رویداد ملی تبادل فناوری بنگاه‌های صنعتی کوچک و متوسط برگزار شد

اصفهان پیشتاز در توسعه کیفی صنایع کوچک و متوسط

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، در رویداد ملی تبادل فناوری بنگاه‌های صنعتی کوچک و متوسط در سیتی سنتر اصفهان اظهار کرد: تاکنون از مجموع یک‌هزار و ۶۰۰ نیاز فناورانه بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور که با کمک مشاوران و مدیران شرکت‌های دانش بنیان شناسایی شده

اصفهان پیشتاز در توسعه کیفی صنایع کوچک و متوسط

اصفهان امروز - محمد منزه

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، در رویداد ملی تبادل فناوری بنگاه‌های صنعتی کوچک و متوسط در سیتی سنتر اصفهان اظهار کرد: تاکنون از مجموع یک‌هزار و ۶۰۰ نیاز فناورانه بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور که با کمک مشاوران و مدیران شرکت‌های دانش بنیان شناسایی شده، بیش از ۴۰۰ نیاز برآورده شده است. نیاز جدی امروز کشور، توسعه فناوری و افزایش دانش بنگاه‌های کشور و اتکا نداشتن به فناوری موجود و حرکت به سمت جلوست. علی رسولیان ادامه داد: امروز تولید دانش بنیان و اشتغالزایی بعنوان نیاز جدی و واقعی جامعه ما شناسایی شده و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است. یکی از مشکلات بزرگ کشور در گذشته این بود که بین بنگاه‌های بزرگ و نیازهای حوزه فناوری و شرکت‌های دانش بنیان و انسان‌های اهل اندیشه فاصله وجود داشت و بسیاری از بنگاه‌های صنعتی بویژه بنگاه‌های بزرگ نیازهای خود را از خارج وارد می‌کردند، در صورتی که انسان های خوشفکری در کشور وجود داشتند که می‌توانستند این نیازها را در داخل تولید کنند. وی با اشاره به برگزاری رویداد ملی تبادل فناوری بنگاه‌های صنعتی کوچک و متوسط در اصفهان بیان کرد: برگزاری اینگونه رویدادها می‌تواند به همرسانی بنگاه‌های کوچک و متوسط با شرکت‌های دانش بنیان بدرستی کمک کند و بر اساس سوابق و اقدامات انجام شده در چند سال گذشته، بسیار هم موثر بوده است. رسولیان خاطرنشان کرد: امروز کشور ما زیر فشار جدی استکبار قرار دارد و دشمنان با تمام توان درتلاشند تا اقتصاد ما را با مشکل مواجه کنند و جلوی رشد ما را بگیرند اما بسیاری از نیازها در داخل تامین می‌شود و بسیاری از کالاهایی که در گذشته کسی فکر تولید آنها را نمی‌کرد امروز در کشور تولید می‌شود. امروز جوان‌ها و انسان‌های خوشفکر و با استعداد، اساتید دانشگاه و فعالان اقتصادی کشور توانسته اند در این مسیر به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنند. وی گفت: دانش بنیان شدن در چند سال گذشته در حال تبدیل شدن به تفکری غالب در کشور است و نگاه به صنایع کوچک متفاوت شده و امروز دنیا نیز به این سمت رفته و هر کشوری که پیشرفت خوبی بویژه در حوزه اشتغال داشته، بر روی بنگاه‌های کوچک و متوسط سرمایه‌گذاری ویژه کرده است که از جمله می‌توان به کشورهای آسیای جنوب شرقی و آلمان، کُره و ترکیه اشاره کرد.
رفع مشکلات فضای کسب و کار در اولویت
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: هر بنگاه کوچک در اصفهان با یک لیتر بر ثانیه آب ۲۰۰ شغل ایجاد می کند که این امر نشان می دهد این بخش از ارزش بسیار بالایی برخوردار است. رسولیان اضافه کرد: مشکلاتی در صنایع کوچک کشور وجود دارد که باید با کمک بخش دولتی، تشکل‌ها و بخش خصوصی بتوانیم آنها را مرتفع کنیم که مهمترین این مشکلات فضای نامناسب کسب و کار کشور است که رتبه‌های خوبی را در این زمینه نداریم و بنگاه‌های کوچک و متوسط هم تحت تاثیر جدی این فضا قرار می‌گیرند و وقتی این بنگاه‌ها با مشکلاتی نظیر مالیات، تامین اجتماعی، شهرداری و شرکت شهرک ها مواجه می‌شوند در روند تولید نیز با مشکل مواجه می