تازه های نشر

این تشنگان قدرت و اقیانوسی سراسر اشک

«زنان تشنه قدرت»، «سُکَّریه» و «قطره اشکی در اقیانوس» از تازه‌های نشر در دو انتشارات نیلوفر و نشر نو هستند که معرفی کوتاهی از آنها می‌خوانید.

این تشنگان قدرت و اقیانوسی سراسر اشک


«زنان تشنه قدرت» نوشته برنار کی‌رینی، ترجمه ابوالفضل الله‌دادی، نشر نو


این کتاب با موضوع داستان‌های فرانسه در قرن بیست و یک از تازه‌های «نشر نو» درباره دلایل و تاثیرات تعصب و فساد در ساختار حکومت‌های تمامیت‌خواه است. در توضیح ناشر درباره کتاب می‌خوانیم: «حکومت ساقط شده‌است، مردان از رأس قدرت به زیر کشیده شده‌اند و زنان حکومت را تماماً در ید قدرت خود دارند. سال‌هاست مرزهای کشور به روی بیگانگان بسته شده و جهان فقط با اطلاعاتی از وقایع امپراتوری زنان خبر دارد که سران صلاح می‌بینند منتشر شود. ژودیت، «شبانِ» زنان، که پس از مرگ مادرش جانشین او شده آن سرزمین را با مُشت آهنین اداره می‌کند؛ مضحکه‌ای سیاسی در دل رژیمی هذیان‌زده که تمام شعارهای پیش از انقلابش را کنار گذاشته و در کار خلق ارزش‌ها و شعارهای جدید است. به‌موازات روایت اصلی، خاطرات پرستاری معمولی پیش کشیده می‌شود که به حریم شبان راه می‌یابد و واقعیتِ پارانویایی قدرت و مواهب کارگزاران حکومت و بلهوسی‌های جنون‌آمیز آنها را به تصویر می‌کشد. زنان تشنه قدرت تأملی است در باب دلایل و ثیرات تعصب و فساد در ساختار حکومت‌های تمامیت‌خواه از هر سنخ.»


«سُکَّریه» نوشته نجیب محفوظ، ترجمه محمدرضا مرعشی‌پور، نشر نیلوفر


این کتاب که جایزه نوبل را نصیب «نجیب محفوظ» کرد، سومین و آخرین کتاب از سه‌گانه معروف او «سه‌گانه قاهره» است که درباره خانواده‌ای مصری است که نویسنده روایت سرگذشت اعضای آن را در متن مقطعی از تاریخ مصر و زندگی اجتماعی مردم و اوضاع سیاسی مصر در آن دوره خلق کرده و از خلال روایت داستان این خانواده، تصویری از دورانی از تاریخ و جامعه این کشور ارائه داده است.
این روایت از کتاب «بین‌القصرین» آغاز و در دومین کتاب این سه‌گانه، «قصرالشوق» ادامه پیدا کرد و در کتاب «سُکَّریه»، آخرین کتاب از این سه گانه پایان یافت.«سُکَّریه» همچون دیگر بخش‌های «سه‌گانه قاهره» گذار جامعه مصر از سنت به مدرنیسم را روایت می‌کند. این کتاب را که نام محله‌ای در قاهره است از شاهکارهای رمان‌نویسی جهان عرب و به‌سبک رمان‌های کلاسیک قرن نوزدهمی اروپا می‌دانند. در بخشی از رمان می‌خوانیم: «کمال گفت: انتخابات تقلبی است. در کشور همه می‌دانند که دروغ است. با وجود این، رسمی‌اش می‌کنند و مسلط بر مملکت. یعنی برای مردم جا می‌افتد نمایندگانشان دزدانی هستند که کرسی‌هایشان را دزدیده‌اند. وزیرانشان هم مناصبشان را دزدیده‌اند، و این یعنی کل حکومت و کل سیستم متقلب است و دروغگو، و دزدی و پشت هم اندازی و فریبکاری به طور رسمی پذیرفته شده. به این ترتیب، اگر شهروندی عادی به اصول و اخلاق کفر بورزد و به فریب و فرصت طلبی ایمان بیاورد، گناه کرده؟»


«قطره‌اشکی در اقیانوس» نوشته مانس اشپربر، ترجمه روشنک داریوش، نشر نو


این کتاب، رمانی سه جلدی است که در ایران در دو جلد منتشر شد. کتاب در قالب داستان، فعالیت و زندگی آن دسته از روشنفکران چپ اروپایی را روایت می‌کند که در اواخر دهه سی میلادی و نیز در طی جنگ جهانی دوم از احزاب کمونیست استالینیستی طرفدار شوروی جدا یا اخراج می‌شدند اما اغلب هنوز به سوسیالیسم اعتقاد داشتند و می‌کوشیدند در شرایط بسیار دشوار سرکوب فاشیسم هیتلری از یک طرف و اختناق استالینیستی حاکم بر جنبش سوسیالیستی از طرف دیگر به فعالیت مستقل ادامه بدهند.

ارسال نظر