در گروه صنعتی چدن سازان تولید میشود: تولید غلتکهای نورد با فناوری روز دنیا
مدیرعامل گروه صنعتی چدن سازان در نشست خبری با خبرنگاران گفت: عمده تمایز این شرکت نسبت به دیگر مراکز تولیدی، داشتن انحصار در زمینه فنّاوری تولید است.

مدیرعامل گروه صنعتی چدن سازان در نشست خبری با خبرنگاران گفت: عمده تمایز این شرکت نسبت به دیگر مراکز تولیدی، داشتن انحصار در زمینه فنّاوری تولید است. تولید غلتک فولادی نیازمند یک دانش خاص است که همه به آن دسترسی ندارند. این شرکت با نگرشی که بنیانگذاران، سرمایهگذاران و سهامداران عمده آن دارند و باهدف تأمین نیاز صنایع بزرگ فولادی در کشور بهسوی دستیابی به دانش فنی تولید غلتکهای نورد حرکت کرده است.
داود صافی دستجردی با اشاره به اینکه در حال حاضر ما به سمت نیازهای شرکتهای فولادی حرکت کردهایم و با ارائه محصولات به بیش از ۳۰ فولادساز در کشور سعی داریم تا صنعت فولاد کشور را از مصرف غلتکهای نورد بینیاز سازیم، تصریح کرد: محصولات این شرکت از لحاظ کیفیت با محصولات اروپایی و از لحاظ قیمت با محصولات چینی رقابت دارد و همین عامل موجب جذب مشتریان در داخل و خارج از کشور شده است.
او ادامه داد: حمایت و اعتماد فولادسازان بزرگ کشور همچون فولاد مبارکه و ذوبآهن در خرید محصولات از این مجموعه طی 10 سال گذشته سبب شده تا از خروج دهها میلیون یورو بهمنظور خرید غلتک از دیگر کشورها جلوگیری شود و نیاز مجموعههای فولادی کشور از ساخت داخل تأمین گردد. مشکلاتی از جمله تحریمها و تغییرات مداوم نرخ ارز سبب شده تا مقوله صادرات غلتکهای نورد برای ما مقرونبهصرفه نباشد؛ اما به دلیل آنکه دانش فنی مجموعه در حال حاضر قابلرقابت با دیگر رقبا است صادرات را انجام میدهیم. همچنین صادرات برای مجموعههای بزرگ صنعتی همواره نقش یک کلاس درس را دارد بهطوریکه باعث خواهد شد تا کیفیت و دانش فنی ساخت محصولات همواره با سطح بینالمللی بهروز و هماهنگ باشد. پیشبینی شده تا در سال این ده میزان صادرات محصولات بالغبر یک هزار و 200 تن باشد؛ و امیدواریم این آمار در چشمانداز سال 1404 به رقمی بالغبر 5 هزار تن در سال برسد. بهمنظور افزایش صادرات اقدام به ایجاد یک کارگاه تولیدی در یکی از کشورهای همسایه شده است که عملیات اجرایی آن آغاز شده و طی مدت یک سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفته مدیرعامل گروه صنعتی چدن سازان، بهطورقطع میتوان ادعا کرد که امروزه در ساخت تولید غلتکهای فولادی به فنّاوری روز دنیا دست پیدا کردیم و فاصله فنّاوری ساخت این مجموعه با دنیا کمتر از یک هفته است.
صافی دستجردی در خصوص فرارسیدن چهلسالگی تأسیس شرکت چدن سازان گفت: بهمنظور فرارسیدن 40 سالگی برنامههای توسعهای بزرگی در هفته جاری به افتتاح رسید. افتتاح انبار به مساحت شش هزار مترمربع در شهرک صنعتی سجزی، افتتاح اتاق مکانیزه رنگ و انعقاد یک قرارداد با بزرگترین فولادساز منطقه cis و ایجاد مرکز آموزش بین کارگاهی از جمله اقدامات انجام شده در این هفته است.
