گفتگو با ابوالفضل صادقی کارگردان نمایش خیابانی رهرو عشق

عاشورا، تراژدی ترین اتفاق تاریخ

نمایش «رهرو عشق»به کارگردانی ابوالفضل صادقی، روایتی است از زبان زهرا، دختری هفده ساله که برخی از مصیبت های دشت کربلا را با سلامی بر امام حسین (ع ) آغاز میکند.

عاشورا، تراژدی ترین اتفاق تاریخ

ابوالفضل صادقی کارگردان نمایش خیابانی «رهرو عشق» درباره تولید این اثر می گوید:«این نمایش یکی از تولیدات خیابانی گروه تئاتر اَلِف صاد است که با هدف و رسالت ارتباط و آشنایی مخاطب واقعه عاشورا هست که در استان اصفهان اجرا می شود. نمایش رهرو عشق تلفیق هنر چیدمان و پرفومنس آرت و روایت گویی است که مخاطب را با خود همراه می¬کند برای بیان واقعه غم انگیز کربلا و خانواده شهدا».

ابوالفضل صادقی کارگردان نمایش رهرور عشق ابوالفضل صادقی کارگردان نمایش رهرور عشق

وی در ادامه اضافه می کند:« بنظر من واقعه عاشورا تراژدی ترین اتفاق در دوران تاریخ است که می شود با هنر تئاتر و مخصوصا تئاتر خیابانی مخاطب را به آگاهی درمورد این واقعه سوزناک رساند زیرا تئاتر خیابانی همراه ارتباط مخاطب با نمایش و بازیگر تمام اقشار جامعه را با سِیر قصه دراماتیک همراه می¬کند. در این نمایش ده قاب از یاران و اهل بیت امام حسین (ع) وقصه پر غصه واقعه روز عاشورا را به نمایش گذاشتیم که نماد ده شب محرم است اعم از شخصیت های برجسته همچون حُربن ریاحی یا اِسلَم دیلمی قزوینی و اتفاق های تلخ همچون سوزاندن خیمه ها و اسیر کردن اهل بیت و شام غریبان و همراه باپرداختن به کربلا و عاشورا به شهدای مدافع حرم و خانواده هایشان، آیین سنت عزاداری محرم و پیاده روی اربعین نیز پرداختیم». ایده پرداز، طراح، تهیه کننده و کارگردان نمایش ابوالفضل صادقی است. وی سرپرست گروه تئاتر اَلِف صاد که بیش از ۱۰ سال فعالیت در حوزه تئاتر دارد. دیگر عوامل این اثر عبارتند از: نویسنده: عاطفه نقوی/ دستیار کارگردان :نگین چراغی/ گریمور:فاطمه رضوان/ عکاسان: رژینا دادخواهی، زینب سعادت/ مدیرتولید: محمد موحد / موسیقی:ابوالفضل صادقی/ بازیگران :محمد موحد، متین کاروان، محمد متین مهرعلیان، محمد امین حسن پور، کوروش نصیری، محمد حسین عابدی، سید سجاد محمدی، دانیال طاهری، ابوالفضل حاتمی، محمد مهدی حسن زاده، مولود مقصودی، راحله کارآزموده، پریا اخلاقی، آوا سعیدی، نرگس اسکندری، دنیا وزیری و رها صمدانی.

