مصرف گیاه پای خر برای زنان باردار ممنوع است

گیاه پای خر یکی از گیاهان خانواده کاسنی است که در فصل بهار می روید و از زمان های قدیم از آن برای تسکین سرفه استفاده شده است.

مصرف گیاه پای خر برای زنان باردار ممنوع است

متخصص طب سنتی در مورد خواص دارویی گیاه پای خر گفت: این گیاه در ترکیبات جوشانده های مدر، قابض و تقویت کننده مورد استفاده قرار می گیرد .
بهنام یوسفیان افزود: جوشانده این گیاه در حمام ها و کمپرس ها برای زخم های که دیر التیام می یابند، اولسرها، ناراحتی ها و تحریکات پوستی به کار می برند .
این متخصص طب سنتی بیان داشت: برگ های تازه آن را که خوب شسته شده باشند در کمپرس ها برای مداوای آماس ها، دردهای مفصلی، غدد متورم و ورم های وریدی استفاده می کنند .
وی در مورد موارد منع مصرف گیاه پای خر بیان داشت: مصرف طولانی مدت این گیاه به مدت بیش از ۴ تا ۶ هفته در سال به دلیل وجود آلکالوئید پیرولیزیدین که سمیت کبدی دارد و به خصوص آلکالوئید سرطان زای سنکرکین موجود درگل ها ممنوع است .
وی افزود: همچنین در افراد با سابقه بیماری کبدی به دلیل سمیت کبدی آلکالوئیدها منع مصرف دارد و برای کودکان نیز مصرف آن توصیه نمی شود .
یوسفیان یادآور شد: مصرف این گیاه به دلیل اثرات سقط آوری در بارداری ممنوع است. همچنین وجود آلکالوئید پیرولیزیدین با سمیت کبدی ممکن است به دلیل بیماری انسداد رگ ها، باعث مرگ جنین شود و این مسئله به صورت گزارش موردی در انسان ها نیز دیده شده است .

به گزارش ایمنا پای خر، گیاهی خودرو با ریزوم ریشه دار است. در اوایل بهار ساقه های فلس داری از آن می روید و در انتهای ساقه ها غنچه های گل زرد رنگی می شکفند. از زمان های قدیم از این گیاه برای تسکین سرفه استفاده شده است .

در اوایل بهار غنچه های این گیاه را همراه با مقدار خیلی کمی از دمگل ان جمع اوری می کنند کمی بعد برگ های جوان و سالم آن رانیز می چینند. سپس آنها راروی یک شبکه توری (طوری که دمبرگ ها روبه بالا قرار گیرند) پهن و خشک می کنند. هردو اندام حاوی لعاب، نوعی اسانس روغنی و تانن و گلیکوزیدی تلخ هستند .
مقدار زیاد لعاب ( موسیلاژ) موجود در این گیاه باعث شده که از آن به عنوان خلط آور در جوشانده ها استفاده شود که برای مداوای بیماری های دستگاه تنفسی (سرفه، ورم مجاری فوقانی تنفسی، آسم) تهیه می شوند .


ارسال نظر