هشت کتاب سهراب پر تیراژترین کتاب شعرمعاصر

مدیر کانون نشر فرهنگ اسلامی کاشان از سهراب سپهری به‌عنوان شاعر و هنرمندی تأثیرگذار نام برد و گفت» فراتر از هیاهوهای زنده بادها و مرده بادها کار خودش را انجام داده و شاید جزء رکوردهای روزگار ما باشد که بعد از فوت سپهری بیشترین کتابی که چاپ شده به نسبت در شاعران معاصر«هشت کتاب» سپهری بوده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، سعید ابریشمی راد ظهر امروز در مراسم گرامیداشت یاد سهراب سپهری با بیان اینکه سهراب سپهری به حق عارفی بی‌همتا و شاید بزرگ‌ترین عارف معاصر است، اظهار داشت: سهراب در اشعارش به زیبایی آنچه را که دیده نمی‌شود بیان می‌کند و در کل سهراب سپهری شاعر بیان نادیده‌ها است.

شهردار کاشان با اشاره به اینکه شهرداری، متولی فرهنگ، هنر و ادب نیست و متولی امور فرهنگی مردم هستند، خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم مردم همه آنچه دارند به عنوان ودیعه‌ای که ریشه در هزاران سال تاریخ دارند را به منصه ظهور بگذارند و اگر این امر انجام شود ما حداقل وظیفه‌مان را انجام داده‌ایم.

وی افزود: شهرداری به عنوان متولی فعالیت‌های اجتماعی که مرتبط با بهبود کیفیت زندگی مردم می‌شود این رسالت را به عهده دارد که زمینه بروز و حضور همه ظرفیت‌های اجتماعی را در جامعه برای تأثیرگذاری در راستای دست‌یابی به شهرخوب و یک زندگی با کیفیت فراهم کند و بلاشک بالاترین ظرفیت اجتماعی هنرمندان هستند چراکه زیباترین، مؤثرترین و قدرتمندترین ابزار انتقال مفاهیم ارزشی فرهنگ، رسالتی است که بر دوش هنرمندان قرار دارد.

شهردار کاشان تصریح کرد: در راستای حضور و تأثیرگذاری بیشتر هنرمندان در مباحث مدیریت شهری، شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در اتفاقی ابتکاری، شورای هنری شهر کاشان را متشکل از نمایندگان هنرمندان، ادبا، شعرا، نویسندگان تشکیل داد و امیدواریم این باهم بودن باهم بودنی هدفمند برای اعتلای فرهنگ و هنر کاشان باشد.

در این محفل ادبی استاد دانشگاه و مدیر کانون نشر فرهنگ اسلامی کاشان نیز از سهراب سپهری به‌عنوان شاعر و هنرمندی تأثیرگذار نام برد و گفت: فراتر از هیاهوهای زنده بادها و مرده بادها کار خودش را انجام داده و شاید جزء رکوردهای روزگار ما باشد که بعد از فوت سپهری بیشترین کتابی که چاپ شده به نسبت در شاعران معاصر«هشت کتاب» سپهری بوده است.

عبدالرضا مدرس زاده ضمن معرفی شخصیت و ویژگی‌های اشعار سپهری، از صداقت، انزوا و گوشه‌گیری هدفمند و هدف‌دار و نیز هنجارشکنی سهراب به عنوان نکات اصلی و اساسی تشکیل‌دهنده شعر این شاعر معاصر نام برد و گفت: در حال حاضر جامعه به تعبیرات کوتاه و تأثیرگذار اشعار سهراب سپهری نیاز دارد.

مدیر فرهنگ‌سرای مهر در تشریح نکوداشت «در مصاحبت آفتاب» گفت: ضرورت بازشناسی مفاخر زبان و ادبیات فارسی، همزمان با نود و یکمین زادروز سهراب سپهری، فرهنگ‌سرای مهر را بر آن داشت تا با اجرای این محفل ادبی، نام و یاد بزرگان فرهنگ و ادب را زنده نگه دارد.

مهدی سقاپولادی با بیان اینکه نکوداشت سالگرد تولد سهراب سپهری در ادامه برنامه‌های فرهنگی ادبی فرهنگ‌سرا طی همکاری مشترک کانون نشر فرهنگ اسلامی در فرهنگ‌سرای مهر انجام شد، یادآور شد: در این برنامه شاعران به قرائت تازه‌ترین سروده‌های خود پیرامون سهراب سپهری پرداختند.

وی افزود: نام این محفل ادبی از بند منظومه «مسافر»سهراب سپهری با عنوان چه خوب یادم هست عبارتی که به ییلاق ذهن وارد شد: وسیع باش، و تنها و سر به زیر، و سخت من از مصاحبت آفتاب می‌آیم، کجاست سایه؟ برگرفته شده بود.

گفتنی است، سهراب سپهری در پانزدهم مهرماه سال 1307 چشم به جهان گشود و در غروب اولین روز اردیبهشت ماه 1359 در بیمارستان پارس تهران به دلیل ابتلا به بیماری سرطان خون درگذشت. صحن امامزاده سلطانعلی ابن امام محمدباقر (ع) در مشهد اردهال کاشان میزبان ابدی سهراب است.

به گزارش فارس، شعرا و ادبا، چهره‌های فرهنگی و هنری و همچنین دوستداران سهراب سپهری با حضور در فرهنگ‌سرای مهر سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان و شرکت در محفل ادبی «در مصاحبت آفتاب»، یاد شاعر آب و آیینه و نقاش چیره‌دست معاصر کشور را گرامی داشتند.

ارسال نظر