سازمان نظام مهندسی ساختمان بزرگترین سازمان غیر دولتی کشور

سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمان حاضر حدود ۶۰۰ هزار عضو دارد و به‌عبارتی بزرگترین سازمان غیر دولتی کشور محسوب می‌شود.

سازمان نظام مهندسی ساختمان بزرگترین سازمان غیر دولتی کشور

احمدرضا منزه:

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: بطور متوسط ۴۵ درصد از درآمد هر خانوار ایرانی صرف تامین مسکن می‌شود که این موضوع وظیفه اعضای نظام مهندسی ساختمان را برای نظارت هرچه بیشتر بر فرایند احداث ساختمان‌ها سنگین‌تر می‌کند. حمزه شکیب در نشست هم اندیشی روسای سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان، کشاورزی، معدن و رایانه استان اصفهان اظهار داشت: باید همه تلاش خود را به کار بگیریم تا تعهد و وظیفه خود را بطور مطلوب نسبت به مردم انجام دهیم و بتوانیم حافظ سرمایه‌های مردم در زمینه طول عمر مفید ساختمان و حفظ این سرمایه در برابر حوادثی از جمله زلزله باشیم و فضایی مناسب برای زندگی آرام مردم فراهم کنیم. وی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمان حاضر حدود ۶۰۰ هزار عضو دارد و به‌عبارتی بزرگترین سازمان غیر دولتی کشور محسوب می‌شود. سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اظهار داشت: هدف از تشکیل سازمان نظام مهندسی تولید محصولی به نام ساختمان است و از زمان شکل‌گیری و پیدایش یک ساختمان تا پایان عمر مفید آن توسط مهندسان طراحی، ساخته، نظارت و نگهداری می‌شود. شکیب خاطرنشان کرد: سه اصل در تجربه ۲۶ ساله سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تعریف می‌شود که شامل دوران شکل گیری و اثباتی سازمان، اصل آزمون استقلال و تاثیرگذاری سازمان و اصل مرجعیت این سازمان است. سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: این سازمان هیچ بودجه و اعتباری از دولت دریافت نمی‌کند و استقلال مالی دارد که در این شرایط اقتصادی بزرگترین دستاورد برای این سازمان محسوب می‌شود. وی اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمینه طراحی‌ها در کنار پیشرفته ترین کشورهای دنیا قرار دارد و مقررات ملی ساختمان جزو بهترین مقررات در دنیاست. وی تصریح کرد: امروز دانش روز دنیا را در زمینه مهندسی ساختمان در اختیار داریم اما نواقصی در اجرای آن وجود دارد که در تلاشیم بتوانیم فاصله بین دانش و اجرا را به یکدیگر نزدیک کنیم و مشکلات موجود در زمینه اجرا و نظارت را رفع کنیم تا بتوانیم فاصله‌ای حدود پنج تا ۱۰ درصدی را که نخبگان کشور در نظام مهندسی با دانش دنیا دارند برطرف کنیم.

*تعامل نظام مهندسی با شهرداری اصفهان

همچنین رییس سازمان مهندسی ساختمان استان اصفهان در این جلسه گفت: این نشست با هدف افزایش تعامل بین سازمان‌های نظام مهندسی در استان برگزار شد و امیدواریم این کارگروه‌های مشترک در آینده تداوم داشته باشد تا بتوانیم از تجربه‌های یکدیگر استفاده کنیم. احمد بناکار افزود: تعامل خوبی در دوره مدیریت شهری اصفهان با نظام مهندسی ساختمان استان شروع شده است و نخستین تفاهم‌نامه بین نظام مهندسی و شهرداری اصفهان امضا شد. وی ادامه داد: این سازمان تفاهم‌نامه‌هایی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، شرکت شهرک‌های صنعتی استان در زمینه ساخت ساختمان‌های صنعتی، آتش نشانی اصفهان و اداره کل استاندارد و سازمان فنی و حرفه‌ای استان دارد. بناکار گفت: مقرر شده است نشست‌هایی با مسوولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان بمنظور کمک به حفظ آثار تاریخی و در زمینه نظارت و اجرا برگزار کنیم.

