ناهنجاری های قامتی؛ ثمره پشت میز نشینی طولانی

به دلیل زندگی شهرنشینی و بی تحرکی ناشی از آن، کارمندان و همچنین افرادی که برای مدت طولانی پشت میز بنشینند، در معرض خطر بیماری های مختلف هستند.

ناهنجاری های قامتی؛ ثمره پشت میز نشینی طولانی

کارشناس ارشد تربیت بدنی در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت: نحوه نشستن پشت میزها به مدت طولانی باعث ناهنجاری های قامتی می شود و ما مشاهده می کنیم که افراد دچار کجی گردن، گردن در حالت سر به جلو، نابرابری شانه ها و انحراف ستون فقرات می شوند.

مرضیه سلمانی افزود: از طرف دیگر بی تحرکی باعث می شود افراد با ضعف عضلات و انحنای نامناسب ستون فقرات، دچار آسیب های دیسک گردن و کمر شوند و نهایتا در پاها و اندام تحتانی درد را تجربه کنند.

این کارشناس تربیت بدنی در ادامه بیان داشت:عارضه دیگر ناشی از نشستن های طولانی، مشکلات زانو و بیماری های قلبی و عروقی است، به گونه ای که سکته های قلبی بخصوص در مردان با این شرایط بیشتر دیده می شود.

وی افزود: توصیه ما این است که کارمندان با توجه به نوع شغل خود فعالیت های فیزیکی و ورزشی را رعایت کنند.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی به پشت میز نشین ها توصیه کرد:

این افراد باید سعی کنند مسیر منزل تا محل کار را حدالامکان پیاده روی کنند و اگر امکانش نیست خودروی خود را با فاصله ای مناسب از محل کار پارک کنند تا بتوانند پیاده روی داشته باشند. در حین کار نیز توصیه این است که اگر کار به صورت نشسته است، در صورت امکان هر نیم ساعت حرکاتی را انجام دهند یا راهپیمایی مختصری داشته باشند .

بهترین ورزش در محل کار حرکات کششی گردن، ستون فقرات و شانه ها است. این حرکات باعث می شود عضلات تعادل و بالانس خود را حفظ کنند و دردهای عضلانی در افراد کمتر شود. اما مهم ترین نکته تنظیم شرایط ارگونومی در صندلی و میز کار است. این ابزار باید متناسب با ارگونومی بدن باشند تا دردهای عضلانی کاهش یابند .

از ورزش های دیگر تمرینات ایزومتریک به صورت انقباضات بدون حرکت عضلات است، به صورتی که عضلات را به صورت درجا باید شل و سفت کرد و این کار به تقویت عضلات کمک می کند. اما توصیه نهایی این است که افراد پشت میز نشین حتما در طول روز برنامه ورزشی را حتما برای تقویت عضلات ستون فقرات، گردن و تقویت سیستم هوازی در نظر بگیرند تا با شرایط جسمی مناسبی به محیط کار وارد شوند .


ارسال نظر