رسول دانیال زاده، ابربدهکار بانکی کیست؟

ابربدهکاران شبکه بانکی ایران همواره یکی از مشکلات اساسی و ساختاری در نظام اقتصادی کشور بوده‌اند و باتوجه به نقش بانک مرکزی در تنظیم بازار کشور، عدم وصول مطالبات این بانک از آنها، همواره اقتصاد کشور را دچار تلاطم کرده است.

رسول دانیال زاده، ابربدهکار بانکی کیست؟

بدهکاران سیستم بانکی کشور در اغلب موارد با القابی همچون دانه‌درشت، کله‌گنده، متصل و … از سوی مردم کوچه و بازار خطاب می‌شوند و همواره یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصادی کشور، اصلاح نظام بانکی بوده که در آن یک زوج جوان برای تأمین هزینه‌های ابتدایی زندگی‌شان از طریق وام ازدواج باید حداقل چندین ماه صبر کنند و برخی از دانه‌درشت‌ها در کسری ثانیه قادر به دریافت میلیاردها تومان وام برای گذران زندگی و توسعه صنعت یا کسب‌وکارشان هستند.

بر این اساس بحث اصلاح نظام بانکی و تسویه حساب با ابربدهکاران شبکه اقتصادی کشور، به عنوان یک معضل مهم مالی که بخش قابل توجهی از نقدینگی ایران را معطل کرده به مناظرات سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری کشیده شد و در مناظره دوم که میان هفت نامزد انتخابات ریاست جمهوری در صداوسیما برگزار شد، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، رقیب اصلی خود، عبدالناصر همتی را به کم‌کاری در وصول طلب بانک مرکزی از ابربدهکاران بانکی متهم کرد.

اتهام کم‌کاری در وصول طلب بانک مرکزی از ابربدهکاران اقتصادی ایران در حالی از سوی ابراهیم رئیسی مطرح شد که عبدالناصر همتی، رئیس کل سابق بانک مرکزی و نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران، مدعی بود در طول دوره مدیریت خود در بانک مرکزی، توانسته مبارزه جدی با فساد داشته باشد و بخش قابل توجهی از بدهی ابربدهکاران بانکی به سیستم مالی کشور را بازگرداند.

بحث و اتهام میان دو نامزد تا مناظره سوم ادامه داشت و در این مناظره، عبدالناصر همتی در بخشی از سخنان خود با اشاره به موضوع ابربدهکاران شبکه بانکی، لیستی را تحویل ابراهیم رئیسی داد که در آن اسامی یازده نفر از ابربدهکاران بانکی اقتصاد ایران نوشته شده بود.

در پایان مناظرات انتخاباتی، اسامی این یازده نفر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و واکنش بسیاری از فعالان اقتصادی و مردم را در پی داشت؛ رسول دانیال زاده یکی از این ابربدهکاران بانکی است که در ادامه به بررسی ابعاد پرونده اقتصادی آن می‌پردازیم:

رسول دانیال‌زاده، معروف به سلطان فولاد یکی از بزرگ‌ترین بدهکاران بانکی ایران است که در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۹۸ خبر بازداشت او در کشور آلمان و بازگرداندنش به ایران منتشر شد.

دانیال زاده بدهکار بانکی در دهه هفتاد بیشتر تمرکز خود را بر شعبه فردوسی بانک ملی گذاشت؛ اخذ وام و ال سی‌های کلان به اسم کارخانه نورد سمنان که در اغلب موارد با تخلف در اسناد و محل مصرف همراه بود، رشد سریع مالی او را رقم زد.

تنها معوقات او به بانک ملی از سقف ۳,۰۰۰ میلیارد تومان گذشته است. دانیال زاده بخش عمده این تسهیلات بانکی را صرف خرید فولاد کاویان و مجتمع فولاد گیلان و هم‌چنین برج سازی در داخل و خارج کشور کرده که، از جمله آن برج‌هایی در منطقه کامرانیه تهران است.

آبان ۹۸، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده دانیال‌زاده گفت: رسول دانیال زاده یکی از بدهکاران کلان بانکی کشور که در پرونده حسین فریدون به اتهام پرداخت رشوه محکوم شده و پس از دستگیری اکبر طبری به خارج از کشور گریخته بود، با طراحی و هدایت پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سپاه به کشور بازگشت.

وی افزود: این فرد بیش از چهار هزار میلیارد تومان بدهی بانکی داشته و از مرتبطان نزدیک اکبر طبری و حسین فریدون است. برابر اطلاعاتی که در پرونده جمع کردیم، نامبرده حدود ۴ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی دارد و در پرونده‌ای که محکوم شده بود، در پرونده آقای حسین فریدون محکومیت حاصل کرده و در پرونده آقای طبری و همدستان او هم در زمره متهمان است.

سخنگوی قوه قضائیه، دوشنبه _۲۴ خردادماه ۱۴۰۰_ نیز در رابطه با این پرونده اظهار کرد: در این مورد پرونده قضائی تشکیل شده و در برخی موارد حکم هم صادر شده که در مرحله فرجام خواهی دیوان عالی کشور است. با پیگیری قضائی در فرآیند رسیدگی ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به بانک ملی مسترد و معادل ۲۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از اموال وی به بانک منتقل شده که مطالبات این بانک وصول شده است.

وی افزود: بخشی از مطالبات ارزی نیز از طریق تعزیرات حکومتی وصول گردیده است. در مورد مطالبات سایر بانک‌ها موضوع در حال پیگیری است.

ارسال نظر