اصفهان قطب صنعت آبزیان کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی را وظیفه خود میدانیم و از فعالان بخش کشاورزی این درخواست را داریم که مشکلات و مسائل تولید را اطلاع دهند تا بتوانیم موانع را برطرف کنیم.
احمدرضا منزه: مهرداد مرادمند در گردهمایی تولیدکنندگان ماهیان سردآبی استان اصفهان اظهار کرد: باید شکرگزار باشیم که بعد از گذشت بیش از 10 سال، سال گذشته بارشهای خوبی داشتیم که کمک کرد تا حدودی مشکلات کاهش یابد، هرچند بارشهای زیاد، موجب بروز خساراتی در نقاط مختلف شد اما باید توجه داشت که خسارات خشکسالی بسیار بیشتر از سیل بوده است.
او با بیان اینکه خسارات خاموش خشکسالی را در نقاط مختلف استان میتوان مشاهده کرد، گفت: امیدواریم سال زراعی جاری نیز سال خوبی برای فعالان بخش کشاورزی استان باشد و شاهد بارشهای مناسب در استان باشیم .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص وضعیت تولید شیلات در استان اصفهان گفت: خوشبختانه با تلاشهای شکل گرفته شاهد توسعه کمی و کیفی تولید شیلات در استان هستیم، همچنین توسعه فرهنگ آبزی مصرفی از اقدامات بسیار خوبی است که در استان اصفهان شکل گرفته و در حال گسترش است .
او تصریح کرد: تولید آبزیان سختیهای مختلفی دارد اما تولیدکنندگان این بخش با برنامهریزی مناسب و استفاده از علوم روز در حال حرکت به سمت اهداف هستند و موفقیتهای به دست آمده در این زمینه نیز مؤید این موضوع است .
مرادمند اضافه کرد: در سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان وظیفه خود میدانیم مشکلات تولیدکنندگان این بخش را پیگیری و به کمترین میزان ممکن برسانیم، ارائه آموزشهای مناسب و کاربردی از دیگر رسالتهای مهمی است که تلاش میکنیم از راههای مختلف در این زمینه ورود پیدا کنیم و برگزاری این همایش نیز در همین راستا بوده است تا تکنولوژیهای جدید به تولیدکنندگان معرفی شوند .
او تأکید کرد: تلاش بر این است که موانع احتمالی موجود در مسیر حرکت تولیدکنندگان رفع شود و تولیدکننده بتواند با خیالی آسوده و بدون هیچگونه مشکلی به فعالیتهای تولیدی خود بپردازد . در همین خصوص از تمامی تولیدکنندگان این درخواست را داریم که مشکلات و موانع تولید را به ما معرفی کنند تا بتوانیم در راستای رفع آنها اقدام کنیم، به تمامی مدیران و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی نیز موضوع رفع موانع تولید و تسهیل امور تولیدکنندگان تأکید شد، تأکید میکنم که در حمایت از تولیدکنندگان، جدی و مصمم هستیم .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: خوشبختانه استان اصفهان در زمینه تولید شیلات بسیار خوب عمل کرده است، امروز علاوه بر مناطق غربی استان، در مناطق کویری و خشک نیز با استفاده از منابع آبی که قابلیت استفاده در کشاورزی و زراعت ندارند، به منظور تولید آبزیان سردآبی بهره گرفته میشود که این موضوع کمک میکند از منابع آبی استان به بهترین شکل استفاده شود . در تولید ماهیان گرمابی نیز با استفاده از روشهای مختلف همچون استفاده از استخرهای چند منظوره اقدامات خوبی شکل گرفته است .
او تأکید کرد: در زمینه ماهیان زینتی نیز اقدامات بسیاری در استان شکل گرفته و موجب شده اصفهان در طی چند سال اخیر به عنوان برترین استان تولیدکننده ماهیان زینتی کشور شناخته شود؛ خوشبختانه کلنگ شهرک ماهیان زینتی در استان به زمین زده شده و این شهرک در حال ساخت است و امیدواریم با احداث آن میزان تولید و اشتغال در استان رشد مناسبی داشته باشد.
مرادمند افزود: امروز استان اصفهان در تولید ماهی خاویار و تخم ماهی چشم زده نیز توفیقات خوبی به دست آورده است.
او اظهار کرد: در خصوص بیمه کشاورزی نیز با توجه به پیگیریهای شکل گرفته اقدامات خوبی شکل گرفت و امید است تولیدکنندگان بخش کشاورزی نیز با توجه بیشتر به موضوع بیمه شرایطی را فراهم آورند تا به نقاط ایدهآل دست یابیم و از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
*صادرات آبزیان اصفهان
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در حاشیه این گردهمایی در گفتوگو با اصفهان امروز اظهار کرد: با توجه به مباحث مختلف صنعت شیلات و توسعه فرهنگ مصرف آبزیان، وظیفه داریم ارتباطاتی با آبزیپروران استان داشته باشیم.
