لارگانی : مردم اصفهان آب آشامیدنی ندارند/ زاینده رود به خیابان خاکی تبدیل شده است
رئیس مجلس نمایندگان استان اصفهان به بیان توضیحاتی درباره بحران بیآبی در استان اصفهان پرداخت.
سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ، درباره بحرانی بی آبی در اصفهان و خشک شدن زاینده رود گفت: چندین سال است که مردم استان اصفهان با معضل کم آبی رو به رو هستند و دچار مشکلات زیادی شده اند، البته درصدی از این کم آبی به دلیل بارش کم باران در چند سال اخیر است.
وی با بیان اینکه سوء مدیریت دولتها دلیل اصلی کم آبی در اصفهان است خاطر نشان کرد: زاینده رود هزاران سال خروشان و پر آب بوده و هم اکنون به خیابان خاکی برای عبور مردم و محل چرای گوسفندان تبدیل شده است. این خشک شدن به بارگزاریهای بیش از اندازه دولت در حوزه آبریز زاینده رود برمی گردد.
رئیس مجلس نمایندگان استان اصفهان اضافه کرد: ۳۸۴ میلیون متر مکعب آب در حوزه آبریز زاینده رود متعلق به دولت است و نزدیک به یک میلیارد متر مکعب حجم آب طبیعی رودخانه است. در حالی که دولت حدود یک و نیم میلیارد متر مکعب از آب زاینده رود را در اختیار گرفته است.
لارگانی بابیان اینکه همین امر باعث شده که رودخانه خروشان زاینده رود همواره کم آب باشد و به وضعیت فجیع فعلی دچار شود توضیح داد: در مسیر زاینده رود پلهای تاریخی ارزشمندی وجود دارد که در اثر نبود آب فرونشست کرده اند، در حالی که این پلها سرمایه بزرگ و ارزشمندی برای کشور ما محسوب می شوند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: دولتهایی که تاکنون بر سر کار بوده اند کمکی برای حل مسئله زاینده رود نکرده اند و دولتهای قبلی به جای اینکه کمک کننده باشند از حوزه آبریز زاینده رود به استانهای دیگر آب منتقل کرده اند.
به گفته این نماینده مجلس، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در جمع مردم اصفهان اعلام کرد که این بار نوبت زاینده رود است، ولی در این ۸ سال هیچ قدمی برای زاینده رود برداشته نشد و هم اکنون هم رئیس جمهور هشتم اعلام کرده که برای یک بار هم که شده باید مشکل زاینده رود حل شود. امیدواریم که دولت انقلابی به وعده خودش عمل کند و مشکل زاینده رود که یک مشکل ملی است حل شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان اظهار داد: اگر به اصفهان توجه شود یک کار ملی انجام شده است. جدا از بحث زاینده رود حدود ۵۰ درصد مردم استان اصفهان کشاورز هستند و با کشاورزی درآمد کسب می کنند.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت تالاب گاوخونی خاطر نشان کرد: تالاب گاو خونی هم در استان اصفهان وضعیت خوبی ندارد و چندین سال است که آبی به داخل این تالاب نرفته است. این تالاب برای این استان هم تهدید و هر فرصت است. از این نظر تهدید است که به دلیل رفتن فاضلاب و پساب، این تالاب هنوز خشک نشده و اگر همین پساب هم از بین برود گرد و غبار این تالاب استانهای همجوار را تهدید میکند. باید چارهای برای حل این مشکل اندیشیده شود.
لارگانی ضمن انتقاد از طرح انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان گفت: در این طرح، آبی که منتقل می شود فقط ۱۵۰ میلیون متر مکعب است در حالی که این استان فقط ۵ میلیون و ۱۲۰ هزار نفر آن هم بر اساس آمار سال ۹۵ جمعیت دارد. بر اساس فرمولی که برای سرانه مصرف آب آشامیدنی وجود دارد به ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی برای رفع نیاز مردم اصفهان نیاز داریم، قطعا این ۱۵۰ میلیون متر مکعب نمیتواند جواب گوی نیاز استان پهناور اصفهان باشد.
نماینده مردم فلاورجان اضافه کرد: اگر می خواهند آب منتقل کنند باید با حجم خیلی بیشتری باشد. در حال حاضر درصدد هستند از سمیرم اصفهان آب را به کرمان و رفسنجان منتقل کنند و در مقابل از هزار کیلومتر آن طرف تر آب را به استان اصفهان بیاورند که خیلی عجیب است. اگر آب برای کرمان نیاز است چرا میخواهند از سمیرم منتقل کنند در حالی که اصفهان خودش با مشکل بی آبی مواجه است.
لارگانی با بیان اینکه مردم اصفهان الان با مشکل آب آشامیدنی رو به رو هستند تاکید کرد: این وضعیت برای روستاهای ما نیست و مربوط به مرکز استان است. ساعتها آب مردم در طول روز قطع است و بهترین راه که دولت انقلابی باید پیش بگیرد این است که آب سمیرم و فریدون شهر به داخل اصفهان بیاید و استانهای دیگری که نیاز به آب دارند از راههای نزدیکتر و حوزههای آبریز نزدیکتر برای آنها برنامه ریزی شود.