عاطفه نقوی نویسنده نمایش رهرور عشق

خانم عاطفه نقوی، که در اثر رهرو عشق، نقش نویسندگی را داشته است درباره متن کار گفت: «متن نمایشنامه «رهرو عشق» با موضوع عاشورا و نبرد کربلا در سال ۶۱ هجری قمری می باشد. نمایشنامه روایتی است از زبان دختری هفده ساله که برخی از مصیبت های و صحنه های دشت کربلا را با سلامی بر امام حسین (ع ) و شهدای دشت کربلا آغاز می کند و در آخر نیز با سلامی بر آن امام مظلوم و اهل بیت و یارانش به اتمام می رساند. زهرا که خود چند سال پیش همراه مادرش در راه کربلا توسط داعشیان شهید شده است روایت قصه کربلا را از زبان پدرش که شهید مدافع حرم است و در کودکی قاب به قاب از کربلا برایش تعریف میکرده است را برای تماشاچیان بازگو می کند. در این نمایشنامه ده قاب به نماد ده شب عزاداری دهه ی اول محرم نگاشته شده که به ترتیب از ندامت و بازگشت حر ابن ریاحی، گهواره علی اصغر و حضرت رباب، تیر اندازی حرمله به سوی علی اصغر، قاسم ابن الحسن، عبدالله ابن الحسن، علی اکبر ابن الحسین، اسلم دیلمی، شمر ابن ذی الجوشن، به آتش کشیدن و غارت خیمه ها، اسیری حضرت زینب و باز ماندگان عصر عاشورا و در آخر تابوت شهید مدافع حرم به همراه پوتین و پلاکی نمادین را می بینی. در آغاز این نمایش زهرا تماشاچیان را به همراه خود به شنیدن روایت قاب به قاب این چیدمان ها دعوت می¬کند و تماشاچیان را تا قاب آخر همراه خود مجذوب می¬کند». با هم پاسخ-های صادقی را می¬خوانیم:

تعریف شما از نمایش و تئاتر خیابانی چیست؟

تئاتر خیابانی یا نمایش در فضای باز یعنی اجرای نمایشی که با مخاطب ارتباط مستقیم و نزدیکی دارد که با کمترین آکسسوار صحنه و لباس و زمان کوتاه بیشترین تاثیر گذاری را برمخاطب می¬گذارد زیرا متن و ایده و تئاتر خیابانی دارای اعتراض است که با مشارکت مخاطب همراه و کامل می¬شود و درعین حال تئاتر خیابانی باید مجذوب کننده و چشمگیر باشد .

آیا تئاتر خیابانی نوعی تمرین از یک تئاتر صحنه ای محسوب می شود یا خود گونه ای جداگانه است؟

خیر تمرین صحنه ای نیست و خود گونه ای جدا حساب می¬شود . بازیگران تئاتر خیابانی باید بازیگران حرفه ای و بداهه گویان قوی باشند زیرا ممکن است در حین اجرا هر اتفاقی رخ دهد و تنها بازیگر می¬تواند با بازی و بداهه گویی قصه را ادامه دهد. *نخستین تجربه شما در تئاتر خیابانی به کدام اثر برمی گردد؟ نخستین تجربه بنده در تئاتر خیابانی نمایش پیله انقلاب سال ۹۷ در جشنواره فجر بود که به عنوان بازیگر در این پروژه حضور داشتم.

عاطفه نقوی نویسنده نمایش رهرور عشق

در مقام کارگردان دلایل شما برای انتخاب و اجرای این اثر چه بوده است؟

ایده و طرح زمانی به ذهنم رسید که فکر میکردم اگر جاده ای باشد که گویای واقعه عاشورا باشد چگونه میتوان آن را به نمایش گذاشت که بعد از ماها فکر کردن به ایده و طرح رسیدم که با نویسندگی خانوم عاطفه نقوی به نمایش رهرو عشق تبدیل شد. دلیل انتخاب کار مذهبی مخصوصا عاشورایی به خاطر عشقی که سالهاست به اربابم حسین دارم.

از چه عناصر فرهنگ ایرانی در ارائه این کار به طور شاخص استفاده شده است؟

از هنر تعزیه یا شبیه خوانی

این اثر ویژه دور عاشقان تمرین و تهیه شده است یا قرار است در شهرها و زمان های دیگر هم اجرا بشود؟

اگر شرایطش فراهم شود بله.

فکر می کنید قهرمان نمایش شما را می شود در شهر و در اطراف شما هم دید؟

بله صددرصد حتی گاهی خود مخاطب همان قهرمان نمایش است.

پیش بینی شما از استقبال مردم و مخاطبان از این کار چگونه است؟

با توجه به شرایط مکانی و زمانی خوب است

بعد از این کار متن دیگری هم دارید که منتظر تمرین و سپس اجراست؟

بله نمایشنامه ای که نوشته خودم است را به زودی به اجرا می برم گروه ما تلاش می کند برای زیستن و زیستن چیزی نیست جز تئاتر

پیشنهاد شما به مخاطبان برای بهتر دیدن و ارتباط بیشتر با این اثر چیست؟

همراه شدن با راوی نمایش

ارسال نظر