۷۰ درصد از آموزش‌ها در اصناف مختلف به مهارت آموزان ارائه می شود

توسعه طرح آموزش دوگانه در سطح استان اصفهان

امروزه جوانان پس از پايان تحصیل راه‌های زيادى براى ورود به بازار کار و يادگيرى شغل مورد نظر خود دارند. يكى از اين روش‌های مدرن و كارآمد، آموزش شغلى در سيستم دوگانه يا دوآل است تا از این روش امکان پرورش استعداد و پیشرفت آینده شغلی مورد علاقه خود را فراهم آورند.

توسعه طرح آموزش دوگانه در سطح استان اصفهان

امروزه جوانان پس از پايان تحصیل راه‌های زيادى براى ورود به بازار کار و يادگيرى شغل مورد نظر خود دارند. يكى از اين روش‌های مدرن و كارآمد، آموزش شغلى در سيستم دوگانه يا دوآل است تا از این روش امکان پرورش استعداد و پیشرفت آینده شغلی مورد علاقه خود را فراهم آورند.
در این سیستم آموزشی به این علت آموزش دوگانه خوانده می‌شود که بر دو پایه بنیان شده است، آموزش عملی حرفه در محیط واقعی کار (کارخانه، کارگاه، آزمایشگاه، شرکت و ...) و آموزش تئوری حرفه در مدارس فنی و حرفه‌ای. در نظام آموزش دوگانه 30 درصد از آموزش‌ها در کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای و ۷۰ درصد دیگر در اصناف مختلف به مهارت آموزان ارائه خواهد شد.
از زمان اجرایی شدن این طرح در استان اصفهان همواره جوانان متخصص بسیاری وارد بازار کار شده‌اند. همچنین در طول در طول چند سال گذشته اقدامات قابل‌توجهی برای توسعه این آموزش‌ها در سطح استان اصفهان اتفاق افتاده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان در گفتگو با اصفهان امروز از ارائه آموزش‌های دوگانه در شهرستان خمینی‌شهر خبر داد و اظهار کرد: با پیگیری‌هایی انجام شده توسط رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای با مسئولان مربوطه و نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در طی یک ماه گذشته، بر اساس یک صورت‌جلسه قرار شد تا شهرستان خمینی‌شهر به عنوان الگو پیاده‌سازی آموزش‌های دوگانه در استان و کشور معرفی شود. به همین منظور تاکنون جلسات مختلفی با مسئولان این شهرستان برگزار شده و تمامی نهادهای مربوطه برای اجرای کامل این طرح اعلام آمدگی کامل کرده‌اند.
آرش اخوان طبسی با اشاره به این موضوع که تلاش شده تا از ظرفیت تمام اصناف شهرستان به‌منظور آموزش به مهارت آموزان در بخش‌های مختلف استفاده شود، اظهار کرد: در این طرح آموزش‌ها در تمامی صنف‌های مختلف انجام می‌گیرد و نیروهای متخصص و حرفه‌ای در هر صنف تربیت خواهند شد؛ اما با توجه به اینکه اکثر درصد اشتغال در شهرستان خمینی‌شهر مربوط به صنایع چوب، تراشکاری و سنگ است، تمرکز و اولویت ما بر روی آموزش مهارت آموزان در این سه حرفه خواهد بود. اکنون این شهرستان به عنوان قطب صنعت چوب در استان شناخته می‌شود و اگر بتوان نیروی متخصص برای آن صنعت تربیت کرد می‌توان میزان درآمدزایی و اشتغال را افزایش داد. هم‌چنین به واسطه استقرار شهرک سنگ در خمینی‌شهر اگر طرح آموزش دوگانه در این صنعت به نحو احسن انجام شود می‌توان شاهد افزایش ارزآوری برای استان باشیم. در حال حاضر میزان بهره‌وری در صنعت سنگ تنها 30 درصد است که اگر این آمار افزایش یابد میزان درآمد صنعت سنگ بیشتر از درآمد حاصل از فروش نفت خواهد بود.مدیرکل آموزش فني و حرفه‌ای استان اصفهان بیان کرد: بر اساس تفاهم‌نامه میان سازمان فنی و حرفه‌ای با اتحادیه هتل‌داران اصفهان خوشه هتل‌داری نیز به طرح آموزش دوگانه اضافه شده است. با توجه به اینکه صنعت گردشگری در استان بسیار دارای اهمیت است آموزش نیروهای حرفه‌ای در این حوزه سبب خواهد شد تا این صنعت رونق پیدا کند.
او در خصوص تربیت مربیان در رشته‌های جدید آموزشی گفت: در حال حاضر تعداد مربیان نسبت به رشته‌های آموزشی کم است و سعی شده تا با اجرایی این طرح از تخصص و مهارت استادکاران فعال در اصناف مختلف بهره گرفته شود. امروزه به واسطه طرح آموزش دوگانه علاوه بر آموزش به مهارت آموزان، مربیان مراکز دولتی تحت پوش نیز در کنار استادکاران صنف‌های مختلف میزان تخصص خود را افزایش می‌دهند و هم‌چنین دانش استادکاران فنی استادکاران را ارتقا پیدا خواهد کرد.
اخوان طبسی در خصوص توسعه آموزش در منطق محروم استان بیان کرد: طرح آموزش دوگانه در برخی از رشته‌ها در شهرستان‌های شرق اصفهان شروع شده است. در حال حاضر برخی از آموزش‌ها در خود منطقه شرق انجام می‌شود و آموزش در برخی از رشته‌ها در شهر اصفهان انجام می‌گیرد. امروزه در حوزه آی‌تی با کمبود شدید نیرو در کشور مواجه هستیم و سعی شده تا افراد مستعد در این حوزه را در منطقه شرق اصفهان شناسایی و استعدادیابی کنیم و با همکاری دستگاه‌های مربوطه به آن‌ها آموزش‌های تخصصی دهیم تا میزان اشتغال در آن مناطق افزایش یابد.

ارسال نظر