عوامل خطر بروز موج پنجم کرونا/چه کسانی ناقل ویروس نیستند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ، در ارتباط با موج پنجم کرونا، رعایت پروتکلها در زمان تبلیغات انتخابات و همچنین اهمیت واکسن زدن، توضیحاتی ارائه داد.
علیرضا رئیسی، در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به سیر صعودی بیماری کرونا در هند و افزایش ابتلاء به سوش هندی در انگلیس به رغم واکسیناسیون، گفت: در همه استانها به ویژه ۲۸ استان، سیر نزولی بیماری را داریم، اما در ۳ استان بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان سیر نزولی متوقف شده که با توجه به پیدا شدن سوشهای آفریقایی و هندی در این استانها زنگ هشدار به صدا در آمده و باید رصد کنیم و مراقب باشیم که پیک بعدی شکل نگیرد.
وی با بیان اینکه بازوی بالا رونده موج چهارم خیلی طولانی بود، افزود: از قله موج عبور کردهایم و در شاخه نزولی هستیم که با توجه به بازوی بلند صعودی موج، هنوز هم میزان بستری ما کم نیست و سیر نزولی که دارد طی میشود اثر خودش را دو هفته آینده نشان میدهد و ما شاهد کاهش مرگ و میرها خواهیم بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: الان میزان بستریها زیر ۲ هزار نفر است که پیش بینی ما این است که تا دو هفته آینده مرگ و میرها به زیر ۲۰۰ نفر خواهد رسید، آمار الان که زیر ۲۰۰ نفر را نشان میدهد متغیر است.
رئیسی با برشمردن عوامل خطر که میتواند موج پنجم را سبب شود، افزود: قبل از محرم ما مراسم عروسیها و مهمانیهای مرتبط با آن را داریم که از عوامل خطرزاست و عامل خطرناک دیگر فصل گرما و روشن شدن کولرها و بسته شدن پنجرهها است به خصوص در مناطق جنوبی، عامل خطرناک دیگر تابستان و فصل سفرها است و عامل بعد هم تجمعات انتخاباتی است که بالقوه میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در خصوص تعطیلات نیمه خرداد در جلسه دوشنبه تصمیم گیری میشود، گفت: ثبت نام انتخابات با رعایت ۹۵ درصدی پروتکلها و خیلی خوب انجام گرفت، برای روز رأی گیری هم همه شرایط برای ایمنی و سلامت رأی دهندگان و تأمین سلامت آنها اندیشیده شده که هیچ جای نگرانی نیست، اما نگرانی ما از زمان و کیفیت تبلیغات نامزدها است، ما گفتهایم که باید تبلیغات حداکثری اتفاق بیفتد، اما تجمعات حداقلی باشد و در این زمینه صدا و سیما برنامههای زیادی تدارک دیده که جای تشکر دارد و من شخصاً به عنوان کارشناس آنقدر که نگران تبلیغات شوراها هستم نگران تبلیغات ریاست جمهوری نیستم، برای اینکه در شوراها، تجمعات و دورهمیها خانوادگی رخ میدهد که غیرقابل کنترل هستند.
رئیسی ابراز امیدواری کرد که نامزدها در عمل نشان دهند که سلامت مردم برای آنها اولویت دارد و سلامت مردم را برای رأی جمع کردن به خطر نمیاندازند.
سخنگوی ستاد ملی کرونا درباره اخذ رأی از مبتلایان به کرونا هم گفت: پیشنهاد ما این است که از صندوق سیار برای اخذ رأی از این افراد استفاده شود.
وی با بیان اینکه راه اندازی هر نوع کاروان تبلیغاتی ممنوع است، ادامه داد: سخنرانی در فضای بسته ممنوع است و در فضای باز با رعایت پروتکلها میتواند انجام شود مثلاً در سالنهای ورزشی رو باز، با حداکثر یک سوم ظرفیت، و حداقل ۸ متر مربع فضا برای هر نفر.
رئیسی گفت: در ستادهای انتخابات نامزدها هم در شهرهای زرد حداکثر ۳۰ نفر و در شهرهای نارنجی حداکثر ۲۰ و در شهرهای قرمز ۱۵ نفر میتوانند با رعایت سایر پروتکلها حضور داشته باشند.
سخنگوی ستاد ملی کرونا تاکید کرد: اگر در فاز تبلیغات رعایت پروتکلها نشود و خدای ناکرده رنگ شهرها تغییر کند و وارد فاز پنجم شویم مطمئن باشید اولویت برای ما سلامت مردم خواهد بود.
وی درباره واکسیناسیون هم گفت: از شنبه واکسیناسیون ۷۰ سالهها را شروع کردیم، این افراد میتوانند به سایت مراجعه و ثبت نام کنند بعد از ثبت نام پیامکی برای آنها ارسال میشود که علاوه بر اسمشان، زمان و مکان واکسیناسیون را به آنها اعلام میکند که باید همان موقع که معین شده مراجعه کنند تا تجمعی ایجاد نشود، و مطمئن باشند که واکسن برای همه آنها هست.
رئیسی با بیان اینکه باید اولین واکسنی را که به دستمان رسید بزنیم، افزود: کسانی که مبتلا شدهاند چهار هفته بعد از پایان بهبودی میتوانند واکسن بزنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین با بیان اینکه مزایای واکسن زدن اصلاً قابل قیاس با عوارض ناچیز آن نیست، تاکید کردد: کسانی که واکسن میزنند ناقل نمیشوند اما باید مثل بقیه مردم پروتکلها را رعایت کنند برای اینکه ایمنی آنها دو هفته بعد از دریافت دوز دوم تزریق ایجاد میشود.