جریان زایندهرود مهمترین مطالبه است
از همان موقع که زمزمههای سفر رئیسجمهور به اصفهان جدی شد مدیریت شهری اصفهان نسبت به این امر توجه جدی کرد و با تدوین ۳۰ مطالبه مهم اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان از رئیسجمهور موضع خود را کاملا مشخص کرد این در حالی بود که اعضای شورای شهر اصفهان نخستین مورد از این مطالبه 30 بندی را به خواسته دیرین اصفهانیها که همانا برقراری دائمی جریان زایندهرود است اختصاص داده و بر آن تأکید کردند.
اصفهان امروز - مینا عباسپور | از همان موقع که زمزمههای سفر رئیسجمهور به اصفهان جدی شد مدیریت شهری اصفهان نسبت به این امر توجه جدی کرد و با تدوین ۳۰ مطالبه مهم اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان از رئیسجمهور موضع خود را کاملا مشخص کرد این در حالی بود که اعضای شورای شهر اصفهان نخستین مورد از این مطالبه 30 بندی را به خواسته دیرین اصفهانیها که همانا برقراری دائمی جریان زایندهرود است اختصاص داده و بر آن تأکید کردند. در شرح این مطالبه آمده است: «وزارت نیرو موظف شود در جهت احیای رودخانه زایندهرود و جاری شدن دائمی آب در آن طی زمانبندی حداکثر دوساله اقداماتی مشتمل بر شفافسازی مصارف، جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی و مطالعات لازم برای شناسایی منابع جدید و آبهای درون استانی و اجرای طرحهای تأمین آب در تعهد دولت و بهبود الگوی مصرف در تمامی بخشها و برنامهریزی اشتغال جایگزین بدون آب (با کمک وزارتخانههای جهاد کشاورزی، کار، رفاه و تأمین اجتماعی، سازمان مدیریت و برنامهریزی و وزارت کشور و وزارت صمت) اقدام نماید.»
مهمترین مطالبهگریها در تدوین نامه 30 بندی شورا مباحث مربوط به زایندهرودنایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص تدوین این نامه با تأکید بر اینکه در صدر تمام مطالبات، جاری بودن دائمی زایندهرود مطرح است، افزود: موضوع فرونشست زمین نیز در اصفهان مطرح است و این اتفاق در آینده تهدید بسیار مهمی برای شهر و شهروندان اصفهان خواهد بود و تمام بناهای تاریخی را تحت تأثیر قرار میدهد. ابوالفضل قربانی با اشاره چالشهای شهر اصفهان و اهمیت مطرح کردن مشکلات آن در سفر رئیسجمهور به این استان، اظهار کرد: اعضای شورای ششم شهر به عنوان نمایندگان مردم در تمام بخشها موظفاند است که مطالبات شهروندان را در امور مدیریت شهری پیگیری کنند و از طریق نهادها و مراجع مربوطه نتیجه لازم را به دست آورده و اقدامات را در اختیار آنان قرار دهند. او با بیان اینکه مسائلی در خصوص ارائه مشکلات شهر و مطالبات مردم اصفهان به ریاستجمهور مطرح شد، ادامه داد: با توجه به سفر ریاستجمهوری اصفهان نامهای ۳۰ بندی توسط اعضای شورای ششم شهر اصفهان تدوین شد و در اختیار مقامات استانی قرار گرفت و به دفتر ریاستجمهوری نیز ارسال شد. نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در تدوین این نامه ۳۰ بندی تلاش بر این بوده است تا موارد مطرح شده در مصوبات ریاستجمهوری موردتوجه قرار گیرد و مصوبات لازم برای این ۳۰ بند از سوی دولت سیزدهم دریافت شود، مهمترین مطالبهگریها در تدوین این نامه مباحث مربوط به زایندهرود، فرونشست زمین، مشکلات زیستمحیطی شهر، انتقال صنایع بزرگ از غرب اصفهان به نقاط دیگر، توجه به مسائل فرهنگی شهر همچون احداث موزه فرهنگی شهر است. او با تأکید بر اینکه در صدر تمام مطالبات، جاری بودن دائمی زایندهرود مطرح است، افزود: موضوع فرونشست زمین نیز در اصفهان مطرح است و این اتفاق در آینده تهدید بسیار مهمی برای شهر و شهروندان اصفهان خواهد بود و تمام بناهای تاریخی را تحت تأثیر قرار میدهد. نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: به طور یقین شورای ششم اصفهان بهتر از هر مجموعه دیگری میتواند مشکلات شهروندان را به گوش ریاستجمهوری برساند، در حال حاضر این پیشنهادات به صورت مکتوب آماده شده است تا با گذراندن مسیر اداری پیگیریهای لازم در این بخش به آسانی انجام شود. این برنامه به عنوان ضرورت و وظیفهای برای اعضای شورای اسلامی شهر است تا به عنوان نمایندگان شهروندان پیگیر مطالبات آنها از دولت برای بهبود وضعیت شهر اصفهان باشیم.
شهردار اصفهان: جریان زایندهرود هویت و تاریخمان استدر ادامه هرچه به سفر رئیسجمهور به اصفهان نزدیکتر شدیم، مدیران شهری اصفهان از تریبونهای مختلف نسبت به این خواسته اساسی واکنش قاطعی نشان دادند و در تازهترین اقدام علی قاسمزاده شهردار اصفهان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «چند روز پیش میزبان شهردار شهر نیامی پایتخت کشور نیجر بودم؛ در حاشیه جلسه یکی از دوستان در مورد ویژگی شهر اصفهان پرسید که ایشان بدون درنگ گفت: تمیزی و سرسبزی. در ادامه از او خواستیم اگر ایرادی یا مشکلی در شهر اصفهان میبیند آن را هم بگوید. از پاسخش شگفتزده شدیم، گفت: زایندهرود. نباید مسئولان اجازه دهند این رگ حیاتی اصفهان بدون آب باشد، حتی اگر کمبود آب هم باشد، میتوان تدبیر کرد و جریان دائمی رود را به شهر هدیه داد. طی چند سال گذشته با هر کسی که اندک تعلقی به این شهر داشته است، صحبت کردم، قصه پر غصهاش زایندهرود بوده است. برای ما اصفهانیها زایندهرود فقط یک رود نیست، بلکه جریان هویت و تاریخمان است. اصفهانِ ما شهر زندگی بوده است، چرا که زایندهرود آن همیشه زنده و زاینده بوده است. من هم مثل تمام اصفهاندوستان، اولین و مهمترین مطالبهام، جریان دائمی زایندهرود است و بس»
رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای شهر:حقابهها و کنترل مصارف آب مهمترین درخواست ما از رئیسجمهور استدر همین راستا از جمله چهرههای تأثیرگذار مدیریت شهری در خصوص مسئله زایندهرود، میتوان مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان را نام برد که از ابتدای فعالیت خود در شورای شهر با تلاش مضاعف در این کمیسیون از هر نظر نسبت به معضل زایندهرود و آب اصفهان پرداخته و بهزعم خود واکنش و نیز راهکار ارائه داده است. او با بیان اینکه در کنترل مصرف آب مدیریت ملی باید ورود کند، گفت: حقابهها و کنترل مصارف آب مهمترین درخواست ما از رئیسجمهور است. نادرالاصلی با اشاره به فعالیت دبیرخانه فرهنگی زایندهرود گفت: شورای شهر به این جمعبندی رسید که معضل اصلی امروز اصفهان آب است، در این مدت از عمر شورا، توانستیم حساسیت استانی و حتی ملی را ایجاد کنیم. در ردیف بودجه نیز به موضوع آب پرداختیم. او با بیان اینکه درون ساختار شهرداری دبیرخانهای را با چند مقصود ایجاد کردیم، گفت: هدف نخست این بود که مردم را با واقعیات موضوعی به نام زایندهرود آشنا کنیم. هنرمندان را بسیج کنیم و مستندسازیهایی نیز در همین ارتباط انجام شود که مردم شهر در این حوزه به نوعی دانشمند و مطلع علمی شوند. رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: خیلیها تصور میکنند ما از زایندهرود برای خوشگذرانی استفاده میکنیم درحالیکه زایندهرود یک جریان تاریخی است و اگر این رودخانه زنده نباشد، پدیده فرونشست زمین بیش از این اصفهان را گرفتار میکند؛ بنابراین برداشتهای نامناسب و غیرعلمی از سفرههای زیرزمینی توسط همه حوزهها باید کنترل شود. او افزود: در سفر رئیسجمهور به اصفهان، ما حقابهها و کنترل مصارف غیرواقعی را از ایشان خواستاریم. باید با کمک همه گروههای علمی و شرکتهای دانشبنیان موضوع آب را پیگیری کنیم و از آنها بخواهیم از این ظرفیت علمی برای کمک به مسئله آب اصفهان استفاده کنند.