محمدرضا عباسی با اشاره به اینکه تنوع تولید محصولات شیلاتی در استان اصفهان بسیار زیاد است، تصریح کرد: حدود 120 تا 130 نوع از انواع آبزیان در استان اصفهان تولید میشوند که شامل ماهیان گرمابی، سردآبی، زینتی، خاویاری و سایر آبزیان مانند زالو است، بنابراین برای هرکدام از این تولیدکنندگان برنامههای خاصی داریم و به همین منظور این بار گردهمایی بزرگ آبزیپروران سردآبی را تشکیل دادیم.
او تصریح کرد: به چند مبحث در این گردهمایی پرداخته شد که از آن جمله میتوان به مباحث بهداشت و بیماریهای آبزیان، بیمه، روشهای نوین تولید و تجهیزات جدید اشاره داشت.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تأکید کرد: در این همایش کارشناسانی از بانک کشاورزی، اداره کل دامپزشکی، شرکتهای تولیدکننده تجهیزات نوین آبزیپروری و خوراک آبزیان، تولیدکنندگان ماهیان سردآبی، کارشناسان تولیدی و مدیران شهرستانهای مختلف استان حضور داشتند.
او گفت: با تلاش و همت تولیدکنندگان و مدد گرفتن از دانش و تکنولوژی و برنامهریزی مدیریت شیلات استان، به رشد خوبی در تولید دست یافتهایم، تولید آبزیان استان در یک تقسیمبندی کلی شامل ماهیان خوراکی و ماهیان زینتی است، در خصوص ماهیان خوراکی سالانه بیش از 9 هزار و 353 تن تولید در استان داریم که شامل ماهیان سردآبی و گرمابی است، اما در مجموع بیشترین تولید ماهیان خوراکی مربوط به ماهیان سردآبی است که بیش از 7 هزار و 500 تن تولید را شامل میشود.
عباسی با اشاره به اینکه ماهی قزلآلا از محبوبترین ماهیان سردآبی است، گفت: در زمینه ماهیان زینتی، سالانه بیش از 67 میلیون قطعه تولید در استان داریم و در این زمینه چندین سال است استان اصفهان جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
او ادامه داد: اصفهان در تولید بچه ماهی قزلآلا با بیش از 50 میلیون قطعه تولید از استان واردکننده بچه ماهی به استانی صادرکننده تبدیل شده است. تولید تخم چشم زده ماهی قزلآلا در اولین مرکز نمونه کشوری در شهرستان فریدونشهر انجام شده که بیش از 10 میلیون قطعه تا نیمه نخست سال جاری تولید و این رقم تا پایان سال به حدود 30 میلیون قطعه میرسد. باید به این نکته توجه داشت که تخم چشم زده به عنوان یکی از حلقههای اصلی و اولیه تولید ماهی قزلآلا محسوب میشود، بنابراین این موفقیت کمک کرد تا تولیدات این مرکز در اختیار تولیدکنندگان ماهی قزلآلا در اصفهان و سایر استانها قرار گرفته و از واردات بخشی از تخم چشم زده و خروج ارز جلوگیری کند که باعث صرفهجویی ارزی مناسبی میشود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه یکی از اهداف مدیریت شیلات استان، توسعه فرهنگ مصرف آبزیان است، گفت: در این راستا، اقدامات گستردهای شکل گرفته که از آن جمله میتوان به برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای مختلف در سطح استان اشاره داشت که این اقدامات باعث شده مصرف سرانه آبزیان از حدود 2 کیلوگرم در دهه 70 به بیش از 10 کیلوگرم در شرایط کنونی برسد.
او افزود: مصرف آبزیان یکی از راههای اصلی تأمین پروتئین جامعه است و در پیشگیری از بسیاری بیماریها مؤثر است و باید تلاشها برای افزایش سرانه مصرف این محصولات ادامه یابد، در این بخش همچنان با نقطه ایدهآل فاصله داریم چون متوسط مصرف جهانی حدود 20 تا 21 کیلوگرم است و ما نصف این مصرف را داریم.
عباسی اظهار کرد: در حال حاضر، بیش از 8 بازار تخصصی آبزیان و 12 واحد فرآوری در استان فعالیت میکنند و در مجموع 35 گونه آبزیان در شهر اصفهان عرضه و به مصرف مردم میرسد و بخشی از آبزیان نیز به سایر استانها و حتی کشورهای منطقه صادر میشود.