او با بیان اینکه تعریف صحیحی از دانشبنیان در کشور وجود ندارد، بیان کرد: تعریفی که از دانشبنیان در بعد سیاستگذاری و قانونگذاری و هم در بخش دولت وجود دارد بیشتر به یک استارتاپ خلاصه میشود. اکثر حمایتهای دولتی برای دانشبنیانها به شرکتهای کوچک در این حوزه اختصاص پیدا میکند. درحالیکه این شرکتهای بزرگی در کشور وجود دارند که یا منابع انسانی زیاد جزو شرکتهای دانشبنیان شناخته میشود که البته این مجموعه و شرکتهای زیرمجموعه آن جز دانشبنیانها هستند. باید در قانون حمایت از دانشبنیانها یک بازنگری کلی شود تا از شرکتهای بزرگ فعال در این بخش نیز حمایت شود. در حال حاضر یک واحد فنّاوری در کارخانه وجود دارد که نزدیک به 10 نفر از نخبگان فارغالتحصیل دانشگاهی و با مشاوره از سه کارشناس نخبه خارجی سعی در بهروز نگهداشتن دانش فنی مجموعه دارند.
مدیرعامل گروه صنعتی چدن سازان از ساخت کورههای عملیات حرارتی در مجموعه خبر داد و گفت: تفاهمنامه این کورهها با مشارکت یک شرکت داخلی و یک شرکت اروپایی انعقاد شده است و عملیات اجرایی این کورهها تا پایان سال به بیش از 50 درصد مارید. البته دانش فنی ساخت کورهها در اختیار کوره سازان قرار داده شده تا دیگر صنایع از تکنولوژی آن بهرهمند شوند و میزان ارزش افزوده در کشور افزایش یابد.
تولید 15 هزار تن محصول نهایی غلتک نورد تا پایان سال
مدیر تولید گروه صنعتی چدن سازان با اشاره به اینکه این مجموعه در سالهای 60 و 61 بهمنظور تأمین نیازهای شرکتهای فولادی بزرگ تأسیس شد و اکنون پس از 40 سال همچنان با بهرهگیری از توان فنی و دان جوانان ایرانی به سمت پیشبرد اهداف در حرکت است، گفت: با تکیه به دانش فنی مجموعه امروزه قادر به ساخت غلتکهایی هستیم که در کشور مصرف ندارند اما قابل استفاده در بازارهای جهانی هستند و به همین جهت امکان افزایش صادرات فراهم شده است. در حال حاضر محصولاتی نظیر غلتکهای نورد گرم، نورد سرد، غلتکهای تولید ورقهای عریض در مجموعه تولید میشود.
هویزی ادامه داد: بر اساس پیشبینی انجام شده، ظرفیت تولید 13 هزار تن محصول نهایی برای امسال در نظر گرفته شده است اما با توجه به برنامههای تحقیق و توسعهای مدنظر و توسعه زیر بنایی و تجهیزاتی این میزان تولید تا پایان سال به 15 هزار تن محصول نهایی غلتک خواهد رسید. همچنین تا پایان سال 1403 میزان تولیدات به 17 هزار و 500 تن خواهد رسید. این در حالی است که نیاز بازارهای داخلی کشور حدود 12 هزار تا 13 هزار تن محصول نهایی غلتک فولادی است و این نشان میدهد که شرکت چدن سازان میتواند تمام نیاز داخل را رفع کند.او در خصوص وجود مشکلات بر سر راه تولید گفت: در فصل تابستان با مشکل محدودیت مصرف برق روبهرو هستیم و در فصلهای گرم با مشکل محدودیت گاز روبهرو هستیم و همین عوامل در میزان تولیدات اثر قابل توجهی گذاشته است. علاوه بر آن با توجه به تحریمهای ظالمانه علیه کشور باید اکثر تجهیزات را توسط خود جوانان نخبه ایرانی طراحی و بومیسازی کنیم.مدیر تولید گروه صنعتی چدن سازان، تأمین نیروهای متخصص برای مراکز تولیدی و صنعتی را یکی از مشکلات اساسی بخش تولید دانست و دراینارتباط بیان کرد: زمانی در کشور نیروی کار به دنبال کار میگشت اما امروز برعکس شده است. در جامعه امروزی و با پیشرفت مشاغل اینترنتی روند دستیابی به نیرو کار متخصص در کارخانهها مشکل شده است و اگر این مشکل برطرف نشود مراکز صنعتی مجبور به واردات نیروی کار از دیگر کشورها خواهند شد. به این منظور باید بر زیرساختهای فرهنگی و آموزشی کشور را تقویت کرد و با حمایت مسئولان و فعالان بخش خصوصی نیروهای با تخصص لازم تربیت کرد.