سخنگوی شورای شهر: عقلانیت و عدالت؛ خواسته ۵ میلیون اصفهانی مطابق گفتمان آبی رئیس دولت مردمی استسخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در یکی از نطقهای میان دستور خود در جلسات علنی شورا که اخیرا ایراد کرد، با بیان اینکه مردم استان اصفهان و یک ایران منتظرند تا به دور از شعار و فرصت سوزی این عدالت و عقلانیت در مدیریت منابع آب در کشور و فلات مرکزی را شاهد باشیم، گفت: خواسته ۵ میلیون اصفهانی دقیقا محور اصلی این گفتمان آبی دولت مردمی است و منتظرند تا در سفر پیش رو بیشتر از حرف، شاهد عمل باشند. صالحی بیان کرد: این روزها درباره سفر رئیس محترم جمهور به دیار زایندهرود زیاد صحبت میشود اما میخواهم فقط به یک نکته بپردازم و آن اتفاقا در اظهارات اخیر دکتر رئیسی در پاسخ به اظهارات غیرکارشناسی و غیرسازنده در سفر اخیر استانیشان مطرح شد. «توزیع آب بر اساس طرح جامع با عدالت و عقلانیت...» آقای رئیسی شما مرد عدالت هستید و عقلانیت و جامعنگری جزئی از منش شما بوده و هست؛ مردم استان اصفهان و یک ایران منتظرند تا به دور از شعار و فرصت سوزی این عدالت و عقلانیت در مدیریت منابع آب در کشور و فلات مرکزی را شاهد باشیم. او تصریح کرد: خواسته ۵ میلیون اصفهانی دقیقا محور اصلی این گفتمان آبی دولت مردمی است و منتظرند تا در سفر پیش رو بیشتر از حرف، شاهد عمل باشند. صالحی تأکید کرد: شما نه برای تفرج و نگاه لوکس به زایندهرود بلکه برای نجات این هویت و تمدن عظیم و اعتبار بینالمللی ایران تلاش کنید، مردم عزیز و شهیدپرور اصفهان هم همچون گذشته که پیشتاز در بزنگاهها و نقاط عطف انقلاب بودهاند، موتور توسعه و پیشرفت کشور را سریعتر از گذشته به جریان خواهند انداخت و حلال مسائل خود خواهند بود. آنچه شرط بلاغ بود گفتیم، خواه...
