کرد که هیچ نیازی به مراجعه حضوری برای ثبتنام واکسن وجود ندارد و ما موعد تزریق واکسن افراد در اولویت را بهصورت دقیق از طریق ارسال پیامک اطلاعرسانی میکنیم. در موارد استثنائی هم اگر پیامکی برای فردی که در اولویت است ارسال نشده، این فرد میتواند در زمانی که وزارت بهداشت اعلام میکند وارد سامانه Salamat.gov.ir شده و نام و کد ملی خود را ثبت کند و بعد از این اقدام ما وضعیت واکسیناسیون فرد را پیگیری میکنیم . او با بیان اینکه احتمالا از حدود ۲۰ اردیبهشت ثبتنام و فراخوان افراد ۷۰ تا ۷۵ سال را نیز برای واکسیناسیون به آنها اطلاع میدهیم، تأکید کرد که پیامکهای ما بسیار دقیق هستند. بهطوریکه در پیامک به فرد اعلام میشود که شما در فاز دوم واکسیناسیون قرار گرفتید و بهزودی موارد به شما اطلاعرسانی میشود. سپس یک هفته قبل از موعد واکسیناسیون فرد، یک پیامک دیگر برایش ارسال میشود که شما فلان روز در فلان مرکز و با کارت ملی برای تزریق واکسن مراجعه کنید. درعینحال یک روز قبل از موعد تزریق واکسن دوباره یک پیامک ارسال و از فرد پرسیده میشود که آیا فردا میتوانید برای دریافت واکسن کرونا مراجعه کنید یا خیر که فرد پاسخ میدهد و ما بر این اساس برنامهریزیهایمان را انجام میدهیم؛ بنابراین مردم منتظر پیامک باشند، آنهم زمانی که ما به آنها اعلام میکنیم .
گول پیامکهای جعلی را نخورید
همچنین پیشتر، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر ثبتنام سالمندان در سامانه «سیب» برای واکسیناسیون کرونا جعلی است . شهنام عرشی دراینباره در واکنش به یک خبر جعلی برای ثبتنام دریافت واکسن به ایرنا گفت: چنین موضوعی که سالمندان و افراد بالای ۶۰ سال، بیماران خاص یا بیماران قلبی و غیره برای دریافت واکسن به سامانه سیب یا هر سامانه دیگر وزارت بهداشت مراجعه و ثبتنام کنند، وجود ندارد بویژه اینکه اکثر مردم عادی دسترسی و امکانات لازم برای ثبتنام در سامانههای اینترنتی را ندارند و این خبر که در آن عکس سامانه سیب را هم قرار دادهاند، واقعی نیست . او گفت: روند واکسیناسیون کرونا به این شکل است که دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس برنامه و سند ملی واکسیناسیون کرونا که وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ کرده، افراد مشمول و اولویتدار واکسیناسیون را اعلام میکنند و این افراد برای دریافت واکسن به مراکز تعیین شده مراجعه میکنند . معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: در فاز نخست واکسیناسیون کرونا فقط کارکنان بخش بهداشت و درمان مشمول دریافت واکسن بودند که در بخش دولتی در بیمارستانها و در بخش خصوصی از طریق نظام پزشکی و نظام پرستاری با شناسایی افراد مشمول واکسیناسیون به مراکز وزارت بهداشت معرفی میشوند . او گفت: گروه دیگری که در فاز نخست واکسیناسیون کرونا در اولویت هستند، بیماران خاص، جانبازان بالای ۵۰ درصد، بیماران مبتلا به سرطان هستند، مردم میتوانند در تماس با معاونت بهداشت یا معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی منطقه خودشان درباره جزئیات زمان واکسیناسیون این گروهها بپرسند و افرادی هم که از طریق سازمانهای خاصی مشمول واکسیناسیون قرار میگیرند مانند بنیاد جانبازان، سازمان نظام پزشکی یا نظام پرستاری میتوانند از طریق این سازمانها موضوع را پیگیری کنند . عرشی افزود: فاز دوم واکسیناسیون کرونا در اردیبهشت شروع میشود و طبق سند ملی واکسیناسیون سالمندان بالای ۶۵ سال مشمول فاز دوم هستند که البته بهتدریج بهصورت پلهای ابتدا سالمندان بالای ۸۰ سال، بعد بالای ۷۵ سال، بعد بالای ۷۰ سال و بعد بالای ۶۵ سال برای دریافت واکسن فراخوان میشوند . وزارت بهداشت همچنین در پیامی در کانال تلگرامی وبدا ضمن هشدار به شهروندان درباره اخبار جعلی ثبتنام برای واکسن کرونا اعلام کرد: برای دریافت واکسن و ثبت پرونده سلامت نباید وارد هیچ سایت و لینکی شوند و مراقب باشند.
. اخیرا عدهای با تولید یک پیام جعلی از مردم میخواهند وارد لینک سایتی به نام سیب شوند تا بتوانند با ثبتنام خود در مرکز بهداشت، واکسن کرونا بگیرند . وزارت بهداشت اعلام کرد: سامانه سیب بههیچعنوان در دسترس مردم نیست بلکه فقط مراقبان سلامت و پزشکان میتوانند وارد شوند و بههیچعنوان به بهانه ثبتنام واکسن و ایجاد پرونده وارد سایتی تحت هر عنوانی نشوید. هیچ تشکیل پروندهای در شرایط فعلی نیاز به ثبتنام اینترنتی ندارد و هیچ لینکی برای ثبتنام و پرداخت هزینه صحت ندارد. گول پیامهای مجازی را نخورید . وزارت بهداشت در این پیام اعلام کرد: بههیچعنوان در این شرایط کرونا برای گرفتن واکسن به مراکز بهداشت مراجعه نکنید. چون هنوز واکسیناسیون گروههای جمعیتی شروع نشده است. اگر خبری شود، در رسانهها اعلام عمومی میشود . وزارت بهداشت تأکید کرد: فقط برای تشکیل و استعلام پرونده بهداشتی با شماره تماس نزدیکترین مرکز یا پایگاه یا خانه بهداشت محل سکونت تماس بگیرید و از مراقبان سلامت و بهورزان خود وضعیت دارا بودن یا نبودن پرونده بهداشتی خود را سؤال کنید. اگر پرونده نداشته باشید یا ناقص باشد مراقبان سلامت در شهرها و بهورزان در روستاها از شما میخواهند برای تکمیل پرونده مراجعه کنید. پس بههیچعنوان برای واکسن یا امور غیر مرتبط به مراکز بهداشت مراجعه نشود .