بوی ناخوش در روزهای پایانی ۱۴۰۱

پای مسمومیت‌ها به اصفهان باز شد

 مسمومیت دختران مدرسه‌ای که به صورت زنجیروار یکی‌یکی شهرهای کشور را در نوردیده و چند روزی است پا به اصفهان نیز گذاشته است از جمله اتفاقات تأسف باری است که در واپسین روزهای سال پرحادثه 1401 بر سر مردم کشورمان آوار شده است.ابعاد این اتفاق در جو نابسامان کشور دستمایه واکنش و تسویه‌حساب‌های سیاسی شده است و کار تا امنیت ملی و وزیر کشور نیز کشیده شده است.

پای مسمومیت‌ها به اصفهان باز شد

مسمومیت دختران مدرسه‌ای که به صورت زنجیروار یکی‌یکی شهرهای کشور را در نوردیده و چند روزی است پا به اصفهان نیز گذاشته است از جمله اتفاقات تأسف باری است که در واپسین روزهای سال پرحادثه 1401 بر سر مردم کشورمان آوار شده است.ابعاد این اتفاق در جو نابسامان کشور دستمایه واکنش و تسویه‌حساب‌های سیاسی شده است و کار تا امنیت ملی و وزیر کشور نیز کشیده شده است.
در شرایطی که جو جامعه از آنچه برای دختران مدرسه‌ای رخ داده و می‌دهد، بسیار متلاطم است، دائم اخبار متناقضی از ریشه این اتفاقات در مدارس مختلف منتشر شده و بر آتش این اتفاقات هیزم تازه‌ای می‌ریزد.
در اصفهان نخست ماجرای مسمومیت از مدرسه‌ای در شاهین‌شهر آغاز شد، در ... ادامه پیدا کرد و به ...هم رسید. روز گذشته پای این هیولای بدبوی بی‌رنگ به مدرسه شاهد در خیابان مطهری باز شد و معلوم نیست امروز و فردا قرعه به نام کدام مدرسه بیفتد؛ اما ازآنجایی‌که برخی دختران خبر داده‌اند که پیش از مسمومیتشان شاهد پرتاب اشیایی به درون مدارس و کلاس‌هایشان بوده‌اند که بوی نامطبوع داشته است، مدیر روابط عمومی آموزش‌وپرورش اصفهان از استقرار اکیپ‌های نظارتی در محوطه مدارس داد که برای پیشگیری از بروز مجدد این اتفاقات هستند.در این زمینه مدیر روابط عمومی آموزش‌وپرورش استان با بیان اینکه تمام تلاش مجموعه آموزش‌وپرورش استان اصفهان، آرامش بخشی به خانواده‌ها و دانش‌آموزان آنان است، به اصفهان امروز گفت: در همین راستا نیز با برگزاری جلسات حوزه ستادی با روسای نواحی و مناطق و توجیه مدیران مدارس نسبت به تأمین امنیت و سلامت دانش‌آموزان و همچنین اعزام اکیپ‌های روزانه بازرسی از سوی اداره کل آموزش‌وپرورش استان در جهت این مهم گام برداشته شده است.
جلال سلمانی افزود: آنچه مشخص است این‌که در مواردی مانند حادثه شاهین‌شهر که همراه بردن اسپری فلفل توسط یک دانش‌آموز یا در ماجرای مدرسه دانشگاه صنعتی که ماجرای سناریوی یک اردوی رسانه‌ای بود و به مسمومیت دانش‌آموزان توسط برخی گره زده شد بیانگر برخی شیطنت‌ها و استفاده از فضای موجود برای ایجاد نگرانی میان دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان است.
او اظهار کرد: در روزهای آینده نیز با برنامه‌ریزی گسترده آموزش‌وپرورش و همچنین تداوم نظارت‌ها، آموزش در مدارس تا پایان سال تداوم خواهد داشت و از والدین و دانش‌آموزان درخواست می‌شود هرگونه اخبار در این خصوص را از پرتال اطلاع‌رسانی اداره کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان، صداوسیما و یا خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های معتبر دنبال کنند.
درحالی‌که قطعا در شهرهای دیگر کشور نیز اقداماتی مشابه از سوی آموزش‌وپرورش در نظر گرفته شده است که به نوعی می‌توان آن را تنها اقدام عملی انجام شده در مدیریت بحران فعلی است، شاهد واکنش‌هایی از سوی مسئولان مختلف و رده‌بالای کشوری هستیم که اعلام رسیدگی به وضعیت مسمومیت را داشته‌اند. گرچه این اقدامات در بهترین حالت منجر به پیدا شدن عاملان این اتفاق خواهد بود و لاغیر چرا که پروسه‌هایی زمان‌بر طی خواهد شد تا این اقدامات نتیجه دهد و تا آن موقع شاید این عاملان که چند قدمی هم جلوتر هستند بازهم تلفات بیشتری از دختران دانش‌آموز عزیز ما بگیرند. در ادامه می‌توانیم چند نمونه از واکنش‌های اخیر مسئولان را با هم مرور کنیم:
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رؤسای چهار کمیسیون تخصصی مجلس از جمله امنیت ملی و سیاست خارجی، امور داخلی و شوراها، آموزش، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان مجلس دستور تشکیل کارگروه ویژه‌ای برای رسیدگی به موضوع مسمومیت دانش‌آموزان داد.
کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز با انتشار توییتی گفته است که ستاد حقوق بشر با جدیت پیگیر روشن شدن ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان در برخی مدارس بوده و در تماس مداوم با نهادهای امنیتی و قضایی، خواستار شناسایی فوری عاملان این ماجراست. اجازه نخواهیم داد این قضایا مانع بهره‌مندی دانش‌آموزان از حق آموزش شده و آرامش آنها و خانواده‌ها را سلب کند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشور هم در صفحه توییتر خود نوشت که واکنش مداخله‌آمیز برخی مقامات غربی به موضوع مسمومیت مشکوک دانش‌آموزان عزیز دختر ایرانی، تداوم جنگ ترکیبی دشمن است. دستگاه‌های ذی‌ربط کشور در حال پیگیری جدی و بررسی دقیق ابعاد آن هستند. او در واکنش به مداخله برخی مقامات غربی در این موضوع، تأکید کرده است: ملت بزرگ ایران اشک تمساح را به‌خوبی می‌شناسد.
سخنگوی وزارت خارجه نیز واکنشی فراکشوری داشته است و در واکنش به توئیت وزیر خارجه آلمان آنالنا بائربوکه با وجود تحقیقات جاری درباره علت مسمومیت دختران دانش‌آموز در ایران طی اظهارات مداخله‌جویانه به ابراز نگرانی ساختگی پرداخت و خواستار تحقیقات کامل در این خصوص شد، گفت که از جمله حقایق تلخ که هنوز نیاز به شفاف‌سازی دارند، مسمومیت‌های شیمیایی از طریق گازهای سمی آلمانی در دوره جنگ تحمیلی صدام است که دولت آلمان مسئول آن است.
جلیل رحیمی جهان‌آبادی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: تحقیقات گسترده نهادهای امنیتی با نظارت مجلس در خصوص مسمومیت دانش‌آموزان در حال انجام است مردم ضمن حفظ هوشیاری؛ کمک نمایند.
اتهام زنی به نظام و تحریک به اعتراض و اغتشاش و تعطیلی و تجمع؛ هدف اصلی عاملان مسمومیت سازی‌هاست امنیت ملی با کمک همه ملت ممکن است، جامعه امن حاصل همیاری است.
احمد وحیدی، وزیر کشور نیز با صدور بیانیه‌ای اطمینان خاطر داد موضوع مسمومیت دانش‌آموزان با جدیت در حال پیگیری است و سلامت دانش‌آموزان در اولویت اصلی همه مسئولان است و برای ایجاد آرامش و تأمین آسایش آنان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.
او با اشاره به مسمومیت دانش‌آموزان، گفت که طراحان جنگ ترکیبی علیه ایران، با ایجاد آلودگی ذهنی- روانی کوشیده‌اند تا التهاب‌آفرینی را در سطح جامعه گسترش دهند و باعث تعطیلی مراکز تحصیل علم و دانش در کشور شوند و دوباره پروژه شکست‌خورده اغتشاش را احیا کنند.

ارسال نظر