در انجمن هنرمندان نقاش اصفهان صورت گرفت

رو نمایی از کتاب «انسان معاصر»/ ماحصل جمعی هنرمندان تجسمی اصفهان به بار نشست

کتاب «انسان معاصر» ماحصل جمعی هنرمندان تجسمی اصفهان در انجمن هنرمندان نقاش این شهر رونمایی شد.

رو نمایی از کتاب «انسان معاصر»/ ماحصل جمعی هنرمندان تجسمی اصفهان به بار نشست

به گزارش اصفهان امروز در محل انجمن هنرمندان نقاش اصفهان واقع در سرای قزلباش چهارباغ و هم‌زمان با برنامه‌های جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان رونمایی از کتابی اتفاق افتاد که حاصل کار جمعی و همراهی هنرمندان فعال اصفهان در حوزه تجسمی اصفهان بود.

کتاب «انسان معاصر» مجموعه‌ای ارزشمند از تلاش دوساله انجمن هنرمندان نقاش اصفهان و با گردآوری و تلاش جواد طاهری رئیس هیئت‌مدیره انجمن در سال1402، نشر اسپانه در اصفهان به چاپ رسیده است.

پروانه سیلانی، الهام جعفری، مرضیه گلابگیر، پروین اریسیان و محمود حشمتی نژاد اعضای هیئت‌مدیره این دوره انجمن هنرمندان نقاش و شهلا روضاتی به‌عنوان مسئول امور نمایشگاه‌ها و روابط عمومی انجمن در این رویداد نقش مؤثری داشته‌اند.

انجمن هنرمندان نقاش اصفهان در شروع سال ۱۴۰۰ مجموعه فعالیت‌هایی را در جهت ایجاد انگیزه و پویایی هنرمندان حوزه تجسمی موردبررسی قرارداد و بر اساس آن برنامه‌ریزی کرد؛ بخش عمده برنامه‌ها با محوریت تولید اثر با محتوای تجسمی بود که با موضوع «انسان معاصر» فراخوان داده شد.

طاهری،رئیس هیئت‌مدیره انجمن نقاشان درباره موضوعیت و انتخاب این عنوان در پیشگفتار کتاب این‌طور می‌گوید: « برخی از ویژگی‌های مرتبط با این سرمتنیت عبارت‌اند از: پرداختن به انسان با محوریت معاصریت؛ چراکه بامطالعه در خصوص ویژگی‌های معاصر و گفتگو در مورد آن می‌توانیم به کیفیت دانش جمعی مناسبی دست‌یابیم و به نظر می‌رسد این مهم در برآیند آثار بصری مؤثر است؛ این توجه، به طور قطع سوالاتی کند که در جریان پاسخگویی نتایجی در بر خواهد داشت؛ پرسش‌هایی از قبیل اینکه معاصریت چیست و معاصر کیست؟ سویه‌های مثبت و سویه‌های منفی معاصریت کدم‌اند و کدام‌یک از این سویه‌ها جنبه‌های مفیدتری از معاصر بودن را تضمین می‌نماید؟ نقش سنت در معاصریت چیست؟ آیا هنرمند شیفته اکنون می‌تواند معاصر قلمداد شود؟ آیا معاصریت کیفیتی است که به‌صورت مطلق می‌توان به آن دست‌یافت؟ آیا با توجه به تجربه گذشته تاریخی و چگونگی مواجهه‌مان با مفهوم مدرنیسم می‌توانیم مدعی رسیدن به معاصریت باشیم؟ مؤلفه‌ها و ویژگی‌های معاصریت چیست؟ و سوالاتی ازاین‌دست که تلاش برای پاسخگویی به آن‌ها می‌تواند نتایج ،فکری عملی و انگیزشی شگرفی را به ارمغان آورد.

فراخوان «انسان معاصر» از سوی انجمن هنرمندان نقاش اصفهان در سال 1400 انتشاریافت و اولین جلسه نشست رویداد نمایشگاهی «انسان معاصر» در بیست و هشتم مهرماه ۱۴۰۰ در سالن همایش‌های عمارت سعدی با حضور علاقه‌مندان و اعضای هیئت‌مدیره انجمن برگزار شد و محمود حشمتی نژاد، محمد خلیلی و جواد طاهری به تبیین ضرورت‌های برگزاری رویدادهای هنری، شرح تقویم نمایشگاه و سپس ایراد مطالبی در تبیین عنوان انسان معاصر پرداختند.

در یک فرصت هشت‌ماهه علاقه‌مندان ۱۷۰ اثر نقاشی و تعدادی ویدیو آرت به دبیرخانه انجمن ارسال نمودند و هیئت انتخاب متشکل از نوشین نفیسی، پریسا داروئی و محمد خلیلی، جواد طاهری، محمود حشمتی نژاد، طهمورث بهادرانی و عباس میرزایی؛ پس از بررسی ۱۲۴ اثر از ۷۵ هنرمند را مناسب برای راه‌یابی به نمایشگاه تشخیص دادند. این رویداد به همت انجمن هنرمندان نقاش اصفهان و حمایت پروانه سیلانی مدیرمسئول گالری دیدار و حسین تحویلیان مدیرمسئول آرین هنر از تاریخ ۲۹بیست و نهم بهمن تا چهارم اسفند ۱۴۰۰ در سه سالن نمایش شامل:گالری دیدار، انجمن هنرمندان نقاش اصفهان و آرین هنر برای بازدید عموم عرضه شد.

در ادامه برنامه‌های این رویداد«انسان معاصر ۲» از طریق مجازی ارائه گردید و درمجموع ۸۰ اثر از ۸۰ هنرمند انتخاب و در خردادماه ۱۴۰۲ از طریق سایت گالری دیدار عرضه شد. این رویداد حداقل تا پایان مردادماه بر روی صفحه اصلی سایت DIDAR-GALLERY.COM قابل بازدید است.

آثار ویدیو آرت رسیده این بخش از فراخوان به دبیرخانه با عنوان حقیقت جعلی تجمیع شده و در نهایت ۹ اثر شامل ویدئو آرت دیجیتال آرت و چیدمان به انتخاب فرشته عالمشاه و احسان روح‌الامین انتخاب و پذیرفته شد؛ که این آثار نیز در تاریخ نهم تا سیزدهم تیرماه ۱۴۰۲ در محل انجمن هنرمندان نقاش اصفهان برای بازدید عموم عرضه و به نمایش درآمد.

انجمن در راستای حفظ و ماندگاری این رویداد هنری تصمیم به چاپ این مجموعه منتخب گرفت و مجموعه‌ای از آثار شامل آثار 97 هنرمند را در این مجموعه به چاپ رسانید. این رونمایی با حضور و صحبت‌های بهنام جلالی جعفری در مورد این رویداد و حضور جمعی از هنرمندان فرهیخته شهر اصفهان برگزار شد.

ارسال نظر