گفتگو با میثم طاهری، کارگردان تئاتر قصه گرگ گرسنه
تئاتر کودک شیرین ولی دشوار است
قصه گرگ گرسنه، نام آن بهانه¬ای می¬تواند باشد برای گفتگو؟ نه گفتگو با گرگ گرسنه، بلکه با میثم طاهری کارگردان این تئاتر. نمایش قصه گرگ گرسنه به کارگردانی میثم طاهری و بازیگران نوجوان گروه نمایشی نگاه هر شب ساعت 19 در تماشاخانه نگاه نجفآباد به اجرا درمیآید.
قصه گرگ گرسنه، نام آن بهانه¬ای می¬تواند باشد برای گفتگو؟ نه گفتگو با گرگ گرسنه، بلکه با میثم طاهری کارگردان این تئاتر. نمایش قصه گرگ گرسنه به کارگردانی میثم طاهری و بازیگران نوجوان گروه نمایشی نگاه هر شب ساعت 19 در تماشاخانه نگاه نجفآباد به اجرا درمیآید. در این نمایش خانم گرگ هر بار برای خوردن شنگولومنگول و حبه انگور پشت در منزل آن¬ها حاضر میشود؛ اما با درایت شنگول نقشه گرگ نقش برآب می¬شود و گرگ هر دفعه درصدد شبیه کردن خود به مامان بزی برمی¬آید. روزی به کفاشی می¬رود تا دستوپایش شبیه سُم شود. روزی به دندانپزشکی تا دندان¬هایی شبیه بز پیدا کند و... تا اینکه بعد از کلی تغییرات ظاهری شنگول متوجه می¬شود صدای قلب گرگ شبیه صدای مادر آن¬ها نیست و... نویسنده، محمدحسین ناصربخت متولد 1343 کرج، استاد دانشگاه و محقق در زمینه-های نمایش¬های آیینی، تعزیه و... است. با هم پاسخ¬های طاهری را می¬خوانیم:
*چه شد که این متن را انتخاب کردید؟ متن چه ویژگی ¬ هایی دارد؟
با توجه به اینکه تئاتر کودک همواره دغدغه من است؛ و پس از خواندهای زیاد نمایشنامه¬های کودک این متن را انتخاب کردم. متن قصه گرگ گرسنه مؤلفههای آموزشی، موزیکال بودن و فرم و. را یکجا گنجانده بود که من را جذب کرد.
*پیشازاین متن اجراشده است؟
بله قبلا اجراشده
*گرگ گرسنه از کجا کلید خورد و چه مراحلی را تا امروز پشت سر گذاشت؟ چقدر تمرین کردید؟
وجود اعضای نوجوان در تیم اجرایی گروهم من را بر آن داشت که نمایشی را از زبان و با بازی کودک و نوجوان برای کودک و نوجوان تمرین و اجرا کنم؛ که حاصل آن قصه گرگ گرسنه شد. پس از کسب مجوز از دکتر محمدحسین ناصر بخت و تست و اتود نقش¬ها توسط بازیگران حدود دوماه تمرین فشرده و پیدرپی کار به اجرا رسید.
*استقبال مخاطب چطور بوده است؟
خدا را شکر خوب بود. اگرچه بعد از فروکش کردن کرونا اولین نمایش کودک بود و قطعا مخاطب دو سه سالی از تئاتر فاصله گرفته بود اما به نسبت این ماجرا خوب بود.
*کار برای کودک چه تفاوت ¬ هایی با کار برای بزرگسال دارد؟
کار کودک گرچه شیرین¬تر ولی بهمراتب دشوارتر از بزرگسال است. حضور مخاطب کودک امروزی که خود در دنیایی از انیمیشن¬ها، فیلم¬ها و... جذاب غرق است کار را دشوارتر می¬کند. چراکه باید نمایش را آنچنان جذاب و آگاهانه پیش برد که کودک امروزی را راضی کرد.
*در بین بازی ¬ ها، کدام را بیشتر شما می ¬ پسندید؟ بازخوردی از مخاطبان در این مورد نداشته ¬ اید؟
برای خودم تمام نقش¬ها به نوبه خوب جالب بودند. جالب اینکه تکتک کاراکترها برای هر تماشاچی جذابیت خود را داشت و معمولا تماشاچیان کودک شخصیت شنگولومنگول و حبه انگور را بیشتر دوست داشتند.
*گرگ گرسنه مخاطب را به چه چیزی دعوت می ¬ کند؟
پیام داستان مهربانی و عشق ورزیدن است
*مهم ¬ ترین نقطهضعف ما در نمایش ¬ های حوزه کودک در چیست؟ متن، بازی، کارگردانی و یا موارد دیگر؟
به¬نظرم عدم وجود نمایش¬های قوی بسیار بسیار محسوس است و البته وجود متن قوی و کاربردی کارگردان را برای ایده اجرایی پویاتر می¬کند.
*چه کسانی بهعنوان عوامل دیگر این مجموعه شما را یاری کردند؟ برای طراحی صحنه و موسیقی کار هم توضیح میدهید؟
دستیار کارگردان «ابراهیم روحالله»، طراح لباس «وجیهه دادخواه»، بازیگردان «آیدا نوروزی» و منشی صحنه «آنوشا کریمی» هستند. همچنین با بازی های سوگند صادقی، مهدی عسگرپور، مهیار طاهری، مریم فاضل، مهتاب صالحی، آیدا نوروزی، هستی افشاری، مهدی شکرالهی و پوریا قربانپور،سوگند صادقی،مهدی عسگرپور،مهیار طاهری،مریم فاضل،مهتاب صالحی،آیدا نوروزی،هستی افشاری،مهدی شکرالهی،پوریا قربانپور،کیمیا صادقی پور،نگین قاسمی نیا،حانیه براتی،نگین امیری،فاطمه خاکی،آنوشا کریمی،مهدی انتشاری،مهدی بارانی،امید منتظری و باران اکبری کار روی صحنه می¬رود. طراحی صحنه به عهده خودم بود و من ترجیح میدهم در طراحی صحنه¬ها از اِلِمان¬سازی و نماد بیشتر استفاده کنم. موسیقی هم به عهده نقش کفاش بود که هم بازیگر و هم موسیقی را بر عهده داشت و چون نیمی از متن ریتمیک بود. در جمع بازیگران از تنبک استفاده شد.
* گرگ گرسنه کی سیر میشود؟
این بار گرگ گرسنه سیر محبت و مهربانی میشود.