جوانی که به کسب تجربه در هنری اصیل دل داد
چیت سازی و قلمکار از هنرهای قدیمی اصفهان است. هنری سرشار از تنوع در طرح و رنگ و قالب که در این روزها تنوع و اصالتهای آن جدی گرفته نشده است؛ اما ویژگی تنوع در آن باعث شده که تا امروز از هنرهایی باشد که کشورهایی مثل چین نتوانند بدل آن را تولید کنند.
اصفهان امروز-مرتضی زابلیان: چیت سازی و قلمکار از هنرهای قدیمی اصفهان است. هنری سرشار از تنوع در طرح و رنگ و قالب که در این روزها تنوع و اصالتهای آن جدی گرفته نشده است؛ اما ویژگی تنوع در آن باعث شده که تا امروز از هنرهایی باشد که کشورهایی مثل چین نتوانند بدل آن را تولید کنند.
تنوع در طرح و رنگ و قالبی که تا امروز زیبا و چشمنواز مانده و گذر زمان جذابیت آن را کم نخواهد کرد؛ اما این هنر نیاز به توجه نسل جدیدی دارد که علاقمند فراگیری اصولی این هنرها و کسب تجربه در راه حفظ آن باشند و این یادگاریها که از نسلهای قبل برجایمانده را نگهداری کنند.
هادی قربانی یکی از معدود هنرمندان جوان چیت سازی و قلمکار است که از کودکی بهواسطه پدرش که کارگاه چیت سازی داشته با این هنر آشنا بوده و ضمن ادامه تحصیل و کسب مدرک لیسانس ریاضی، چشم بر این هنر و حرفه اصیل نبسته است.
مدت دو سال برای آموزشهای تکمیلی و جدید به کارگاه بنده آمد. هادی در یککلام جوانی استثنایی ست، ازآنجهت که جوانان همسنوسال او پشتمیزنشینی را ترجیح میدهند. من فکر میکنم این جوانان کمیاباند. هادی در جریان یادگیری با دقت گوش میکرد و خودش درخواست داشت آنچه از اساتید قبلی یاد نگرفته بود را فرابگیرد.
هر کاری که بود را انجام میداد، پیگیر آموزشهای جدید بود و تنها جوانی بود که به این هنر دل داد. زمانی که به کارگاه پدر برگشت، روند کاری را بهتر جلو برد، او قابلتحسین است و تا امروز هم همچنان با عشق و علاقه در این زمینه فعالیتش را ادامه داده و از این طریق کسب درآمد هم میکند، تا جایی که این سالها درزمینهٔ بازاریابی خارجی این رشته خلاق عمل کرده و طرح و نوآوریهای او برای اولین بار در این رشته اتفاق افتاده است. در حال حاضر هم به همراه برادر و پسرعمو و پسرعمهاش که همگی تحصیلکرده هستند به شکل کارگاهی در حال فعالیتاند.