وقتی خون یک رسانه از بقیه رنگین‌تر است

گویا سرخ تربودن خون یک رسانه همیشه به حضورخبرنگاران وعکاسان خبری می‌چربد، شاهد این ماجرا هم وضعیتی است که دقیقاً درروزعید فطر اتفاق افتاد ومسئولان برگزاری مراسم عید سعید فطردراصفهان، به بهانه پخش زنده ازرسانه ملی، از تهیه گزارش تصویری ممانعت به عمل آوردند.

وقتی خون یک رسانه از بقیه رنگین‌تر است

گویا سرخ تربودن خون یک رسانه همیشه به حضورخبرنگاران وعکاسان خبری می‌چربد، شاهد این ماجرا هم وضعیتی است که دقیقاً درروزعید فطر اتفاق افتاد ومسئولان برگزاری مراسم عید سعید فطردراصفهان، به بهانه پخش زنده ازرسانه ملی، از تهیه گزارش تصویری ممانعت به عمل آوردند. شرح این ماجرا به این شکل بود که به‌رغم حضورکلیه عکاسان پایگاه‌های خبری یک ساعت قبل ازبرگزاری مراسم نمازعید فطردرمصلای اصفهان، مسئولان برگزاری مراسم، به بهانه پخش زنده ازرسانه ملی، ازتهیه گزارش تصویری ممانعت به عمل آوردند. بماند که این اولین باری نیست که این اتفاقات می افتد، اما این موضوع عادی شده این بارشکل دیگری به خود گرفت تا جایی که توضیحات رئیس ستاد برگزاری نمازجمعه اصفهان درباره ممانعت ازفعالیت عکاسان خبری درجریان برگزاری نمازعید سعید فطردراصفهان نیزآتش دلخوری و دلگیری عکاسان خبری را خاموش نکرد.
حجت‌الاسلام حسین هاشمی درگفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره ممانعت از فعالیت عکاسان خبری در جریان برگزاری نماز عید سعید فطر در اصفهان اظهار داشت: «به درخواست مسئول اکیپ پخش زنده مراسم که به روابط عمومی ستاد برگزاری نماز جمعه اصفهان اعلام شد اینگونه عنوان شده بود که به دلیل پخش زنده نباید اطراف نمازگزاران شلوغ باشد تا هم حواس نمازگزاران پرت نشود و هم از نظر فنی مشکلی ایجاد نشود.» مسئله ای که حیرت عکاسان خبری که در مناسبت‌ها حضوردارند را برانگیخت. در این مراسم به عکاسان گفته شده بود که حتی تک نفری یا دو نفری اقدام به عکاسی نکنند تا شلوغ نشود. امری که شاید در اذهان مسئولان ستاد برگزاری نمازجمعه اصفهان عادی بوده و فکرش را هم نمی‌کردند که خبرگزاری‌هایی که یکی از فعالیت‌های اصلیشان انعکاس گزارش‌های تصویری است، منع شوند.
درهمین راستا رئیس ستاد برگزاری نمازعید فطر با بیان اینکه این اتفاق غیرقابل پیش بینی بود، خاطرنشان کرد: ما درخواست کردیم که موضوع فنی درباره پخش زنده پیگیری شود واگرآنچه که گفته‌ شده صحیح نبوده تذکربدهیم تا این اتفاق باردیگرتکرارنشود واسباب ناراحتی ودلخوری عکاسان نیزفراهم نشود. اما درسوی دیگراین ماجرا عکاسان این رفتارها را توهین برعلیه خود دانستند وبا انتشاربیانیه ای دراین رابطه اعتراض خود را بیان کردند. عکاسان خبری با بیان اینکه این مسئله، مسئله جدیدی نیست، اما توهین که ازحد بگذرد دیگر فرقی ندارد که همکاررسانه‌ایت باشد یا فردی که هیچ شناختی ازرسانه ندارد؛ مهم این است که این مسئله بارنخست نیست که اتفاق افتاده اما نخستین باراست که ازحد تحمل و صبرگذشته است؛ «ما هرهفته این مشکل را با کارگردان پخش زنده سیما داریم؛ درهمه نمازجمعه ها با ما اینگونه رفتار می‌شود». اما شاید مسئله به جای دیگر هم مرتبط باشد؛ نبود جایگاه اختصاصی برای عکاسان خبری و استفاده اجباری عکاسان از جایگاه ویژه مردمی نیزبخش دیگر تقصیرها را برگردن دارد؛ درپی این انتقاد، حجت الاسلام سیدحسین هاشمی رئیس ستاد نمازجمعه اصفهان با اعلام اینکه کسی قصد توهین نداشته وازاین مسئله اظهار بی‌خبری کرده است، اعلام کرد: «درنظرداشته باشید که هنوز مصلای اصفهان تکمیل نشده وگرنه ما درمصلای اصفهان جایگاه برای خبرنگاران هم پیش بینی کرده‌ایم». اما وسیع شدن ابعاد این ماجرا تا جایی گسترده شد که خبرنگاران ازبالاترین مقام استان هم که همواره از خبرنگاران وعکاسان خبری به عنوان بازوی قدرتمندی برای اطلاع رسانی یاد می‌کند کشیده شد. استاندار اصفهان درواکنش به این مسئله با بیان اینکه ممانعت از ورود عکاسان خبری به مراسم نماز عید فطر اتفاق خوبی نبود، گفت: با توجه به اینکه مصلی در حوزه مدیریت استانداری است، به دوستان مصلی توصیه می‌کنم که جایگاه ویژه‌ای را برای عکاسان خبری و خبرنگاران در مصلی تعبیه کنند. رسول زرگرپوردرجمع خبرنگاران این نکته را بیان کرد که این اتفاق را از طریق خود رسانه‌ها فهمیده است. وی در صحه گذاشتن به این موضوع که حضور عکاسان خبری در این مناسبت‌ها الزامی است انتشار و انعکاس اخبار این برنامه‌ها را دارای اهمیت بالایی دانست و گفت: اخبار اصفهان و تهران به عنوان 2 مرکز ملی از طریق رسانه‌های بیگانه رصد می‌شود و از هرگونه حرکتی که مانع این انعکاس می‌شود باید جلوگیری شود. وی تصریح کرد: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که مسئولیت برگزاری این برنامه‌ها را دارد کمترین هماهنگی را با مدریت استان دارد وادعامی‌کند که هماهنگی را با دفترامام جمعه انجام می‌دهد. زرگرپور با بیان اینکه ممانعت ازورود عکاسان خبری به این برنامه اتفاق خوبی نبود، افزود: با توجه به اینکه مصلی درحوزه مدیریت استانداری است به دوستان مصلی توصیه می‌کنم که جایگاه ویژه‌ای را برای عکاسان خبری وخبرنگاران درمصلی تعبیه کنند. شاید انتقاد استاندار از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی سرفصلی باشد برای اینکه مدیران روابط عمومی و مسئولانی که درارگان های مختلف درامرهماهنگی مطبوعات، خبرگزاری‌ها و عکاسان خبری نقش دارند، خون رسانه ملی را سرخ‌تر نبینند.

ارسال نظر