خوراکیهای منحصربهفرد اصفهانی در انتظار ثبت ملی
وراکیهای اصفهانی باید ثبت ملی شود و بر روی برندسازی و معرفی آن بیشتر کار شود تا وقتی نام ترکیب جادویی گوشفیل و دوغ یا فرنی و شیره میآید شنونده نام اصفهان را در کنار آنها به یاد بیاورد.
اصفهان استانی بینظیر و بیهمتا در تنوع خوراکیهاست. انواع خورشت و آشها و پلوها گرفته تا بریان و کباب و خوراکهای مختلف همگی تنوع زیادی در سراسر استان دارند. اما در کنار این خوراکیها که سفره غذایی متنوع و رنگین گسترانیدهاند خوراکیهای دیگری نیز هستند که همچون غذاهای اصفهانی به آنها نیز بیتوجهی شده است شیرینیها و نوشیدنیها و چاشتها و میانوعدهها از جمله این خوراکیها هستند که مورد بیمهری قرار گرفتهاند و بهاندازه خوراکیهای سایر شهرها نهتنها در جهان بلکه در کشور نیز ناآشنا هستند. گوشفیل و دوغ، فرنی و شیره، خورش ماست، شیرینی کرکی، پولکی باغ بهادرانی، شیرینی نان خوانساری، کپ چوی نائینی، باقلوای کاشانی، کماج، اگردک نجفآبادی و.. تنها بخشی از خوراکیهای خوشمزه و منحصربهفرد استان اصفهان هستند که ثبت ملی نشده و تنها خوراکی ثبت ملی شده آن هم با تأخیر چند ساله گز اصفهان است.
در میان خوراکیها و میانوعدههای مشهور، بهتازگی فالوده یزدی ثبت ملی شده است و خوراکیهای زیادی در سراسر ایران در انتظار ثبت ملی و هویتبخشی هستند. اصفهان نیز از این قاعده مستثنا نیست و خوراکیهای بسیاری در این شهر نیازمند برندسازی و معرفی به سرتاسر ایران و جهان است. خوراکیهای اصفهانی باید ثبت ملی شود و بر روی برندسازی و معرفی آن بیشتر کار شود تا وقتی نام ترکیب جادویی گوشفیل و دوغ یا فرنی و شیره میآید شنونده نام اصفهان را در کنار آنها به یاد بیاورد. ثبت ملی و جهانی خوراکیهای خاص و منحصربهفرد اصفهان نهتنها میتواند فرصتی برای معرفی آنها به جهان و درآمدزایی باشد بلکه میتواند زمینهساز توسعه گردشگری و برندینگ اصفهان شود.
همانطور که کشور همسایهمان ترکیه از بستنی دوندورما برای معرفی کشورش بهره گرفته است و آن را در شبکههای اجتماعی، فیلمها و سریالها به نمایش میگذارد. خوراکیهای مشهور ایران و بهویژه اصفهان نیز میتوانند در فیلمها و سریالهای ایرانی بهخصوص فیلمهایی که بازار بینالمللی دارند بیشتر به نمایش گذاشته شوند تا مردم جهان علاوه بر میدان نقشجهان و سی و سه پل و پل خواجو و چهلستون و مساجد باشکوه، اصفهان را با خوراکیهای با قدمت و بینظیرش نیز به یاد بیاورند.