آخرین جزئیات واکسیناسیون سالمندان در ایران/ چند درصد افراد پیامک دریافت کرده‌اند؟

در این گزارش به بررسی آخرین جزئیات واکسیناسیون سالمندان در کشور و اینکه چند درصد از افراد پیامک دریافت کرده‌اند، پرداخته شده است.

در صف واکسن کرونا منتظر بود تا نوبتش برسد، مادربزرگ مهربانی که از درد، این پا و آن پا می‌کرد، چرا که می‌ترسید واکسن به او نرسد و بدون پیامک نوبت دهی به مرکز واکسیناسیون مراجعه کرده و معطل شده بود.
مسئولان مرکز واکسیناسیون می‌گفتند که واکسن بر اساس سهمیه روزانه و ظرفیت تزریق بین مراکز تقسیم می‌شود و واکسن‌های مازاد به سالمندانی که بدون نوبت مراجعه می‌کنند، تزریق می‌شود و گاهی همین مسئله باعث می‌شود، حتی گاهی فردی که نوبت واکسن دارد، نتواند واکسن دریافت کند و مجبور شود که روز بعد مجدد مراجعه کند و شاهد شلوغی مراکز واکسیناسیون هستیم.
این مسئله حال و روز بسیاری از سالمندان و خانواده‌های آن‌هاست و بسیاری از خانواده‌های سالمندان هم با خبرگزاری تماس گرفتند و از ارسال نشدن پیامک و نوبت واکسیناسیون اظهار نگرانی کردند.
واکسیناسیون سالمندان با تزریق واکسن به افراد بالای ۸۰ سال و پس از آن افراد بالای ۷۵ سال آغاز شد و در این مرحله از طرف مراکز واکسیناسیون با افراد تماس گرفته می‌شد تا مراجعه کنند و در نهایت بعد از یک هفته سامانه واکسیناسیون فعال شد و اطلاع رسانی صورت گرفت تا افراد به سامانه واکسیناسیون مراجعه و ثبت نام کنند، اما در نهایت بعد از حدود سه هفته وزارت بهداشت رویه را تغییر داد و اعلام کرد این بار سالمندان سراغ ما بیایند و ابتدا در سامانه واکسیناسیون ثبت نام و پس از نوبت دهی برای تزریق مراجعه کنند و این تغییر فرآیند کمی موجب کندی روند واکسیناسیون شد.

بیش از ۴٠٠ هزار نفر نوبت دهی واکسیناسیون شده‌اند

شریفی سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تاکنون ۴٩٨ هزار و ۵٢٠ نفر ثبت نام کرده‌اند و بیش از ۴٠٠ هزار نفر نوبت دهی شده یا واکسیناسیون آن‌ها انجام شده است، ما در گذشته فرآیند دستی نوبت دهی داشتیم و مسئول سلامتی که در یک پایگاه یا خانه بهداشت حضور داشت باید به ترتیب با افراد تماس می‌گرفت و وقت واکسیناسیون را مشخص می‌کرد و این فرآیند کندی بود و ما این فرآیند را به نوبت دهی هوشمند تغییر دادیم و طی این فرآیند مرکز مشخص می‌کند که چه مراکز تجمیعی یا بهداشتی را تحت پوشش قرار می‌دهد و کسانی که در سامانه واکسیناسیون ثبت نام کرده‌اند بر این اساس نوبت دهی می‌شوند البته اینطور نیست که اگر کسی به عنوان مثال پایگاه بهداشتی آیت‌الله کاشانی را انتخاب کرده است حتما در این مرکز واکسیناسیون شود چرا که برخی مراکز بهداشتی به تدریج حذف و این افراد به نزدیکترین مرکز واکسیناسیون تجمیعی به پایگاه بهداشتی ارجاع داده می‌شوند.
سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درباره اینکه چرا هنوز برخی افراد بالای ٧٠ سال که ثبت نام کرده‌اند اما هنوز پیامک دریافت نکرده‌اند، گفت: زیر ساخت‌های الکترونیک نوبت دهی واکسیناسیون با راهبری مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در دانشگاه‌های علوم پزشکی راه اندازی شده است و افراد بر اساس اولویت سنی در نوبت دریافت واکسن قرار می‌گیرند و به عنوان مثال اگر فردی تازه ثبت نام کند اما سن بالاتری داشته باشد به دلیل سن بالاتر در اولویت است.
نوبت واکسیناسیون

درصد نوبت دهی واکسیناسیون در شهرهای مختلف

سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درباره درصد نوبت دهی واکسیناسیون در شهرهای مختلف گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی گراش، سبزوار، نیشابور، خوی، سمنان و تهران به صورت صددرصدی پیامک نوبت دهی واکسیناسیون را برای جمعیت تحت پوشش خود ارسال کرده‌اند و در دانشگاه‌های علوم پزشکی تربت حیدریه، ارومیه، ساوه، خلخال، همدان، بابل، شهرکرد، کرمانشاه، کردستان، ایلام، سراب، تبریز، تربت جام، اردبیل، بیرجند، گناباد، جهرم، قزوین، بجنورد، بندرعباس، کرمان، مراغه، شاهرود، زنجان، قم، کاشان، فسا، دزفول، جیرفت، اسدآباد، زاهدان، یاسوج، سیرجان، خمین و شوشتر بیش از ۹۵ درصد افراد نوبت دهی واکسیناسیون شده‌اند و پیامک برای آن‌ها ارسال شده است.
ریفی ادامه داد: همچنین بیش از ۹۰ درصد افراد واجد شرایط واکسیناسیون در دانشگاه‌های علوم پزشکی رفسنجان، ایرانشهر، زابل، شهید بهشتی در استان تهران، اراک و یزد پیامک ارسال دریافت کرده‌اند و سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی بم، اسفراین، شیراز، اصفهان، بوشهر، البرز، جندی شاپور، گیلان، لرستان، بهبهان، لارستان بین ۶۵ تا ۹۰ درصد افراد را نوبت دهی واکسیناسیون انجام داده‌اند.