*هویت اصفهان در معرض آسیب

در ادامه، شهردار اصفهان با بیان اینکه به نظر می‌رسد شخصیت، چیستی و هویت اصفهان در حال آسیب است، گفت: عناصر هویتی، تاریخ، میراث مردم، زبان، ادبیات و دین اگر دچار آسیب شوند، به مرور شخصیت شهر دچار آسیب خواهد شد. علی قاسم‌زاده در نشست هم‌اندیشی روسای سازمان‌های نظام مهندسی استان اصفهان در بخش‌های ساختمان، کشاورزی، معدن و رایانه، با تاکید بر اینکه خود را متعهد می‌دانم از شهر اصفهان صیانت کنم، اظهار کرد: شخصیت، هویت، ظرفیت‌ها و سرمایه‌ها و اصل وجودی اصفهان را نمی‌توان انکار کرد. وی با اعتقاد بر اینکه به نظر می‌رسد شخصیت، چیستی و هویت اصفهان در حال آسیب است، تاکید کرد: عناصر هویتی، تاریخ، میراث مردم، زبان، ادبیات و دین اگر دچار آسیب شوند، به مرور شخصیت شهر دچار آسیب خواهد شد. شهردار اصفهان با اشاره به جمعیت حدود دو میلیون نفری اصفهان و همچنین سکونت ۸۰۰ هزار نفر مهاجر که ۲۰۰ هزار نفر آنها اتباع هستند، گفت: اصفهانی‌ها از یک طرف مهمان‌پذیر هستند و از سوی دیگر اصفهانی‌های اصیل در حال کوچ و مهاجرت به خارج کشور و یا شمال کشور هستند که این نشانه‌ها هویت شهر اصفهان را از بین می‌برد. وی با تاکید بر اینکه چیستی و سرمایه‌های شهر اصفهان در معرض آسیب است، تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های اصفهان، زاینده‌رود است. قاسم‌زاده افزود: امروز دغدغه اصلی اصفهانی‌ها فرونشست زمین، آلایندگی و جریان زاینده‌رود است و حل معضل فرونشست هیچ راهی به غیر از جریان زاینده‌رود ندارد و اگر این رودخانه جاری نشود، بلایی خانمان‌سوز بر سر اصفهان می‌آید. وی به وضعیت آلاینده‌ها در اصفهان اشاره کرد و گفت: باید برای کاهش آلودگی اصفهان کمک کنیم؛ بخشی از عامل آلودگی شهر مربوط به صنایع است، بنابراین باید تا ۲۰ سال آینده منابع آلاینده را از اصفهان حذف کنیم و دیگر مجوز صنعتی و توسعه صنعت ندهیم. شهردار اصفهان تصریح کرد: برای کاهش آلودگی اصفهان باید صنعت گردشگری را فعال کنیم، چراکه این صنعت به میزان تمام صنایع، کار و اشتغال ایجاد می‌کند. وی با اشاره به تصویب بودجه ۱۳ هزار میلیاردی بودجه اصفهان، گفت: ۳۷ درصد بودجه اصفهان به موضوع حمل و ‌نقل عمومی همچون مترو، رینگ چهارم ترافیک برای کاهش آلایندگی شهر تخصیص یافته است. قاسم‌زاده تاکید کرد: به طور قطع با همگرایی و ‌همبستگی حال شهر اصفهان بهتر خواهد شد.

*امنیت غذایی مهم‌تر از امنیت نظامی

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان نیز در این گردهمایی، اظهار کرد: تامین امنیت غذایی از تامین امنیت نظامی مهم‌تر است. مهدی تقی‌پور با تاکید بر اینکه امروز با محدودیت‌های شدید آب و خاک مواجه هستیم، تصریح کرد: در این شرایط چاره‌ای به جز حرکت به سمت افزایش بهره‌وری نداریم و این به غیر از افزایش دانش فنی مهیا نمی‌شود. وی تصریح کرد: به همین منظور در تمام قانون‌های نظام مهندسی کشور بر جلوگیری از ورود افراد فاقد تخصص تاکید می‌شود. رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان ادامه داد: متاسفانه از زمانی که زاینده‌رود را از دست داده‌ایم، آمار بیماری‌های روحی در اصفهان افزایش یافته است. وی در پایان خواستار استمرار و تداوم این جلسات شد و گفت: اگرچه لقب برخوردار به استان ما داده شده، اما در اصل اصفهان شهری برخوردار نیست.