*صادرات به بیش از 20 کشور
مدیر فروش و بازاریابی گروه صنعتی چدن سازان با اشاره به اینکه در حال حاضر مراکز فولادی کشور حدود 21 تا 22 میلیون تن محصول نهایی اعم از مقاطع طویل و تخت را تولید میکنند، گفت: برای این میزان حدود 11 تا 12 هزار تن غلتک باید مصرف شود. در هشتماهه سال جاری شاهد رشد تولید محصولات فولادی بودهایم و بر اساس آن تا پایان سال 23 میلیون تن محصول نهایی فولاد خواهیم داشت که برای تأمین این اما نیاز به مصرف 13 هزار تن غلتک است. امروزه شرکت چدن سازان با میزان تولید خود میتواند جوابگوی تمام نیاز بازار فولاد در بخش غلتک باشد
مجید مختاری ادامه داد: متخصصان و صاحبنظران پیشبینی کردهاند تا سال 1404، 35 میلیون تن محصولات نهایی فولاد داشته باشیم که برای رسیدن به آن باید 17 هزار و 500 تن مصرف غلتک داشته باشیم. در پایان سال 1402 و اوایل سال 1403 به این میزان ساخت غلتک دست پیدا خواهیم کرد. از 10 سال گذشته فرایند بازاریابی در بازارهای جهانی شروع شد و در حال حاضر به بیش از 20 کشور اعم از کشورهای اروپایی، منطقه cis، آمریکایی و آسیای شرقی و مرکزی صادرات داریم.
به گفته مدیر فروش و بازاریابی گروه صنعتی چدن سازان، در هفته گذشته با بزرگترین تولیدکننده فولاد در منطقه cis قراردادی بالغبر یکمیلیون یورو منعقد کردیم و امیدواریم با این اتفاق شاهد رشد صادرات باشیم. غلتک سازی به روش گریز از مرکز و تولید غلتکهای ورق یکی از ویژگیهای این مجموعه است در خاورمیانه هم رقیب ندارد و کشورهای همسایه آرزوی رسیدن به آن را دارند.
او خاطرنشان کرد: درحالیکه حاضر بیش از 20 تا 25 رقیب در سطح دنیا داریم که شاید تنها 5 شرکت بتوانند غلتکهای ورق عریض تولید کنند. اتفاقی که شرکت چدن سازان با بهرهگیری از مجموعه نخبگان توانسته است به این دانش دست پیدا کند و جزو کشورهای پیشرو در این زمینه باشد.
راهاندازی مرکز آموزش بین کارگاهی چدن سازان
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای اصفهان از راهاندازی مرکز آموزش بین کارگاهی چدن سازان استان در راستای توسعه آموزشهای مهارتی و باهدف کسب تجربه در محیط واقعی به مهارت جویان و جویندگان شغل خبر داد.از چند سال گذشته تاکنون نگاه به مدل آموزشی در مجموعه آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان تغییر پیدا کرده و از دیرباز بخشی بنام آموزش در صنایع و ارتباط با صنایع در مجموعه فنی و حرفهای وجود داشته و همواره همکاریهای متقابل خوبی با صنایع و صنوف وجود داشته است. برای افراد جویای کار (کار اولیها) به شیوه آموزشهای دوگانه و برای ارتقا مهارت شاغلین نظام صلاحیت حرفهای مشاغل را در دستور کار قرار داده است.