مدیرعامل شرکت آب منطقهای خبر داد؛
جاریسازی 12 میلیون مترمکعب آب در تالاب گاوخونی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای نشست خبری این اداره با اشاره به اینکه از 21 بهمنماه بهمنظور کشت پاییزه آب برای کشاورزان در رودخانه جاری شد و همزمان با این اتفاق نیز بارشهای الهی نیز افزایش یافت، گفت: توزیع آب به مدت 10 روز انجام شد. در زمان رهاسازی آب در بستر رودخانه به سایر بخشها اجازه استفاده از آب جاری در رودخانه داده نشد تا آب به تالاب گاوخونی برسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای نشست خبری این اداره با اشاره به اینکه از 21 بهمنماه بهمنظور کشت پاییزه آب برای کشاورزان در رودخانه جاری شد و همزمان با این اتفاق نیز بارشهای الهی نیز افزایش یافت، گفت: توزیع آب به مدت 10 روز انجام شد. در زمان رهاسازی آب در بستر رودخانه به سایر بخشها اجازه استفاده از آب جاری در رودخانه داده نشد تا آب به تالاب گاوخونی برسد.
حسن ساسانی افزود: از اول اسفندماه تاکنون تمام آب جاری در رودخانه به سمت تالاب هدایت میشود و تاکنون 10 تا 12 میلیون مترمکعب از سد رودشتین به تالاب روانه شده است. با توجه به برداشتهای غیرمجاز از بستر رودخانه در منطقه سد رودشتین همکاران آب منطقهای و محیطزیست با همکاری دادستانی از این برداشتها جلوگیری کردند و امیدواریم با افزایش بارشها در فروردینماه بتوانیم میزان آب بیشتری را روانه تالاب کنیم.
او در پاسخ به سؤال خبرنگار اصفهان امروز مبنی بر تداوم جریان آب در رودخانه زایندهرود بیان کرد: تداوم جریان بستگی به جدول منابع و مصارف آبی دارد که بهزودی ابلاغ خواهد شد. در این جدول سهم بخش کشاورزی استان اصفهان از آورده احتمالی آبی که پیشبینی میشود بالغبر یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب باشد مشخص خواهد شد. در حال حاضر از تاریخ یک اسفندماه سال جاری توزیع آب در شبکههای آبیاری کشاورزی قطعشده و تمامی آبها از بستر رودخانه زایندهرود روانه تالاب گاوخونی میشود. تلاش داریم تا آنچه که آورد میان حوضه است و آنچه که در جدول منابع و مصارف برای محیطزیست پیشبینی میشود، تلاش داریم تمام آن را به سمت تالاب گاوخونی هدایت کنیم.
ساسانی در خصوص پروژههای آبرسانی بیان کرد: احداث سد سرداب فریدونشهر را در دستور کار داریم که تاکنون ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم تا با تأمین اعتبار لازم این سد با ظرفیت 42 میلیون مترمکعب تا مهرماه سال آینده این سد قابلیت آبگیری داشته باشد. همچنین سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ برای کمبود آب شرب در حال انجام است و از خردادماه سال آینده فاز اضطرار آن وارد مدار شود که بخشی از کمبود آب اصفهان را جبران کند. در خصوص طرح انتقال آب بهشتآباد باید گفت که این طرح نیز از سال ۱۳۹۳ به شرکت آب نیروی ایران واگذار شده است و تاکنون ۲۵۰ میلیون مترمکعب در این طرح برای شرب اصفهان پیشبینی شده است و ما نهایت تلاش داریم تا این پروژه تا پایان دولت فعلی به سرانجام برسد.
او در خصوص زمان آتی توزیع آب برای کشاورزان در سال آینده گفت: اگر ابتدایی فروردین بارندگی داشته باشیم زمان رهاسازی نوبت دوم آب برای کشت کشاورزان اصفهان دیرتر خواهد بود. همواره تلاش میکنیم که این جریان آب موجود در رودخانه زایندهرود را در طول ایام نوروز حفظ کنیم.
دریافت ۳۰۰ میلیارد تومان از محل مصوبات سفر برای سامانه دوم آبرسانی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای در خصوص خط انتقال آب خرسان، گفت: این خط انتقال آب شرب برای کرمان یزد و اصفهان بوده و جزو مصوبات وزارت نیرو است. کارفرما شرکت آب نیرو است و مقدمات ساخت سد خرسان در حال انجام است. ظرفیت سد در حال احداث خرسان را 7/2 میلیارد مترمکعب است و سد خرسان پاسخگوی تخصیصهای وزارت نیرو برای این سه استان در حوزه شرب است.
او افزود: تاکنون از محل اعتبارات سفر رئیسجمهوری برای آبفا مبالغی برای سامانه دوم و برای بخش تأمین آب شرب اصفهان دریافت کردیم. این اعتبار سهساله بالغبر چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که مبلغی از آن در تعهدات دولت بوده و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد از محل تهاتر نفت و هزار میلیارد تومان از محل فروش املاک آب منطقهای خواهد بود که امید است بتوان تا اواسط اردیبهشت به مزایده گذاشته شود. تاکنون ۳۰۰ میلیارد تومان پول نقد از محل مصوبات سفر برای سامانه دوم آبرسانی اصفهان دریافت شده است.
ساسانی در خصوص وضعیت سد زایندهرود گفت: حجم امروز سد زایندهرود ۳۰۸ میلیون مترمکعب است درحالیکه حجم این سد در مدت مشابه سال گذشته ۲۳۸ میلیون مترمکعب و متوسط بلند ۶۸۸ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اضافه کرد: میانگین بارشها در سرشاخه اصلی حوضه زایندهرود یک هزار و ۲۷۰ میلیمتر بوده است درحالیکه این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۱۱۳ میلیمتر و در بلندمدت تا امروز یک هزار و ۳۳ میلیمتر بوده است. با توجه به بارشهایی که در فروردین و اردیبهشتماه در پیش داریم امید است شرایط مناسبی برای تأمین نیاز آبی ذینفعان حوضه زایندهرود داشته باشیم.
او خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقهای استان اصفهان تاکنون از محل اعتبارات جامری برای حفظ و نگهداری شبکههای آبرسانی و آبیاری استفاده کرده است و این شرکت در حفظ و نگهداری از شبکههای آبیاری و آبرسانی در کشور برتر است. تاکنون 125 میلیارد تومان برای تعمیرات، بازسازی، ساماندهی و مطالعات رودخانهای از طرف این مشرکت هزینه شده است.
زایندهرود در نوروز ۱۴۰۲ جاری است
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: در تلاشیم که جریان فعلی در رودخانه زایندهرود را برای ایام عید نوروز حفظ کنیم.
محمود چیتیان در نشست تخصصی آب و رسانه در محل سالن اجتماعات این شرکت افزود: بر همین اساس پیشبینی میشود که جریان آب در رودخانه و بهویژه در کلانشهر اصفهان در ایام نوروز و حضور گردشگران و مسافران در این دیار جاری باشد.
وی درباره میزان آب ذخیرهشده در سد زایندهرود اظهار داشت: اکنون ۳۰۸ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده داریم و این رقم پارسال در چنین روزهایی ۲۳۸ و در متوسط بلند (دوره ۵۲ ساله) ۶۸۸ میلیون مترمکعب بوده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان ادامه داد: میانگین بارشها از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۱) تاکنون در ایستگاه اندازهگیری بارش در چِلگِرد کوهرنگ بهعنوان یکی از سرشاخههای اصلی زایندهرود یک هزار و ۲۷۰ میلیمتر بوده است.
چیتیان با اشاره به افزایش بارندگیها تصریح کرد: این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۱۱۳ و در بلند مدت یک هزار و ۳۳ میلیمتر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بارشهای پیشبینی شده فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۲ بخش قابلتوجهی از نیاز آبی دی نفعان حوضه تأمین خواهد شد.