کاهش قیمت کاغذ در بازار/پیگیری برای تشکیل کارگروه کاغذ و تنظیم بازار
بر اساس آخرین آمار در هفته گذشته کاغذ چاپ و تحریر به عنوان پرکاربردترین کاغذ مورد استفاده ناشران با کاهش قیمت حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی همراه بود.
بر اساس آخرین آمار در هفته گذشته کاغذ چاپ و تحریر به عنوان پرکاربردترین کاغذ مورد استفاده ناشران با کاهش قیمت حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی همراه بود، به طوری که اینروزها هر بند کاغذ تحریر ۷۰ در ۱۰۰ با گراماژ ۷۰ گرمی به قیمت ۶۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش میشود.
سید حسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ در گفتوگو با میزان گفت: قیمت کاغذ حدود ۱۵ درصد کاهش یافته، هم اکنون کاغذ با ارز نیمایی وارد میشود و با توزیع آن در سطح بازار، زمینه کاهش قیمت کاغذ تحریر و روزنامه سرعت پیدا کرده است.
رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ افزود: در طی نشستهای اخیر وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار برای کاهش قیمت کاغذ با بخش خصوصی و واردکنندگان کاغذ کارساز بوده و به روند نزولی قیمت کاغذ منجر شده است.
میر باقری تاکید کرد: کاهش موانع و بررسی چالشهایی که بر سر راه واردات کاغذ بود نقش مهمی را در نوسانات قیمت بازار داشت، اما بررسیها و جلسات متعدد با محوریت رفع موانع در بخش ارز نیمایی و ارز حاصله از صادرات که از سرمایه گذار بخش خصوصی وارد چرخه بارزگانی میشود، دو عامل مهم و تاثیر گذار بر بازار کاغذ بوده همچنین تسهیل در ثبت سفارش و دادن مجوز همچنین تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی رویکرد مهم و قابل توجهی بوده است.
غلامرضا شجاع در گفتوگو با میزان پیرامون نامه نگاریهای انجام شده با وزارت صمت اشاره و اظهار کرد: نامه نگاریهایی برای بررسی و چاره اندیشی به جهت جلوگیری از قیمت کاغذ در بازار انجام شده در این مسیر رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ سید حسن میر باقری نیز برای حل چالشهای موجود برای واردات کاغذ با ارز نیمایی و طولانی شدن پروسه درخواست واردات کاغذ پا به میدان گذاشته از این رو تلاش برای کاهش زمان پروسه درخواستهای واردات کنندگان کاغذ که مدت زیادی را به خود اختصاص داده بود مورد پیگیری قرار دارد.
عضو کمیته تعیین قیمت کاغذ کشور به درخواستهای مطرح شده اشاره و خاطرنشان کرد: در نامههای ارسال شده به مسئولان امر دو مقوله به صورت کاملا مشخص مطرح شده است ابتدا چاره اندیشی برای جلوگیری از بحران کاغذ به علت کمبود آن در آیندهای نزدیک و تشکیل کارگروه کاغذ و تنظیم بازار به جهت حفظ آرامش در بازار این کالای استراتژیک بوده است.