تلاش بانک مسکن برای خانه‌دار شدن جوانان

بانک مسکن، همان‌طور که از نامش پیداست، تلاش می‌کند تا شرایط لازم برای خانه‌دار شدن مردم را فراهم آورد

تلاش بانک مسکن برای خانه‌دار شدن جوانان

سعید ابوالقاسمی| بانک مسکن، همان‌طور که از نامش پیداست، تلاش می‌کند تا شرایط لازم برای خانه‌دار شدن مردم را فراهم آورد. این بانک در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری‌های ویژه‌ای برای خانه‌دار شدن جوانان انجام داده است. انواع تسهیلات پرداختی و در نظر گرفته‌شده برای جوانان نیز نشان از آن دارد که بانک مسکن، اهمیت ویژه‌ای برای این موضوع قائل شده است. از سوی دیگر، دولت تدبیر و امید نیز به بانک مسکن مأموریت داده تا تسهیلات متنوعی برای خانه‌دار شدن متقاضیان مسکن در سطح کشور پرداخت کند و علاوه بر تأمین مسکن موردنیاز افراد فاقد مسکن از این طریق به رونق ساخت‌وساز و ایجاد اشتغال نیز کمک شود. بانک مسکن به‌عنوان یکی از بانک‌های دولتی کشور و تنها بانک تخصصی حوزه مسکن مأموریت خود را با آغاز پرداخت تسهیلات منطبق باسیاست‌های پولی و بانکی دولت تدبیر و امید آغاز کرده و بسته‌های تسهیلاتی را برای خانه‌دار شدن افراد نیازمند به مسکن ارائه کرده است.


تسهیلات زوجین از محل صندوق پس‌انداز مسكن يكم

حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم زوجین به‌منظور اعطای تسهیلات خرید و ساخت واحد مسکونی برای متأهلین، افتتاح می‌شود. سقف تسهیلات این تسهیلات در شهر تهران معادل یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۸۰۰ میلیون ریال)، در شهرهای بزرگ بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۶۰۰ میلیون ریال) و در سایر مناطق شهری معادل ۸۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۴۰۰ میلیون ریال) پیش‌بینی‌شده است. نرخ سود تسهیلات نیز 5/9 درصد و حداقل مدت انتظار اولیه ۱۲ ماه در نظر گرفته‌شده است. دریافت‌کنندگان، طی 12 سال این تسهیلات را به بانک بازمی‌گردانند. روش بازپرداخت هم روش ساده و پلکانی سالانه و دوره‌ای است و خانه اولی بودن زوجین (زن و شوهر) الزامی به شمار می‌رود. بر اساس تعاریف بانک مسکن، متقاضی حتماً باید دارای حداقل ۱۸ سال سن با درآمد مستقل باشد؛ از تسهیلات بانک مسکن و سایر بانک‌ها جهت خرید، احداث واحد مسکونی، انتقال سهم الشرکه یا تعمیر واحد مسکونی و از امکانات دولتی برای تهیه مسکن استفاده نکرده باشد. دارندگان حساب‌های صندوق پس‎‎انداز مسکن یکم زوجین قادر خواهند بود پس از گذشت حداقل ۱۲ ماه (۲ دوره ۶ ماهه) از تاریخ افتتاح حساب خود با رعایت متوسط موجودی‌های لازم، از سقف تسهیلات با سپرده برخوردار شوند. نکته جالب‌توجه در این زمینه آن است که درصورتی‌که یکی از زوجین دارای امتیاز صندوق پس‌انداز مسکن یکم باشد و دیگری نباشد، می‌تواند به‌اتفاق همسر خود به‌صورت مشترک از امتیاز اوراق ممتاز جهت تهیه یک واحد مسکونی استفاده کند. درواقع، زوجی که استفاده‌کننده از تسهیلات یکم است، از سقف‌های ۸۰۰، ۶۰۰، ۴۰۰ میلیون ریال (بر اساس نوع شهر) استفاده کرده و زوج دیگر که از اوراق ممتاز استفاده می‌کند، از سقف تسهیلات ۵۰۰، ۴۰۰ و ۳۰۰ میلیون ریال و درمجموع به ترتیب یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در شهر تهران، یک میلیارد ریال در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر و ۷۰۰ میلیون ریال در سایر مناطق شهری بر روی یک پلاک امکان‌پذیر است.


