بهره‌گیری از ایده‌های خلاقانه برای توسعه شهر

رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان در گفتگو با «اصفهان امروز» با اشاره به اینکه این اداره در حوزه دبیرخانه نظام پیشنهادات شهروندی و پرسنلی فعالیت می‌کند،

بهره‌گیری از ایده‌های خلاقانه برای توسعه شهر

اصفهان امروز - محمد منزه | رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان در گفتگو با «اصفهان امروز» با اشاره به اینکه این اداره در حوزه دبیرخانه نظام پیشنهادات شهروندی و پرسنلی فعالیت می‌کند، گفت: سامانه‌ای در ارتباط با نظام پیشنهادات طراحی شده که با استفاده از آن هر کارمند یا هر شهروند که دارای یک ایده خلاقانه در جهت توسعه شهر خود است می‌تواند در هر زمان و مکانی با مراجعه به سایت http://c2m.isfahan.ir/Idea/CreateFa ایده خود را ثبت کند. این ایده‌ها در 50 کمیته تخصصی شهرداری مورد بررسی تخصصی قرار ‌گیرد و به برترین ایده‌هایی که قابلیت اجرا داشته پاداش نقدی اهدا می‌شود.

محسن معصومی با بیان این موضوع که در حال حاضر از یک بانک جامعه ایده برخوردار هستیم، اظهار کرد: در هر لحظه شهروندان می‌توانند ایده‌هایی خلاقانه خود را در سامانه ثبت کنند و شهرداری اصفهان نیز پروژه‌ها و طرح‌های خود را در سطح شهر با بهره‌گیری از آن ایده‌ها اجرا خواهد کرد. دبیرخانه نظام پیشنهادات تاکنون ۱۲ هزار عضو دارد و سالانه نزدیک به دو تا سه هزار ایده از طرف شهروندان در سامانه وارد می‌شود. رسالت این اداره دریافت ایده‌ها، ارتقاء آن‌ها و افزایش خلاقیت در شهر است. به همین جهت با برگزاری مسابقات، رویدادهای فرهنگی سعی شده تا بتوان از توان مردم در حوزه خلاقیت استفاده کرد.

او در ارتباط با اینکه مسابقات طراحی به صورت مستمر در طول سال برگزار می‌شود، تصریح کرد: امروزه رویکرد جهان بر طراحی ایده‌ها در فضاهای باز متمرکز است؛ به همین جهت این نوع برنامه‌ها را برگزار می‌کنیم. با برگزاری چنین رویدادهایی نه‌تنها از ایده‌های طراحان اصفهانی بلکه از نظرات و ایده‌های متخصصین در کل کشور برخوردار خواهیم شد. در مسابقه طراحی ورودی باغ گل‌ها نزدیک به 300 طرح از سراسر کشور ارسال شد و یک طراح تهرانی مقام اول را به دست آورد.

به گفته رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان، مسابقات طراحی یادمان شهدای کوه صفه، طراحی میدان امام حسین (ع)، میدان جمهوری اسلامی، طراحی پل عابر پیاده آبشار، ورودی مقبره صائب تبریزی مسابقه اتوبوس‌های مستهلک از جمله رویدادهایی است که تا پایان سال برگزار خواهد شد.

او در خصوص اینکه رویدادهای ایده کاپ توجه ویژه‌ای به مسائل فرهنگی شهر دارد، افزود: در حال حاضر ایده‌کاپ چهارباغ زندگی در حال برگزاری است که پس از اعلام فراخوان 300 طرح به دبیرخانه ارسال شد و 20 طرح به عنوان طرح برگزیده شناخته شد و از میان آن‌ها یک طرح به عنوان طرح برتر معرفی می‌شود.

معصومی خاطرنشان کرد: رویدادی تحت عنوان شنبه‌های خلاق برگزار می‌شود که در آن نیازهای خلاقانه‌ای که در شهرداری احساس می‌شود، مطرح شده و شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت رفع آن مسائل ایده‌های خود را مطرح می‌سازند. وظیفه ما دریافت ایده و ایجاد بستر برای پرورش و ارتقاء خلاقیت و نوآوری است و تمامی فعالیت‌ها در این راستا انجام می‌شود. تاکنون ۱۶ شنبه خلاق برگزار شده است و در هفته صنایع‌دستی نیز 18 برنامه مختلف برگزار شد.

او با تأکید بر اینکه شدیداً معتقد به خرد جمعی برای برگزاری برنامه‌های مختلف هستیم، اذعان کرد: در همین راستا برای تمام برنامه‌ها و رویدادها از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان بهره ببریم و به همین جهت محصولاتی که از درون طراحی مسابقات مختلف در می‌آید به عنوان یک محصول دانش‌بنیان و خلاق وارد بازار می‌شود.

رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه سعی شده تا با استفاده از تجربیات همکاران دیگر و طراحی کارهای جدید با رویکرد خلاقانه بتوانیم فعالیت‌ها را پیش ببریم تا اداره خلاقیت به عنوان یک مرکز مشاور، مدیریت به حساب آید، اظهار داشت: نگاه ما این است که این اداره در کنار مدیریت شهری و شهروندان قرار گیرد و پس از مسئله‌یابی بتواند در رفع مسائل فعالیت‌های خود را پیش ببرد.

او بیان کرد: باید از حلقه میانی برای پیشبرد اهداف استفاده کنیم تا بتوانیم شهر خلاق، محله خلاق و یک سازمان خلاق داشته باشیم. به همین جهت در هر یک از مناطق شهرداری گروه‌هایی به نام شهریاران خلاق و هم‌چنین در هر محله گروه‌های محله یاران خلاق را تشکیل داده‌ایم تا این گروه‌ها مسئله‌های مربوط به شهر و محله خود را شناسایی و برای آن ایده پردازی کنند. این کار به تقویت پرورش شهروند خلاق و شناسایی مسئله‌ها کمک شایانی خواهد کرد. هدف نهایی فعال‌سازی حلقه‌های میانی و تشکیل جبهه فرهنگی است و اعتقاد داریم مردم خودشان باید برای مسائل ایده‌پردازی کنند و مسائل را برطرف کند.

ارسال نظر