ماجرای چمنخوابی اطراف بیمارستانهای کرونایی / "لامبدا" بیخ گوش ایران
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ ضمن هشدار نسبت به افزایش مرگ های کرونایی در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، گفت: اگر مراقب نباشیم و پروتکل ها را رعایت نکنیم، لامبدا میتواند موج بعدی ما باشد.
عاطفه عابدینی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت نمودارهای پیک پنجم کرونا در کشور، گفت: اولا باید توجه کرد که هنوز به اوج و قله پیک پنجم نرسیدهایم. با توجه به اینکه نمودارهای همه استانها هم با یکدیگر همخوانی ندارند. به عنوان مثال در جنوب در استان سیستان و بلوچستان بیماری کنترل شده، اما در مناطقی مانند بوشهر همچنان شرایط بیماری بد است. همچنین موارد بیماری در تهران همچنان رو به افزایش است و از سویی هم یکسری از استانهای شمالیمان نیز رو به افزایش است و همچنان روندمان افزایشی است و به قله پیک نرسیدهایم.
عابدینی درباره وضعیت تهران نیز گفت: در تهران شیب افزایشیمان کاهش یافته است، اما همچنان موارد رو به افزایش است.
عابدینی درباره نیاز به راهاندازی بیمارستانهای صحرایی نیز گفت: در حال حاضر برای ایجاد بیمارستان صحرایی برنامه جدیدی اعلام نشده است، اما ممکن است که در برخی مناطق کلینیکهای تزریق رمدسیویر داخل یکسری کانکس و... ایجاد کرده باشند، اما اینطور نیست که بیماران به صورت دائم در آنجا بستری شوند.
افزایش موارد ابتلا و بستری در مشهد
وی افزود: در حال حاضر همان موجی را که تا چند هفته قبل در سیستان و بلوچستان بود، اکنون در استان خراسان رضوی داریم. در عین حال در استانهای گلستان و خراسان جنوبی، قبلا همزمان با سیستان و بلوچستان موج را داشتیم، اما خراسان رضوی اکنون مواردش رو به افزایش است. به طوری که میزان مراجعه سرپایی و به تبع آن بستری و مرگ و میر در این استان بسیار افزایش یافته است.عابدینی درباره وضعیت تهران نیز گفت: در تهران شیب افزایشیمان کاهش یافته است، اما همچنان موارد رو به افزایش است.
ماجرای چمن خوابی در اطراف بیمارستان های کرونایی
وی درباره انتشار یکسری تصاویر درباره چمنخوابی بیماران مبتلا به کرونا در تهران و مشهد و کمبود دارو و اکسیژن گفت: ما هم آن تصاویر فضای مجازی در مشهد را دیدیم، اما یکی از همکاران مشهد توضیح داد که این همراهان بیماران هستند که روی چمن دراز کشیدند، نه خود بیماران. البته فکر میکنم با مداخلاتی که وزارت بهداشت برای تزریق رمدسیویر سرپایی انجام داده و در عین حال ایجاد کمیتههای ترخیص، اکسیژن و تنفس، نباید در جایی از کشور چنین شرایطی برای بیماران داشته باشیم. در عین حال میدانم که بیمارستانها کاملا پر است و اگر قرار باشد بیماری بستری شود، باید یکسری از بیماران ترخیص شوند و سپس بیمار جدید بستری شود و چنین شرایطی وجود دارد.عابدینی درباره نیاز به راهاندازی بیمارستانهای صحرایی نیز گفت: در حال حاضر برای ایجاد بیمارستان صحرایی برنامه جدیدی اعلام نشده است، اما ممکن است که در برخی مناطق کلینیکهای تزریق رمدسیویر داخل یکسری کانکس و... ایجاد کرده باشند، اما اینطور نیست که بیماران به صورت دائم در آنجا بستری شوند.