شوند. وی با بیان اینکه باید رُتبه فضای کسب و کار در کشور ارتقا پیدا کند، اظهار داشت: دولت بویژه دولت سیزدهم در این مسیر قدم‌های جدی برداشته و وزارت اقتصاد، کارهای خوبی را شروع کرده و مجوزهای کسب و کار در حال الکترونیکی شدن است. رسولیان تصریح کرد: به تقریب، همه فرآیندها در وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال الکترونیکی شدن است و فرآیند واگذاری زمین در شرکت شهرک‌های صنعتی نیز الکترونیکی شده و سرمایه‌گذاران دیگر در این زمینه مُعطل و گرفتار دریافت امضاهای طلایی و تصمیمات افراد نخواهند شد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بیش از ۵۵ فرآیند در مجموعه شهرک‌های صنعتی کشور تعریف و اقدامات لازم در مورد آن انجام شده است و در تلاشیم تا در سالجاری تمام امور را بصورت الکترونیکی انجام دهیم که این امر می‌تواند بخشی از فضای کسب و کار را اصلاح کند. وی بیان کرد: شاخص‌های کلان اقتصادی از موضوع‌های مهم دیگر است که تورم بر بنگاه‌های اقتصادی تاثیر جدی دارد و تمام تلاش دولت بر این است تا بتواند فضای اقتصادی را تثبیت کند زیرا تثبیت فضای اقتصادی به برنامه‌ریزی بنگاه‌های اقتصادی کمک بسیاری می‌کند و بویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط را از مواجهه با چالش‌های سنگین نجات می‌دهد. رسولیان افزود: زیرساخت‌های مورد نیاز این بنگاه ها یکی دیگر از موارد مبتلابه آنهاست زیرا خدماتی از جمله آب، برق و گاز و سایر خدمات که ارائه می شود برای آنها گران تمام می‌شود. وی اضافه کرد: یکی از سیاست‌های ما در سازمان صنایع کوچک این است که بتوانیم برای شرکت‌های دانش بنیان و بنگاه‌های کوچک، کارگاه هایی را در شهرک‌ها ایجاد کنیم. رسولیان افزود: تامین زنجیره ارزش در بنگاه‌های اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید کل زنجیره را در حوزه های مواد اولیه، خدمات پس از فروش و بازاریابی تقویت کنیم به همین دلیل خدماتی که ما در شرکت شهرک های صنعتی ارائه می دهیم را باید در این بخش بیش از پیش تقویت کنیم و همگرایی جدی برای توسعه خوشه‌ها در کشور داشته باشیم که این کار می تواند به تقویت بنگاه های کوچک کمک بزرگی کند. رسولیان گفت: در تلاشیم تا حضور بنگاه‌ها را در نمایشگاه‌های خارج از کشور فراهم سازیم و هر نمایشگاه خوبی که در سطح دنیا برگزار می شود نه تنها با هدف بازاریابی بلکه با هدف کسب دانش و آشنایی با تولید کالاهای جدید، بنگاه های کوچک ما نیز بتوانند در این نمایشگاه ها از جمله روسیه و کشورهای اروپایی و آسیایی حضور پیدا کنند تا در مسیر توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور قدم های مثبتی را برداریم.
فعالیت ۱۰ هزار واحد تولیدی در استان اصفهان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز گفت: امروز توسعه فناوری در تولید محصول ضرورتی انکارناپذیر است و اربابان صنایع باید خود را به فناوری‌های پیشرفته مجهز کنند. امیر رضا نقش افزود: بهره‌وری، مهمترین و بزرگترین تاثیر را در تولید دانش بنیان دارد و امروز بهره وری بعنوان یک ارزش در همه صنایع مطمح نظر قرار می‌گیرد. وی هشدار داد: در صورتی که ارتقا بهره وری در ابعاد مختلف تولید را نداشته باشیم نمی‌توانیم در بازار جهانی رقابت کنیم. وی با بیان اینکه برگزاری این رویداد با شعار سال تناسب دارد، ادامه داد: اقتصاد بعنوان اولویت و شعار سال و موضوع محوری از بیش از یک دهه گذشته تاکنون توسط رهبر معظم انقلاب به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اظهار داشت: توسعه محصول هم در زمینه کمیت و کیفیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تجاری شدن دانش و فناوری یک چالش برای شرکت های دانش بنیان و فناوران در کشور محسوب می