تسهیلات زوجین از محل اوراق ممتاز استفاده از تسهیلات مسکن زوجین

سقف این نوع تسهیلات در شهر تهران معادل یک میلیارد ریال (هریک از زوجین ۵۰۰ میلیون ریال)، در شهرهای بزرگ بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت معادل ۸۰۰ میلیون ریال (هریک از زوجین ۴۰۰ میلیون ریال) و سایر مناطق شهری معادل ۶۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۳۰۰ میلیون ریال) در نظر گرفته‌شده است. نرخ سود تسهیلات 5/17 درصد است و انتظاری برای دریافت آن پیش‌بینی‌نشده است. درواقع، متقاضیان می‌توانند در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند. مدت بازپرداخت این تسهیلات حداکثر ۱۲ سال و به‌صورت روش ساده و پلکانی سالانه و دوره‌ای پیش‌بینی‌شده است. خانه اولی بودن تسهیلات گیرندگان الزامی نیست و اعطای تسهیلات فوق به زوجین صرفاً یک‌بار امکان‌پذیر خواهد بود. تجمیع امتیاز تسهیلاتی اوراق ممتاز هر یک از زوجین، با امتیاز سایر حساب‌های تعهدی مسکن ایشان (ازجمله حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم، صندوق پس‌انداز مسکن، صندوق پس‌انداز ساخت مسکن (صرفاً جهت ساخت) و حساب پس‌انداز مسکن جوانان)، به‌صورت مجزا و طبق مقررات عمومی هر حساب بلامانع است. در این روش، ملک مورد معرفی متقاضی باید شرایط و مشخصات لازم ازجمله رعایت آیین‌نامه ۲۸۰۰ و تائید استحکام بنا را مطابق سایر تسهیلات داشته باشد و از تاریخ صدور پروانه ساختمانی (جواز ساخت) بیش از ۲۰ سال سپری نشده باشد. در این طرح پرداخت تسهیلات در خارج از محدوده خدمات شهری امکان‌پذیر نخواهد بود.


تسهیلات ویژه زوجین از محل حساب پس‌انداز مسکن جوانان

اعطاي تسهيلات با سپرده از محل حساب‌هاي پس‌انداز مسكن جوانان به زوجين (زوجين ِمشمول تسهيلات مسكن جوانان) بر روي يك پلاك امكان‌پذير شده است. بر اين اساس زوجين دارنده حساب‌ پس‌انداز مسكن جوانان كه طبق مقررات اين حساب هر دو (زوج و زوجه) مشمول دريافت تسهيلات باشند، مي‌توانند از سقف امتياز تسهيلاتي متعلق به‌حساب خود (با توجه به سال افتتاح حساب و منطقه جغرافيايي) بهره‌مند شده و نسبت به تهيه واحد مسكوني مشترك با قدمت حداكثر ۲۰ سال اقدام کنند. در خصوص املاك بيش از ۲۰ سال قدمت نيز، سقف تسهيلات در حالت زوجين (مجموع تسهيلات زوج و زوجه) همانند تسهيلات انفرادي از محل حساب‌هاي پس‌انداز مسكن جوانان ۳۵۰ ميليون ريال تعيين می‌شود. همچنین در اعطاي تسهيلات مسكن جوانان زوجين، علاوه بر اينكه هر يك از زوجين بايد به‌صورت مجزا مشمول تسهيلات حساب پس‌انداز مسكن جوانان باشند، رعايت ساير ضوابط تعیین‌شده در تسهيلات زوجين ازجمله خريد شش‌دانگ واحد مسكوني، تكافوي ۸۰ درصد ارزش ملك سهم هر يك از زوجين براي تسهيلات اعطايي به هر يك از ايشان و... به قوت و اعتبار خود باقي است. البته محدوديت پرداخت صرفاً يك فقره تسهيلات زوجين به هر زوج در اين تسهيلات نيز به قوت و اعتبار خود باقي بوده و اعطاي تسهيلات مسكن جوانان زوجين (همانند تسهيلات اوراق گواهي حق تقدم زوجين و صندوق مسكن يكم زوجين) به زوجيني كه قبلاً از هر يك از انواع تسهيلات مسكن زوجين استفاده کرده باشند، امكان‌پذير نخواهد بود. همچنین چنانچه متقاضيان واجد شرايط استفاده از تسهيلات مسكن جوانان زوجين (فاقد سابقه اخذ تسهيلات زوجين) قصد ابتياع پلاكي را داشته باشند كه بر روي آن واحد، بدهي تسهيلاتي فروش ‌اقساطي خريد يا واگذاري سهم‌‌‌الشركه مسكن (به‌غیراز تسهيلات يارانه‌‌‌اي) وجود داشته باشد و يا تقاضاي دريافت تسهيلات همزمان با تعويض وثيقه و انتقال مانده بدهي تسهيلات قبلي (به‌غیراز تسهيلات يارانه‌اي) از سوي زوجين ارائه شود، پرداخت تسهيلات همزمان با انتقال مانده بدهي تسهيلات و يا تعويض وثيقه به شرح فوق، مجموعاً تا سقف تسهيلاتي قابل پرداخت از محل حساب پس‌‌انداز مسكن جوانان (با توجه به سال افتتاح حساب و منطقه جغرافيايي محل وقوع ملك) ضمن رعايت ساير شرايط و ضوابط مقرر امكان‌‌‌پذير است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار