ذخیره سد زایندهرود جوابگوی سه ماه آب شرب اصفهان است
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان با پیش بینی افزایش ۳۵ درصدی مصرف آب در روزهای پایانی سال، گفت: ذخیره آب موجود سد زایندهرود تنها کفاف تأمین سه ماه آب شرب اصفهان را میدهد.
ناصر اکبری در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت تأمین آب شرب اصفهان در ماه پایانی سال، با توجه به ذخیره موجود سد زایندهرود، اظهار کرد: با توجه به ذخیره ۱۲۴ میلیون مترمکعبی سد زایندهرود، این میزان تقریباً کفاف حدود سه ماه آب شرب اصفهان است.
وی با بیان اینکه بنابر اعلام شرکت آب منطقهای اگرچه میزان بارشها نسبت به سال گذشته بهتر بوده، اما نسبت به متوسط بلندمدت حدود ۱۵ درصد کمتر بود، تأکید کرد: مدیریت مصرف اولویت شرب شهروندان و مدیریت توزیع اولویت اصلی شرکت آب و فاضلاب است تا از این شرایط سخت عبور کنیم.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان با اشاره به واقع شدن اصفهان در منطقه خشک و گرم کشور و غرب آسیا، گفت: در شرایط فعلی مدیریت مصرف و صرفهجویی بهینه آب در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم آب شرب مورد نیاز مردم را تأمین کنیم.
وی با اشاره به نگرانی برای تأمین آب شرب اصفهانیها تا پایان سال و بهار سال آینده، تصریح کرد: ذخیره آب موجود در سد زایندهرود برای تأمین سه ماه آب شرب اصفهان است، اما براساس پیشبینیها و مطابق اعلام متولیان شرکت آب منطقهای و هواشناسی با این وضعیت جدید سد زایندهرود شرایط خوبی نیست، مگر اینکه بارندگیهای پیشرو و برف موجود سرشاخههای زایندهرود آوردی برای سد زایندهرود داشته باشد.
اکبری افزود: باوجود کاهش بارشها در حوضه زایندهرود و با توجه به تحویل حقابه کشاورزان شرق اصفهان در نوبت اول، شرایط بسیار سختی را برای تأمین آب شرب اصفهانیها پیش رو داریم.
وی درباره گلایه شهروندان نسبت به کاهش فشار آب آنها در روزهای باقی مانده سال، گفت: قطعاً از نیمه اسفندماه به بعد و بهویژه در سه روز پایانی سال با بیشترین مصرف آب مواجه هستیم و شبکه توزیع، به دلیل خانهتکانی همزمان، کشش تأمین آب موردنیاز مشترکین را ندارد.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان تصریح کرد: بهطورقطع در چند روز پایانی سال حجم شبکه و مخازن آب شرکت آب فاضلاب جوابگوی نیاز آبی مردم در شرایط پیک را ندارد، اما اگر مردم با برنامهریزی از امروز هفتم تا ۲۹ اسفندماه خانهتکانی کنند کمتر با مشکل افت فشار آب مواجه خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در زمان پیک تابستان مصرف آب شرب ۳۵ درصد افزایش مییابد، گفت: در شرایط نرمال سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ ظرفیت و توان آبدهی ۱۲ مترمکعب در ثانیه را دارد اما در شرایط پیک تابستان مصرف مشترکین، ۱۶ مترمکعب در ثانیه و در هفته پایانی سال در پیک لحظهای نیاز مردم ۱۶ مترمکعب در ثانیه است، اما منابع موجود ظرفیت تأمین این نیاز مشترکین را ندارد.
اکبری با بیان اینکه سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ هنوز وارد مدار نشده است، گفت: در خوشبینانهترین حالت انتظار داریم که سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ در فصل پیک سال ۱۴۰۱ توسط شرکت آب منطقهای به بهرهبرداری برسد، اما بهطورقطع در پیک شب عید امسال بعید است این سامانه افتتاح شود.
وی افزود: از هفته جاری، برای تأمین آب شرب مردم اصفهان بهمرور چاهها وارد مدار خواهند شد، بنابراین مردم مدیریت مصرف بهینه آب به مردم توصیه میشود.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان با تأکید بر اینکه چاههای فلمن اکنون خشک است، گفت: با توجه به کاهش آبرفت دشت اصفهان- نجفآباد و به خشکی زایندهرود بهویژه طی ده سال اخیر، سطح ایستایی چاههای فلمن وضعیت نابسامانی دارد.
وی تصریح کرد: بازگشایی ۱۰ روزه رودخانه زایندهرود، موجب آبگیری چاههای فلمن نشده است.