عضو هیأت رئیسه شورای شهر: نجات اصفهان از معضلات نیازمند توجه دولت سیزدهمعضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در حال حاضر خشکی رودخانه زایندهرود، آلودگی هوا و فرونشست زمین از مهمترین چالشهای شهر و استان اصفهان است که توجه ویژه دولت سیزدهم برای کاهش مشکلات را نیاز دارد، این معضلاتی که در شرایط فعلی شهروندان را درگیر کرده است، در آینده نیز تهدیدی جدی برای نسلهای آینده خواهد بود. فرزانه کلاهدوزان در خصوص تدوین نامه ۳۰ بندی شورای ششم و اهمیت رفع مشکلات شهر و مطرح کردن مطالبات مردم برای ارائه به رئیسجمهور، اظهار میکند: از ابتدای سال جاری جلسات کارشناسی در کمیسیونها برگزار شد و بعد از آن نتیجه جلسات کمسیونها به کمیسیون تلفیق ارائه شده است، لذا درخواستهای شورای ششم از رئیسجمهور بعد از همپوشانیها و بررسیهای کارشناسی در نامهای ۳۰ بندی تدوین شده است. او ادامه میدهد: در واقع انتظارهای مردم از سفر ریاستجمهوری به عنوان ۳۰ بند تدوین شده که هر کدام از این بندها موارد مختلفی دارد، در هر کمیسیونی موارد مختلف آن بررسی و کارشناسی شده است و اولویتهای اصلی به شکل خواستهها به اطلاع مردم رسیده است. عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح میکند: هدف از این کار این بوده که نمایندگان شورای اسلامی شهر اصفهان به عنوان نماینده شهروندان درخواستهای آنها را به گوش مسئولان، ریاستجمهوری و وزیران برسانند و عمده مطالب در این ۳۰ بند و اصلیترین آن همان جاری شدن دائمی زایندهرود بود که مطالبه اصلی مردم اصفهان است. او با تأکید بر اینکه در صدر مطالبات جاری شدن زایندهرود مطرح است، میگوید: به دلیل اینکه با جاری شدن رودخانه زایندهرود رونق و برکت به اصفهان باز خواهد گشت، مبرهن است وجود مشکلات با خشکی رودخانه زایندهرود در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. مشکلاتی مانند ریزگردها به خصوص در شهر اصفهان و بخش شرق استان وجود دارد، در حال حاضر نیز فرونشست زمین یکی دیگر از اساسیترین مشکلات شهر اصفهان است، این در حالی است که بناهای تاریخی با قدمت بسیار زیادی در شهر وجود دارد و چالشهای زیستمحیطی نیز تهدید جدی برای این آثار خواهد بود. کلاهدوزان تأکید میکند: در جلساتی که کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار برگزار کرده است، مشخص شد، رفع چالشهای محیطزیست خواسته اصلی شهروندان بوده است، البته به سایر مشکلات همچون حقابه کشاورزان، فضای سبز نیز در نامه ۳۰ بندی اشاره شده است. همچنین اصفهان شهر تاریخی است، هرگونه بیتوجهی و آسیبی که به این بناهای تاریخی رسانده شود و در راستای این فرونشست زمین باید سالهای آینده مسئولان پاسخگو باشند.اينها تنها گوشهای از واکنشهای مديريت شهري اصفهان نسبت به حضور رئیسجمهور در اصفهان بود حال اينكه اعضاي این دوره شورا از شهریورماه سال گذشته كه بر سركار آمدند، از رئیسجمهور دعوت کردند تا به اصفهان بیاید و با حضور در بطن ماجرا نسبت به رفع معضلات اصفهان بویژه زایندهرود اقدام کند. از تاریخ این دعوت 9 ماه گذشته است و امروز درحالیکه رئیسجمهور آن را لبیک گفته است تنها یک آرزو باقیمانده که رخت واقعیت بر تن کند و آن باز شدن گره زایندهرود به دستان رئیسی است...
رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای شهر: رئیسجمهور آب اصفهان را بر اساس عدالت و حق قانونی مدیریت کندعباس حاجرسولیها، رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در واکنش به این موضوع. با بیان اینکه انتظار مردم اصفهان از رئیسجمهور حل مشکل آب است، اظهار کرد: از رئیسجمهور میخواهیم که برای مدیریت آب اصفهان، کار کارشناسی و بر اساس عدالت و حق قانونی انجام دهد.