کرونا چه تغییراتی در سبک و شرایط زندگی مردم داشته است؟
نتایج یک نظرسنجی از شهروندان ایرانی نشان می دهد که همه گیری کرونا تغییرات محسوس و متفاوتی را در میان افراد و شرایط زندگی آنها ایجاد کرده است.
بر اساس نظرسنجی دفتر طرح های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات که در بازه زمانی ۵ تا ۲۵ اردیبهشت امسال و در سطح کشوری(شهری و روستایی) جویای «دیدگاه مردم درخصوص کرونا» شده است، ۷۲.۶ درصد پاسخگویان اعلام کرده اند که در یک سال اخیر بیشتر با خانواده خودشان وقت گذرانده اند.
همچنین ۴۰ درصد از پاسخگویان اظهار داشته اند در دوران کرونایی وقت بیشتری صرف خود کرده و بیشتر فیلم و سریال دیده یا کتاب خوانده اند. در این میان ۵۴.۲ درصد پاسخگویان گفته اند در این دوران بیشتر احساس نزدیکی به خدا کرده و اعتقادات مذهبی شان تقویت شده است.
در زمینه میزان مشارکت مردمی برای رفع مشکلات اقتصادی اقشار ضعیف بیش از نیمی (۵۶.۳ درصد) از پاسخگویان اعلام کرده اند به اقشار ضعیف یاری رسانده اند. دیگر یافته های این نظرسنجی حاکی از آن است که ۴۸.۳ درصد پاسخگویان به میزان زیادی احساس می کنند نسبت به سال گذشته از نظر روحی و روانی ضعیف تر و عصبی تر شده اند و ۵۶ درصد از پاسخگویان در این یکسال خطر مرگ را بیشتر از قبل احساس کرده اند. این در حالی است که ۲۷ درصد پاسخگویان اظهار داشته اند به دلیل شیوع کرونا، بیشتر از قبل از آینده ناامید شده اند.
لازم به ذکر است که این نظر سنجی با جامعه آماری شهروندان ۱۸ سال و بالاتر ساکن شهر و روستا و با حجم نمونه ۲۰۷۱ نفر و از طریق مصاحبه تلفنی انجام شده است.