چرا تاکسی هوایی در ایران رونق نگرفت؟

مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه ها و شرکت های هواپیمایی گفت: استفاده از تاکسی‌های هوایی به دلیل قوانین دست و پاگیر رونق نگرفته است.

چرا تاکسی هوایی در ایران رونق نگرفت؟

حسن خوشخو مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها و شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه سازمان هواپیمایی کشور و همچنین شرکت فرودگاه‌های کشور اهداف بلندتر و برنامه ریزی شده‌ای برای استفاده از هواپیماهای کوچک در دستور کار خود قرار داده‌اند، گفت: متاسفانه طبق آمارهای ارائه شده میزان استفاده از هواپیماهای کوچک در ایران ۱۶ برابر کمتر از سایر هواپیماهای پهن پیکر است.
او ادامه داد: متاسفانه نتوانسته‌ایم از ظرفیت ایر تاکسی‌ها در ایران استفاده کنیم و این طرح بسیار خوب را در کشور به صورت کامل راه اندازی کنیم.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها و شرکت‌های هواپیمایی توضیح داد: به دلیل آنکه اقبال خیلی زیادی برای این موضوع وجود نداشته است و از سوی دیگر قوانین دست پا گیر و غیر شفافی در این حوزه وجود داشته است، این موضوعات باعث شده اقبال خاصی در این حوزه ایجاد نشود.
خوشخو تاکید کرد: امروزه صنعت هوایی به این موضوع رسیده که یک کارگروه ویژه‌ای در صنعت هوانوردی ایجاد شده که وظیفه آن رسیدگی به موضوع هواپیماهای کوچک است و در این زمینه چند سیاست دنبال می‌شود تا از ظرفیت سراسر کشور به جهت گستره جغرافیایی کشور بتوانیم استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها و شرکت های هواپیمایی با بیان اینکه در ایران ۸۴ فرودگاه وجود دارد که بیش از نیمی از این فرودگاه‌ها غیر فعال هستند، افزود: از هزینه و درآمد این کشور برای تامین زیرساخت‎های این فرودگاه‎ها استفاده شده است اما متاسفانه ما هیچ بهره‎ای نبرده‎ایم، این در حالی است که در دنیا باید بتوانیم اتصال بین شهرهای کوچک و کم برخوردار با شهرهای بزرگ‌تر را از طریق حمل و نقل عمومی سریع ایجاد کنیم.
خوشخو توضیح داد: راه اندازی ایر تاکسی می‌تواند نمادی از این موضوع باشد و به همان نسبت می‌توانیم عدالت اجتماعی و آهنگ توسعه را در آن بخش‌های کم برخوردار ایجاد کنیم‌.
او افزود: بسیاری از مولفه‌ها در این بخش فراهم شده است و به خوبی می‌تواند فاصله بین مراکز کم برخوردار و سایر شهرها از بین برود و ما می‌توانیم این را به عنوان یک الگو داشته باشیم.
خوشخو با بیان اینکه عمدتا هواپیماهای زیر ۱۹ نفر شامل تحریم نمی‌شوند، افزود: با توجه به مزیتی که برای سرمایه گذاری وجود دارد و ما عمدتا تحریم خاصی برای ورود هواپیماهای کوچک و زیر ۲۰ نفر نداریم، این موضوع به توسعه این بخش بسیار می‌تواند کمک کند.
او ادامه داد : آمار دقیقی در این حوزه وجود ندارد اما تعدادی از هواپیماها به عنوان vip در حال استفاده هستند و در کشور در قالب یک برنامه غیر مشخص استفاده می‌شوند.
خوشخو در پایان اظهار کرد: اگر بتوانیم زیر ساخت‌های این موضوع را فراهم کنیم، هواپیماهایی در کشور وجود دارند که می‌توانیم از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.

ارسال نظر