هوای اصفهان همچنان ناسالم

وضعیت کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان از ۲۴ ساعت گذشته منتهی به صبح امروز پنجشنبه ۱۱ مهرماه با میانگین ۱۰۶ در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت شده است.

رئیس امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان به ایرنا گفت : با احتساب امروز اصفهان در ۱۱ روز نخست مهرماه سال جاری پنج روز هوای ناسالم برای گروه های حساس داشته است.

بابک صادقیان افزود: بر همین اساس شاخص آلاینده‌های موجود در هوا در خیابان احمدآباد بر روی عدد ۱۲۷، خیابان رودکی ۱۰۶، خیابان استانداری بر روی عدد ۹۷، خیابان پروین ۱۰۴، خیابان دانشگاه ۱۰۷، بزرگراه خرازی بر روی عدد ۹۲ (AQI) قرار دارد.

وی اظهارداشت: همچنین وضعیت هوای شهرستان های استان سایر نیز سالم گزارش شده است.

با توجه به وضعیت ناسالم کیفیت هوا در چنین شرایطی لازم است شهروندان به توصیه‌های مرکز بهداشت استان در این زمینه توجه کنند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

برآیند آمار موجود آلودگی هوا چهارمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود که به تاکید این کارشناسان در بعضی از کشورهای جهان هفت درصد از تولید ناخالص ملی به دلیل آلودگی هوا اتلاف می‌شود و این رقم در کشور ما ۲.۴۸ درصد است.

آلودگی هوا یکی از چالش‌های اساسی کلان‌شهرهای کشور از جمله اصفهان است که به تاکید کارشناسان باید برای رفع این چالش تدابیر ویژه ای اتخاذ شود.

پدیده وارونگی دما یا همان اینورژن که میهمان ناخوانده پاییز و زمستان اصفهان است، زمانی رخ می‌دهد که یک توده هوای سرد سطح شهر را می‌پوشاند و اجازه خروج گازهای سمی یا آلودگی ‌های جوی را نمی‌دهد، به این ترتیب هوای آلوده در سطح شهر حبس می‌شود و تا زمانی که باران نیاید، هوا گرم‌تر نشود و یا باد مناسبی نوزد، این آلودگی هم از بین نمی‌رود.

در حقیقت، هنگام اینورژن به دلیل اینکه هوای سرد از هوای گرم سنگین تر است، زیر آن قرار می گیرد و تا زمانی که آفتاب همه جا را گرم نکند یا باد نوزد، به همان شکل باقی می ماند. در چنین شرایطی تداوم فعالیت صنایع آلاینده و یا سایر منابع در سطح شهر منجر به افزایش آلودگی می شود و در این شرایط، سالمندان و کودکان به عنوان آسیب پذیرترین گروه ها متحمل بیشترین پیامدهای آن می‌شوند.

نداشتن طرح جامع علمی و عملی، موازی کاری، نبود ضمانت اجرایی قوانین، فقدان مدیریت یکپارچه شهری، نگرش سلیقه‌ای و عدم کنترل آلاینده‌ها از جمله عوامل پیشروی آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور از سوی کارشناسان اعلام شده است.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار