در چهارمین همایش تخصصی غلتک و نورد مطرح شد
رشد 70 درصدی تولید غلتک فولادی در پنج سال گذشته
چهارمین همایش تخصصی غلتک و نورد با حضور مدیران، متخصصان و کارشناسان صنعت فولاد در تاریخ سوم و چهارم خردادماه در مرکز همایشهای بینالمللی سیتی سنتر اصفهان در حال برگزاری است.
در این همایش دو روزه که توسط گروه صنعتی چدن سازان و با هدف به اشتراکگذاری و معرفی آخرین دستاوردهای صنعت تولید غلتک و عوامل مؤثر بر آن و همچنین راهکارهای بهینهسازی مصرف آن برگزار میشود، مدیران شرکتهای بزرگ فولادی، معدنی و همچنین تشکلها و فعالان حوزه غلتک و چدن حضور خواهند داشت.
رئیس هیئتمدیره گروه صنعتی چدن سازان در این همایش تخصصی با اشاره به اینکه این گروه صنعتی حاصل 40 ساله زحمات شبانهروزی مهندسین و نخبگان بخش صنعت بوده است، بیان کرد: در سالهایی که تحریمها بر روی صنایع کشور فشار آورده بود این مجموعه انواع غلتکهای مورد نیاز را تولید میکرد و شبانهروز به دنبال آن بود تا بتواند توسعه پیدا کند. در حال حاضر این شرکت مواد اولیه خود را در شرایط تحریمی تا سال 1403 مهیا کرده و ازلحاظ تولید محصول هیچ کمبودی ندارد.حسین انصاری بیان کرد: دستاوردهای این شرکت همواره بر پایه تکنولوژی استوار بوده است بهطوریکه اکنون اکثر مراکز تولید فولاد جهان برای خرید غلتکهای تولیدی سفارش ارسال کردهاند.
مدیرعامل گروه صنعتی چدن سازان نیز در چهارمین همایش تخصصی غلتک و نورد بیان کرد: گروه صنعتی چدن سازان طی چهار دهه فعالیت خود در قالب سه شرکت تولیدی چدن سازان، غلتک سازان و سنگین صنعت کوهپایه و نواندیشان توانسته است برای بیش از 1100 نفر اشتغال مستقیم کند. این گروه صنعتی با استفاده از ظرفیت متخصصین و دانشمندان داخلی و بهرهگیری از مشاوران خارجی؛ دانش تولید غلتک را در کشور بومیسازی کرده است.
داود صافی دستجردی بیان کرد: در حال حاضر دانش فنی برای تولید انواع غلتکها فولادی مورد نیاز در صنایع مختلف کشور به ویژه صنایع فولادی در این مجموعه ایجاد شده است و روند تولید این شرکت طی پنج سال گذشته با یک رشد 70 درصدی روبهرو بوده است. در حال حاضر میزان تولید این مجموعه از هفت هزار و 500 تن غلتک در سال 1396 به 12 هزار و 800 تن در سال 1401 رسیده است و با برنامهریزی انجام شده و سرمایهگذاریهای انجام شده ظرفیت تولیدی این شرکت تا سال 1404 به 17 هزار و 500 تن خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت تولیدی مجموعه پاسخگوی تمام نیاز داخل کشور است، بیان کرد: امروزه سعی داریم با بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و محققان بتوانیم حضور گستردهتری در بازارهای جهانی داشته باشیم... در حال حاضر شرکت چدن سازان با بیش از 120 مشتری داخلی و 20 مشتری خارجی توانسته است ضمن تولید محصولات باکیفیت آنها را به 12 کشور دنیا صادر کند و ازلحاظ کیفیت محصولات تاییدهای لازم را از بزرگترین مجموعههای تولید فولادی در جهان اخذ کند.
وی ادامه داد: سالانه درصدی از سهم فروش این شرکت به فعالیتهای تحقیق و توسعه اختصاص داده میشود. اکنون نسل جدید کورههای عملیات حرارتی در حال ساخت و نصب است و پی گیری برای ساخت ماشینآلات جدید و پیشرفته تأییدی بر این ادعا است.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه چدن سازان در سالهای گذشته از طریق پرداخت کمک هزینه و بورسیه تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان مناطق محروم و کمکرسانی در هنگام بروز سیل و زلزله توانسته است در جهت رسالت خود در حوزه مسئولیتهای اجتماعی گام بردارد. از سال گذشته تعهد به ساخت یک باب مدرسه در مناطق محروم اصفهان دادهایم و کلیه هزینههای این همایش جهت تکمیل این مدرسه هزینه خواهد شد.
کاربرد انقلاب صنعتی چهارم در واحدهای نوردی
رئیس انجمن آهن و فولاد ایران در این همایش در خصوص کاربرد انقلاب صنعتی چهارم در واحدهای نوردی گفت: امروزه در دوران انقلاب صنعتی چهارم قرار داریم. در این انقلاب همه دستگاهها با تکنولوژی هوشمند مجهز میشوند و فاصله بین دنیای دیجیتالی و فیزیکی کاسته میشود. همچنین سرعت تغییرات فناوری بسیار سریعتر از گذشته خواهد بود.
عباس نجفی زاده بیان کرد: در انقلاب صنعتی پنجم که در آغاز آن هستیم؛ پیشبینی میشود همکاری بین انسانها و روباتها فراهم شود. همچنین تا سال 2030 پیشبینی میشود استفاده از فضا جهت تولید انرژی خورشیدی و کشف داروی ضد پیری به وجود آید. همچنین تا سال 2040 پیشبینی میشود معادن از سیارکها مریخ ایجاد شود. همچنین تولید مغز مصنوعی شکل گیرد.
وی ادامه داد: در انقلاب صنعتی چهارم هم چیز در زنجیره تولید و تأمین هوشمند میشود. در این انقلاب دیجیتالی با اتصال داده استخراج شده توسط سنسورها و تجهیزات هوشمند، هر کارخانه به یک کارخانه هوشمند تبدیل خواهد شد و در این انقلاب مواد اولیه، ماشینآلات، محصول نیمه تمام و کلیه ابزارها، روباتها و خط تولید تحت کنترل یک مرکز رایانهای قرار خواهد گرفت و موجب افزایش بهرهوری خواهد شد.
رئیس انجمن آهن و فولاد ایران در خصوص فواید استفاده از انقلاب صنعتی چهارم در واحدهای نورد گفت: افزایش بهرهوری، ایجاد ثبات بیشتر در فرایند تولید، فراهم کردن نظارت مستمر بر شرایط خط و کیفیت محصول، کاهش بازرسیهای دستی، کاهش زمان توقف از طریق نظارت مستمر تعمیر و نگهداری تجهیزات و ... از جمله فواید استفاده از این نوع انقلاب در واحدهای فولادی است.
وی در خصوص راههای ورود به انقلاب صنعتی گفت: تدوین نقشه راه، آزمایش فناوری به صورت تکی، بررسی نرخ بازگشت سرمایه، حفظ ارتباط با کارکنان، ارتقاء مهارتها از طریق آموزش، مشخص کردن اهداف تجاری و روش دیجیتالی کردن آن از جمله راههای ورود به انقلاب صنعتی چهارم است.
پیشبینی تولید 23 میلیون تن محصولات نهایی فولادی در سال جاری
مدیر بازرگانی گروه صنعتی چدن سازان نیز در این همایش گفت: در چهارمین همایش تخصصی غلتک و نورد بالغبر 320 نفر از مدیران و کارشناسان ارشد به نمایندگی از 78 شرکت فعال فولادی شرکت کردهاند.
مجید مختاری در خصوص آمار تولید فولاد خام در جهان گفت: در سال گذشته این آمار با 4 درصد رشد منفی روبهرو بوده است و پیشبینی میشود میزان تولید فولاد خام در سال 2023 رشد دو درصدی داشته باشد. اکنون کشور ایران با تولید 30 میلیون تن فولاد خام دنیا در رتبه 10 دنیا قرار گرفته است. در طول سال گذشته تمام کشورهای مطرح جهان با رشد منفی تولید فولاد مواجه بودهاند؛ این درحالی است که روند تولید در ایران و هند رشد مثبتی داشته است.
وی در ارتباط روند تولید فولاد خام در ایران اظهار کرد: در سال گذشته نزدیک به 31 میلیون تن فولاد تولید شد. میانگین رشد تولید فولاد ایران در پنج سال گذشته سه درصد بوده است. همچنین در حوزه تولید محصولات نهایی پیشبینی میشود در سال 1404 بالغبر 35 میلیون تن محصولات نهایی تولید شود. در سال گذشته بالغبر 21 میلیون تن فولاد تولید شد و پیشبینی سال جاری بر این است که این میزان به 23 میلیون تن برسد.