شود. نقش بیان کرد: هدف اصلی برگزاری این رویداد این است که متناسب با نیاز و کشش بازار و کشش تقاضا، نوآوری هایی را انجام دهیم تا بتوانیم این مسیر معکوس را تجلی بخشیم. وی گفت: زیست بوم فعال و ویژه ای در استان اصفهان در زمینه نوآوری و فناوری وجود دارد و توانمندی و زیرساخت ها بویژه سرمایه انسانی این استان در مورد توسعه فناوری بسیار آماده بوده اما مشکل اساسی حلقه اتصال است. معاون استاندار اصفهان اضافه کرد: بیش از ۱۰ هزار واحد تولیدی در استان وجود دارد که اصفهان را به صنعتی ترین استان کشور تبدیل کرده اما مشکلات این صنایع هم بسیار زیاد است و بسیاری از این مشکلات در صورت برقراری این حلقه اتصال، بسادگی توسط شرکت های دانش بنیان و فناوران قابل حل است. وی بیان کرد: امروز بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در استان اصفهان وجود دارد و بیش از حدود ۷۰ واحد تولیدی دانش بنیان در شهرک های صنعتی آن قرار دارد که نشاندهنده یک زیست بوم فعال است. نقش اظهار داشت: ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی استان مستقر است و اقدامات خیلی خوبی هم توسط آنها انجام شده اما همه آنها عنوان می کنند که در راستای رفع نیازهای صنایع بویژه صنایع بزرگ استان از این شرکت‌ها یاری گرفته می‌شود که همین امر، این شرکت ها را با چالش تجاری سازی فناوری و دانش مواجه کرده است.
بزرگترین شهرک فناوری کشور در استان اصفهان
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان نیز در این رویداد گفت: این شرکت بزرگترین شهرک فناوری کشور را در استان اصفهان به مساحت ۶۰۰ هکتار ایجاد کرده است که در آن ساختمانی با عنوان مرکز خدمات فناوری و کسب و کار با ۱۰ هزار متر زیربنا مستقر و ۵۰ دفتر کار برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در آن در نظر گرفته شده است. رسول سواری افزود: امسال با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ساخت ۵۰ واحد کارگاهی برای شرکت‌های دانش بنیان مستقر در شهرک فناوری را در دستور کار قرار داده‌ایم و تا پایان سال آینده این واحدها در اختیار واحدهای دانش بنیان قرار داده می‌شوند. وی ادامه داد: تسهیلاتی به شرکت‌های دانش بنیانی که مجوز معاونت علمی ریاست جمهوری را دریافت کرده اند ارائه می شود و در این راستا ۶۰۰ پلاک از زمین‌های شهرک‌های برخوردار خارج از شرایط و تشریفات مزایده، برای استقرار واحدهای دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی اختصاص داده شده است. سواری با بیان اینکه شرکت شهرک‌های صنعتی استان در ۲ حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری فعالیت‌های خود را برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی ارائه می‌کند، اظهار داشت: ۱۲ هزار قرارداد واگذاری زمین با واحدهای صنعتی منعقد شده که از این واحدها حدود ۶ هزار و ۵۰۰ واحد به بهره‌برداری رسیده و اشتغالی افزون بر ۱۴۰ هزار نفر را در ۸۰ شهرک و ناحیه صنعتی استان اصفهان ایجاد کرده است. وی اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد زیرساخت ها در شهرک های صنعتی استان اصفهان تکمیل و خدمات زیرساختی مانند ساختمان‌ها، آتش‌نشانی، محوطه‌سازی، تصفیه‌خانه و فضای سبز اجرا شده است و ما از حضور واحدهای صنعتی فعال در حوزه‌های دانش‌بنیان و در راستای توسعه کارآفرینی در شهرک‌های صنعتی استقبال می‌کنیم. مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان گفت: ۶۰ خوشه صنعتی در استان شناسایی شده و مطالعه ۱۲ خوشه و خاتمه ۱۲ خوشه انجام شده و برنامه هایی را در زمینه عارضه‌یابی از واحدهای صنعتی در دستور کار داریم که امسال برای رفع مشکلات و نیازهای ۴۵۰ واحد صنعتی تلاش می‌کنیم تا به ظرفیت تولید برسند.

ارسال نظر