در پشت‌بام‌ها برق خورشیدی تولید می‌شود همراهی 78 درصدی با الگوی مصرف برق

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: تمام تلاش‌های صنعت برق طی یک سال گذشته برای گذر از پیک تابستان در سال جاری بود.

در پشت‌بام‌ها برق خورشیدی تولید می‌شود همراهی 78 درصدی با الگوی مصرف برق

اصفهان امروز- محمد منزه

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: تمام تلاش‌های صنعت برق طی یک سال گذشته برای گذر از پیک تابستان در سال جاری بود. مجموعه اقدامات شرکت توزیع برق استان منجر به پایداری برق و عدم توقف در سیستم برق‌رسانی خواهد شد. علی‌رغم تابستان سختی که پارسال که پشت سر گذاشتیم امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته پیک مصرف بار در تابستان را پشت سر گذاشتیم به‌طوری‌که در بخش خانگی و تجاری یک مورد خاموشی ناشی از کمبود توزیع برق نداشتیم.
حمید علاقه‌مندان با بیان اینکه در استان اصفهان ۷۸ درصد از مردم رعایت الگوی مصرف برق داشتند، بیان کرد: ۸۵ درصد از ادارات نیز در ساعات اداری و کاهش مصرف ۳۰ تا ۴۰ درصدی در ساعات غیر اداری میزان مصرف برق خود را کنترل کردند.
او در خصوص گسترش نیروگاه‌های خورشیدی به‌منظور تولید برق گفت: در سال جاری 18 مگاوات توسط نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی تولید شد و در این زمینه توانستیم رتبه اول را در بین شرکت‌های توزیع برق کشور به دست آوریم. به دلیل کسب رتبه برتر در این زمینه و با تصمیم وزارت نیرو برای امسال اعتبار ساخت و احداث پنج هزار نیروگاه خورشیدی برای استان پیش‌بینی شده است و تا پایان سال حدود دو هزار نیروگاه در مدار قرار خواهد گرفت. با نصب این نیروگاه‌های خورشیدی به‌صورت پشت‌بامی می‌توان کمک شایانی به بهبود وضعیت اقتصادی اقشار کم‌درآمد کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان از بهره‌برداری 250 پروژه بزرگ برق‌رسانی با اعتباری بالغ‌بر 500 میلیارد تومان خبر داد و بیان کرد: از ابتدای سال تا به امروز حدود ۱۸ هزار و ۳۱ متقاضی جدید برق‌دار شدند و برای این تعداد بالغ‌بر ۳۲۴ میلیارد تومان هزینه توسعه شبکه و زیرساخت شد. هم‌چنین ۷۲۲ کیلومتر از مجموعه شبکه سیمی به کابل‌های خود نگهدار تبدیل شد و علیرغم 18 هزار شبکه سیمی که در استان وجود دارد؛ در سال جاری بیش از ۱۰ هزار کیلومتر از آن به کابل خود نگهدار تبدیل شد و با برنامه پیش‌بینی شده امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۲ کل شبکه فشار ضعیف استان به کابل‌های خود نگهدار تبدیل شوند.
او تصریح کرد: نصب کلیدهای قدرت، ایجاد پست‌های هوایی و توسعه و بهینه‌سازی شبکه‌های برق روستایی تحت عنوان طرح بهارستان با اعتباری بالغ‌بر ۵۰ میلیارد تومان از جمله اقدامات انجام گرفته در هفته دولت است. اقدام ویژه شرکت توزیع برق استان اصفهان در ایام هفته دولت، برق‌رسانی به روستای حیران از توابع شهرستان فریدون‌شهر بود که با توجه به‌سختی راه و قرارگیری در منطقه صعب‌العبور تا امسال با استفاده از دیزل ژنراتور برق‌رسانی به آن منطقه انجام می‌شد اما با برنامه‌ریزی انجام گرفته و با هزینه‌ای بالغ‌بر ۷ میلیارد تومان پروژه برق‌رسانی به آنجا انجام گرفت.
او ادامه داد: بر اساس تصمیم وزارت نیرو در سال ۹۷ تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار برق‌دار شدند. همچنین بعد از آن تصمیم بر برق‌دار کردن روستاهای بین ۱۰ تا ۲۰ خانوار شد. باید گفت امروز تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار در استان از نعمت برق برخوردارند. با همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان، شهرک صنعتی نیستانک نائین با احداث شبکه ۳۴ کیلومتری و با اعتبار هفت میلیارد تومان برق‌دار شد. هم‌چنین خط دو مداره در منطقه پادنا به طول هفت کیلومتر در فاز اول احداث شد و مابقی آن تا پایان آذرماه به بهره‌برداری خواهد رسید.
