استودیو گالری، ایدهای نو در نگارخانه بیان
ایده استودیو گالری «نگارخانه بیان» برای سیاستگذاری این گالری پیشنهاد شد تا گالری بیان با این برند شناخته شود که کارهای جدید انجام میدهد. ایده استودیو گالری کمتر در اصفهان اجراشده، البته مرکز آفرینشهای معاصر اصفهان جستهگریخته چنین تجربههایی کرده که تداوم نداشته و البته نمایشگاهی هم برگزار نکرده است.
اصفهان امروز- مرتضی بصراوی:
ایده استودیو گالری «نگارخانه بیان» برای سیاستگذاری این گالری پیشنهاد شد تا گالری بیان با این برند شناخته شود که کارهای جدید انجام میدهد. ایده استودیو گالری کمتر در اصفهان اجراشده، البته مرکز آفرینشهای معاصر اصفهان جستهگریخته چنین تجربههایی کرده که تداوم نداشته و البته نمایشگاهی هم برگزار نکرده است. گالری آبانبار تهران هم، چنین تجربههایی با هنرمندان خارجی داشته و در سطح جهانی هم برنامههای آرت رزیدنسی که معمولاً فضایی برای خلق اثر در اختیار هنرمندان قرار میدهند و نوعی Open Studio در اختیار او میگذارند و پسازآن نمایشگاه آثار نهایی را برگزار میکنند، چنین هستند.
شیوه اجرای این ایده در گالری بیان به این صورت است که دو هنرمند به مدت دو هفته بهجای آتلیه در فضای گالری خلق اثر میکنند. شیوه کار این دو هنرمند یا باهم سنخیت دارند یا متضاد است که این باعث ایجاد چالش میشود. در اولین تجربه از این ایده، علی فرزادی و همسرش، مینو ایرانپور که آتلیه جداگانه دارند، در گالری به خلق اثر دست زدند.
مهمترین ویژگی این شیوه، این است که به تعامل هنرمند و مخاطب به هنگام خلق اثر منجر میشود، ضمن اینکه فضای گالری با آتلیه فرق دارد و هنرمند میتواند در فضای جدیدی خلق اثر کند. نکته این است که در نهاد گالری، معمولاً اثر نهایی هنرمند دیده میشود و مخاطب چیزی از پروسه خلق اثر نمیبیند. قالب آثار و اینکه مثلاً نقاشی، ساندآرت، پرفورمنس یا ویدئو آرت باشند، هم به انتخاب هنرمندان بستگی دارد و اصراری هم نداریم که هر دو هنرمند در یک رشته هنری یا رشتههای هنری مختلف فعالیت کنند، ضمن اینکه به دلیل محدودیت زمانی هنرمند برای خلق اثر در گالری، آنها اغلب به سراغ خلق آثار جدید میروند. در این استودیو گالری، هنرمندان دو هفته در گالری خلق اثر میکنند و یک هفته هم آثار نهایی آنها به نمایش درمیآید. مخاطبان هم از طریق یک کاتالوگ اینترنتی میتوانند گزارش روند خلق اثر را به شکل آنلاین ببینند.
مشاور هنری گالری بیان