او ادامه داد: ما از مراکز بهداشتی درخواست کرده‌ایم که ظرفیت واکسیناسیون روزانه و ساعت شروع و پایان کار را مشخص کنند و نوبت دهی به صورت الکترونیک و خودکار انجام شود و به طور کلی پیام واکسیناسیون خودکار و هوشمند ارسال می‌شود.
درصد پیامک واکسیناسیون

تاکنون ٧ درصد جمعیت ایران واکسینه شده‌اند

جعفر صادق تبریزی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره واکسیناسیون کرونا گفت: اگر جمعیت واجد شرایط واکسن را ۵٨ میلیون در نظر بگیریم تاکنون ٧ درصد جمعیت را واکسینه کرده‌ایم.
او با اشاره به آمار ثبت نام واکسن بیان کرد: تاکنون ۴٨١ هزار نفر در سامانه واکسیناسیون کرونا در ایران ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ٣۵۵ هزار نفر نوبت دهی شده‌ یا واکسن دریافت کرده‌اند.

آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال از هفته آینده

تبریزی درباره زمان آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال بیان کرد: اگر واکسن به دست ما برسد از شنبه آینده واکسیناسیون گروه بعدی یعنی افراد بالای ۶۵ سال را آغاز می‌کنیم اما این موضوع هنوز قطعی نیست.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اظهار کرد: ٧۵ درصد افراد بالای ٨٠ سال و ۶۵ درصد افراد بالای ٧۵ تا ٧٩ سال واکسینه شده‌اند و واکسیناسیون افراد بالای ٧٠ سال هم ادامه دارد و به محض اینکه بیش از ٧٠ درصد جمعیت بالای ٧٠ سال را واکسینه کنیم واکسیناسیون گروه بعدی را اعلام و آغاز می‌کنیم .
تبریزی گفت: در فاز دوم واکسیناسیون کرونا علاوه بر سالمندان بالای ۶٠ سال بیماران خاص هم واکسینه می‌شوند و واکسیناسیون این گروه هم در حال انجام است و این بیماران با هماهنگی انجمن‌ها برای واکسیناسیون دعوت می‌شوند.
تزریق واکسن کرونا

٧٣۵ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در کشور؛ تعداد پایگاه‌هایی خودرویی به ٢٣ رسد

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اظهار کرد: ٧٣۵ مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در کشور داریم که تعداد پایگاه‌های واکسیناسیون خودرویی به ٢٣ مورد رسیده است.
تبریزی بیان کرد: ٢ هزار و ۶۶٧ تیم واکسیناتور برای واکسیناسیون داریم که ٧۶ تیم در پایگاه‌های واکسیناسیون خودرویی فعالیت می‌کنند .

چرا برخی مراکز واکسیناسیون شلوغ است؟

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره شلوغی برخی مراکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا گفت: عمده شلوغی‌ها به این دلیل است که افراد بدون نوبت مراجعه می‌کنند و با حضور این افراد، ما شاهد تراکم در مراکز واکسیناسیون خواهیم بود و به همین دلیل از مردم درخواست داریم تا اعلام نوبت تزریق منتظر بمانند و از مراجعه به مراکز واکسیناسیون خودداری کنند.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره ثبت عوارض واکسیناسیون اظهار کرد: در ۴ سامانه شبکه بهداشت محل‌های خاص در نظر گرفته شده است و عوارض واکسیناسیون را به بهورزان در روستاها و مراقبان سلامت در شهرها اعلام کرده‌ایم و این عوارض از سوی این افراد سوال و ثبت می‌شود.
تزریق واکسن کرونا به سالمندان

فوتی ناشی از تزریق واکسن نداشته‌ایم

او افزود: به اعضای تیم‌های واکسیناتور آموزش داده شده است تا عارضه‌ها را به ما گزارش دهند و خوشبختانه تاکنون عارضه جدی نداشته‌ایم و عوارض در حد سرماخوردگی، تب و آنفلوآنزا بوده است و عارضه جدی در اغلب موارد نداشتیم.
تبریزی گفت: در موارد معدود افراد به دلیل عوارض واکسن یک روز در بیمارستان بستری شده‌اند تا مورد بررسی قرار گیرند و تاکنون گزارشی مبنی بر مرگ ناشی از تزریق واکسن نداشته‌ایم و باید دانست کسانی که در این دوره واکسینه می‌شوند بیماران خاص و سالمندان هستند و ممکن است فردی که واکسن دریافت کرده باشد به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و سن بالا بعد از تزریق واکسن فوت کند؛ به طور کلی مرگ و میر در این گروه‌ها بیش از سایر افراد است و تاکنون کمیته بررسی عوارض واکسن هیچ مورد فوتی ناشی از تزریق واکسن را گزارش نکرده است.

توصیه‌هایی برای بعد از تزریق واکسن

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: به افراد پس از واکسیناسیون توصیه می‌شود تا ٣ تا ۴ روز بعد از تزریق واکسن مایعات بیش از حد عادی بنوشند و روز اول و دوم بعد از تزریق واکسن افراد می‌توانند مسکن استامینوفن مصرف کنند.
ارسال نظر