پژمانفر: وزارت کشور باید در خصوص تخلفات رخداده در انتخابات پاسخگو باشد

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طرز کار وزارت کشور در برگزاری انتخابات منجر به واصل شدن بیش از ۱۰۰۰ شکایت به کمیسیون شده است و ما با جدیت تا روشن شدن موضوع آن را دنبال خواهیم کرد.

پژمانفر: وزارت کشور باید در خصوص تخلفات رخداده در انتخابات پاسخگو باشد

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طرز کار وزارت کشور در برگزاری انتخابات منجر به واصل شدن بیش از ۱۰۰۰ شکایت به کمیسیون شده است و ما با جدیت تا روشن شدن موضوع آن را دنبال خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، نصرالله‌ پژمانفر در حاشیه جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در نشست خبری در خصوص تخلفات رخداده در انتخابات بیان کرد: کمیسیون اصل ۹۰ براساس قانون مکلف است که نسبت به مواردی که شکایت صورت می‌گیرد در هر سه قوه نسبت به آن ورود کرده و موضوع را بررسی کند. ما در روز جمعه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی و در برخی از حوزه‌ها انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را داشتیم.
وی در ادامه اظهار کرد: متاسفانه از همان ساعات آغازین انتخابات شکایات متعددی تا انتهای انتخابات و حتی بعد از آن از سوی همکاران و آحاد مردم به دست ما رسید. تاکنون بیش از ۱۰۰۰ شکایت به کمیسیون رسیده است. کمیسیون نیز به این قضیه ورود جدی کرده است اما هنوز به جمع بندی نرسیده‌ایم. پس از بررسی توضیحات وزیر کشور و دستگاه‌های مجری گزارش نهایی کمیسیون جهت قرائت در صحن مجلس شورای اسلامی و ارسال به دستگاه‌های نظارتی ارائه خواهد شد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: یکی از شکایاتی که به کمیسیون رسید بحث تاخیر در آغاز انتخابات و از سوی دیگر تعجیل در بسته شدن در حوزه‌ها بود. طبق اعلامی که از سوی وزارت کشور شده بود باید از ساعت هفت صبح رای گیری در سراسر کشور آغاز می‌شد، اما براساس گزارشات در برخی از حوزه‌ها انتخابات با نیم ساعت، در بعضی جاها یک ساعت، در بعضی جاها یک ساعت و نیم و در بعضی جاها با بیش از دو ساعت تاخیر آغاز شده است.
وی ادامه داد: همچنین براساس اعلام وزارت کشور قرار بود تا رای گیری تا ساعت دو بامداد در سراسر کشور ادامه یابد اما در بعضی از حوزه‌ها زودتر از این ساعت درهای حوزه بسته شده بود. به این دلیل برخی از مردم نتوانستند در انتخابات مشارکت کنند و این معطلی در ساعات آغازین روز منجر به انصراف برخی از افراد از مشارکت شد. مردم در ایام تابستان عمدتا یا در ابتدای روز و یا در بعد از ظهر برای رای گیری مراجعه می‌کنند، اما تاخیر در آغاز انتخابات در برخی از مناطق و از سویی دیگر تعجیل در بستن در برخی از حوزه‌ها و تجمع در حوزه‌های دیگر منجر به عدم حضور برخی از افراد شد. وزارت کشور باید در خصوص این زمینه پاسخگو باشد. این موارد نشان دهنده ضعف در سازمان‌دهی صندوق‌ها می‌باشد.