*حذف توجه به اقلیم معماری کشور

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز با اعتقاد بر اینکه سال‌هاست در اصفهان هر دستگاهی جزیره‌ای عمل می‌کنند، گفت: توجه به اقلیم از معماری کشور حذف شده است که باید این ضعف برطرف شود. علیرضا ایزدی در این نشست با اعتقاد بر اینکه برای رسیدن به توسعه، همه اهل سخن و فضل هستند، اظهار کرد: اصفهان یادگار ۵۰۰ ساله نیست و قدمت تاریخی آن به حدی است که هر انسانی باید کلاه از سر بردارد و شواهد زیادی در این باره وجود دارد. وی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به توسعه پایدار سه اصل اهمیت دارد، گفت: اصل نخست همبستگی است و نباید جزیره‌ای عمل کنیم، اصل دوم پیوستگی است، در حالی‌که سال‌هاست در اصفهان هر دستگاهی همچون میراث فرهنگی، شهرداری و ... جزیره‌ای عمل می‌کنند. از سوی دیگر اگر عشق نباشد، معنا و مفهوم ایران اسلامی تحقق نخواهد یافت. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، اظهار کرد: انتظار می‌رود از جزیره‌ای عمل کردن در اصفهان دست بکشیم، محور توسعه باید همه‌جانبه باشد و نباید تک بعدی دیده شود. وی با تاکید بر اینکه روند ساخت و ساز در اصفهان طی سه دهه اخیر قابل دفاع نیست، گفت: از منظر مهندسی متاسفانه عملکرد حوزه ساخت و ساز در اصفهان و دیگر مناطق ایران، قابل دفاع نیست و توجه به اقلیم از معماری کشور حذف شده است که باید این ضعف برطرف شود. ایزدی ادامه داد: در حوزه نماهای ساختمانی نیز به بیراهه رفته‌ایم که این معضل نیز نیازمند بازنگری است و اصفهان باید الگویی جدی در این زمینه به تمام کشور ارائه دهد. وی تصریح کرد: اصفهان دارای شخصیت اصلی در کشور است و اگر حال اصفهان خوب باشد، حال تمام ایران خوب است.

*بازسازی ساختمان‌های از کار افتاده روستایی

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان نیز در این نشست، با اشاره به اینکه بنیاد مسکن بخشی از ساخت و ساز کشور ‌ و شهرها را تقبل کرده است، اظهار کرد: از سال ۸۴ تاکنون سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر ساخته‌ایم. غلامحسین خانی افزود: سهمیه استان اصفهان بین ۸ تا ۱۰ هزار واحد مسکنی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر بوده است که تاکنون ساخت ۷۸ هزار واحد مسکونی پایان یافته و بازسازی و یا بهسازی ساختمان‌های از کار افتاده روستایی را در دستور کار داریم.

مرتضی افشار، نایب رییس هیأت‌مدیره نظام رایانه‌ای استان اصفهان نیز در بخش دیگری از این جلسه هم‌اندیشی اظهار داشت: سازمان نظام رایانه‌ای کشور در سال ۷۹ تصویب شد و در سال ۸۰ هم شروع به شکل گرفتن کرد؛ ما در سازمان خود ۳ نوع شرکت حقوقی، مشاوره و فروشگاهی را در عضویت داریم. وی بیان کرد: در حال حاضر حدود هزار شرکت عضو نظام رایانه‌ای استان هستند و تعدادی هم فروشگاه و شرکت مشاور داریم، استان اصفهان بعد از تهران بیشترین عضو هیأت‌مدیره را دارد و به نسبت جمعیت هم در هیأت‌مدیره نظام رایانه‌ای کشور هر استان سهمی دارد. افشار با تشریح ساختار نظام رایانه‌ای خاطرنشان کرد: ما به شدت نسبت عملکرد شرکت‌ها و حفظ قداست نظام حساسیت داریم؛ ما تفاهم‌نامه‌های متعددی با شرکت صنعتی و دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان داریم. نایب رییس هیأت‌مدیره نظام رایانه‌ای استان اصفهان با اثربخش نبودن بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها گفت: با هم‌اندیشی با دستگاه‌های مختلف باید کارها را پیش ببریم، مثلا ما الان در اصفهان به یک برج آی تی نیاز داریم؛ این همه ساختمان در حال ساخت است، ولی مشکل اینترنت هم داریم و اگر سازمان نظام مهندسی با نظام رایانه‌ای با هم همکاری کنند این مشکلات حل خواهد شد.

نشست هم‌اندیشی روسای سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان، کشاورزی، معدن و رایانه استان اصفهان با حضور سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و شهردار اصفهان در باشگاه شماره ۲ شهرداری اصفهان برگزار شد.

ارسال نظر