علاقه‌مندان خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان اصفهان ابر شش فهام کشور است، یعنی شش مرکز جمع‌آوری اطلاعات کنتورهای فهام کل کشور در استان راه‌اندازی شد و در همین زمینه 13 میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های مربوط به آی تی و انفورماتیک انجام گرفت. در حال حاضر کلیه مشترکین دیماندی شرکت و مشترکین کشاورزی کنتورهای فهام دارند و بالغ‌بر 43 هزار کنتور فهام درحال نصب و بهره‌برداری است. با نصب این کنتورها در عرض ده دقیقه اطلاعات کنتورها به مراکز داده‌ای ارسال می‌شود و لحظه‌به‌لحظه می‌تواند افزایش و کاهش بار را کنترل کرد
او در پاسخ به سؤال «اصفهان امروز» در خصوص میزان معوقات مشترکین گفت: در خصوص مشترکین صنعتی ۲۵ میلیارد تومان و در حوزه اداری و شهرداری ۲۰ میلیارد تومان معوقات داریم.
پاداش 5 هزار ریالی به ازای هر کیلووات برای مشترکین خانگی
جعفر بحرینی، معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع برق استان اصفهان با بیان اینکه این شرکت در حال حاضر چهارمین شرکت توزیع برق در کشور از نظر فروش انرژی است، گفت: در سال گذشته ۱۱ میلیارد کیلووات ساعت فروش انرژی داشتیم. در حال حاضر برنامه‌های تشویقی خوبی برای مشترکین کشاورزی و صنعتی به‌منظور کاهش مصرف در نظر گرفته‌ایم. همچنین برای مشترکین خانگی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند و میزان مصرف آن‌ها در تابستان تا ۳۰۰ کیلووات ساعت است و همچنین میزان مصرف آن‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر است؛ به ازای هر کیلووات پنج هزار ریال پاداش می‌گیرند. همچنین برای مشترکینی که کمتر از الگوی مصرف را مصرف دارند تعرفه برق با قیمت پایین‌تری محسوب می‌شود.
محمدحسین استکی، معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان اصفهان نیز با اشاره به این موضوع که این شرکت میزان برق تولید شده از نیروگاه‌های خورشیدی را خریداری می‌کند، تصریح کرد: مبلغ خرید برق از نیروگاه‌های خورشیدی به ازای ۱ تا ۲۴ کیلووات یک هزار و ۴۵۶ تومان، ۲۰ تا ۲۰۰ کیلووات یک هزار تا ۲۷۰ تومان و 200 تا 10 مگاوات ۸۹۰ تومان خریداری خواهد شد. همچنین ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای خرید نیروگاه‌های خورشیدی در نظر گرفته شده است.
رسول روستایی، معاون برنامه‌ریزی شرکت توزیع برق استان اصفهان با بیان اینکه یک‌میلیون 500 هزار مشترک در سطح استان اصفهان در سطح ۲۳ شهرستان ۹۳ شهر و 1321 تحت پوشش شرکت توزیع برق استان اصفهان قرار دارند، اظهار کرد: بر اساس برنامه‌های راهبردی شرکت توزیع برق میزان خاموشی دقیقه بود که در پایان همان سال ۲۰۰ دقیقه کاهش پیدا کرد امیدواریم این رقم را تا پایان سال ۱۴۰۵ به پایین‌تر از ۴۰ دقیقه برسانیم.
او از اجرای طرح بهارستان در استان خبر داد و گفت: این طرح به‌منظور بهینه‌سازی شبکه‌های برق روستایی پیش‌بینی شده است و ۲۵۰ روستا با هزینه‌ای بالغ‌بر اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی برای امسال پیش‌بینی شده است تا انجام شود.
سرپرست کنترل برنامه و پروژه شرکت توزیع برق استان اصفهان گفت: سامانه‌ای برای پیمانکاران در نظر گرفته شده است تا پیمانکاران از طریق بستر اینترنت پروژه‌های مورد نیاز شرکت برق را مشاهده و آن را انجام دهند. در حال حاضر هشت هزار کیلومتر سیم مسی وجود دارد و امیدواریم تا طی دوره دو تا سه‌ساله تمام این شبکه‌ها به کابل خود نگهدار تبدیل شوند. با برنامه‌ریزی‌ها انجام گرفته بیش از دو هزار کیلومتر امسال به کابل خود نگهدار تبدیل خواهند شد.

ارسال نظر