پژمانفر در ادامه تاکید کرد: یکی از موارد دیگر که به ما شکایت واصل شد بحث صندوق‌های سیار بود وزارت کشور مکلف است ترتیبی را اتخاذ کند تا همه مردم بتوانند در انتخابات مشارکت داشته باشند. اما امسال این اتفاق رخ نداد و باعث اعتراض گسترده‌ مردم شد. افرادی که کهولت سن دارند و یا در بیمارستان‌ها بستری هستند و یا کسانی که شغل آنها اقتضای حضور در پای صندوق را به آنها نمی‌داد باید برایشان صندوق سیار برده می‌شد، اما این اتفاق نیفتاد و خیلی‌ها نتوانستند در انتخابات مشارکت کنند. در خصوص کرونا نیز وزارت کشور باید ترتیبی اتخاذ می‌کرد تا افرادی که به این بیماری مبتلا هستند امکان مشارکت داشته باشند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در ادامه اضافه کرد: یکی دیگر از شکایاتی که به کمیسیون اصل ۹۰ واصل شد در بحث کندی سیستم و ضعف در ثبت رای است به ویژه در حوزه‌هایی که رای گیری به صورت سیستماتیک انجام شده است. طبق مکاتباتی که ما با همراه اول داشتیم، همراه اول تاکید داشت زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده و پهنای باند لازم را تخصیص داده است حال این شائبه ایجاد می‌شود که قطعی عمدی باشد. روز سه‌شنبه جلسه‌ای با حضور وزیر کشور در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و در این جلسه مشروح گزارش همراه اول ارائه خواهد شد و ما منتظر توضیحات وزیر کشور در این نشست هستیم. یکی دیگر از مسائل نحوه اعلام نتایج انتخابات است. همواره در سالیان گذشته نتایج انتخابات مرحله به مرحله به مردم اعلام می‌شد و هیچ‌گاه تناقضی در آراء اعلامی وجود نداشت و هر مرحله مرحله قبل را تکمیل می‌کرد اما متاسفانه امسال شاهد وجود برخی تناقص‌ها در اعلام نتایج بود که این امر نگران کننده است. حتی برخی از افراد مسئول اعلام نظرهایی متناقض داشتند.
وی در ادامه با اشاره به سابقه بلند کشور در برگزاری انتخابات بیان کرد: ما کشوری هستیم که به طور میانگین سالیانه یک انتخابات داشته‌ایم و این دولت نیز چندمین تجربه انتخابات را پشت سر گذاشته است. طرز کار وزارت کشور در برگزاری انتخابات غلط بود و منجر به نارضایتی و شکایات بسیاری از مردم شد. مساله بعدی بحث کمبود تعرفه بود در بعضی از جاها تعرفه نبود و در بعضی از جاها تعرفه بود ولی مهر نبود. از سوی دیگر اندازه تعرفه‌ها و حتی خطوط نوشته شده بر روی آنها برای هر چهار انتخابات یکسان بود و می‌توانست منجر به خطای انسانی شود تا به عنوان مثال تعرفه مربوط به انتخابات ریاست جمهوری را در صندوق انتخابات میان دوره مجلس شورای اسلامی بیندازد. همچنین چهار صندوق نیز کنار هم قرار داشتند که این شیوه غلط بود. حال این سوال ایجاد شده است که آیا تعرفه‌ای که به اشتباه در صندوق دیگری انداخته شده آرای باطله محسوب شده است یا خیر.
پژمانفر ادامه داد: براساس برخی از گزارشات تعرفه انتخابات ریاست جمهوری که به داخل صندوق انتخابات مجلس شورای اسلامی انداخته شده است جزو آراء باطله محسوب شده است در این زمینه وزارت کشور نیز باید پاسخگو باشد و ما منتظر توضیحات جناب وزیر هستیم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: متاسفانه حجم شکایات واصله بسیار بالا بود و در هیچ مقطعی ما اینقدر شکایت نداشتیم. ما از روز شنبه صبح به این موضوع ورود کردیم مکاتبه‌ای را با وزارت کشور داشتیم و در خصوص برخی از مسائل پاسخ گرفتیم اما منتظر گزارش نهایی وزیر کشور در جلسه روز سه‌شنبه کمیسیون اصل ۹۰ هستیم. قطعا ما با جدیت نظارت خود را ادامه خواهیم داد و گزارش نهایی از این موضوع جهت قرائت در صحن مجلس شورای اسلامی و ارجاع به دستگاه‌های نظارتی تهیه خواهیم کرد.

ارسال نظر