جزییات آتشسوزی خوابگاه دخترانه/ خوابگاه ایمن نیست
خوابگاه دخترانه دچار حریق شد، کپسولهای اطفا حریق آخرین بار سال ۱۳۸۴ شارژ شده و خالی بودند، مسئول خوابگاه در خودرو قایم شده بود و نگرانی سازمان آتشنشانی بعد از بازدید از دیگر واحدهای خوابگاه موجب شده برای بازدید از همه خوابگاههای اصفهان اعلام آمادگی کند.
خوابگاه دخترانه دچار حریق شد، کپسولهای اطفا حریق آخرین بار سال ۱۳۸۴ شارژ شده و خالی بودند، مسئول خوابگاه در خودرو قایم شده بود و نگرانی سازمان آتشنشانی بعد از بازدید از دیگر واحدهای خوابگاه موجب شده برای بازدید از همه خوابگاههای اصفهان اعلام آمادگی کند.
به گزارش ایسنا، ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه روز جمعه، خوابگاه دخترانه خودگران خیابان محتشم کاشانی دچار حریق شده و از آنجایی که هیچ سامانه اعلام حریقی در ساختمان وجود ندارد تا بروز خطر را اطلاع دهد، آتش در سکوت در حال افزایش است.
یکی از دانشجویان این خوابگاه که از دانشگاه هنر اصفهان معرفی و اسکان داده شده است، هنگامی که برای گرم کردن ظرف شام به آشپزخانه مشترک خوابگاه میرود، متوجه آتش شده و دیگران را خبر میکند. دانشجویان ضمن خبر دادن به حراست و نگهبانی خوابگاه، کپسولهای اطفا حریق را برمیدارند تا آتش را قبل از پیشرفت خاموش کنند.
واحد درگیر حریق، طبقه سوم یک ساختمان هفت طبقه است. آتش سوزیهای ساختمانهای بلندمرتبه، از آنجایی که در ارتفاع رخ داده و خیلی سریع توسعه پیدا میکنند، خطرناکترین نوع آتش سوزی بوده و در صورتی که مهار نشوند میتوانند خسارتهای مالی و جانی فاجعه آمیز و جبران ناپذیری ایجاد کنند.
کپسولهای اطفا حریق خوابگاه متعلق به سال ۱۳۸۴ بود
دانشجویانی که تلاش دارند آتش را با کپسولهای اطفا حریق خاموش کنند متوجه میشوند هیچکدام از کپسولها شارژ نداشته و کار نمیکنند. یکی از دانشجویان این خوابگاه به خبرنگار ایسنا میگوید کپسولها آخرین بار در سال ۱۳۸۴ شارژ شده بودند.
حراست خوابگاه تلاش میکند آتش را با یک پتو خاموش کرده و خوشبختانه موفق میشود. آتشی که میتوانست جان دهها دختر دانشجو را در غیاب سامانه اعلام حریق و نقص تجهیزات آتشنشانی به خطر بیندازد خاموش شده و خسارتهای این حادثه به بیهوش شدن یکی از دختران و تنها چندصد هزار تومان خسارت مالی خلاصه میشود.
به گفته دانشجویان، ماموران آتشنشانی تنها چند دقیقه بعد به محل رسیده و بعد از اطمینان از رفع خطر، دیگر واحدهای این خوابگاه را نیز مورد بررسی قرار میدهد. دانشجویان میگویند نتایج بازدید ماموران آتشنشانی مشخص کرده است هیچ کدام از واحدها استاندارد و ایمن نیست.
آتشنشانی اصفهان نیز با تایید این مساله میگوید پس از اطفای حریق، آتش نشانان با اطلاع به دانشجویان ساکن در محل و با حضور مالک ساختمان برای بازدید ایمنی کلیه طبقات اقدام کرده و تذکرات لازم را برای برطرف کردن موارد مشابه ناایمن در دیگر طبقات ارائه میکنند.
تراکم دانشجویان بیشتر از حد مجاز/ اجاق گاز ماهها خراب بود
دانشجویان میگویند به دلیل اینکه تراکم ساکنان خوابگاه بیشتر از حد استاندارد است، هر آشپزخانه دو اجاقگاز دارد و شلنگهای انتقال گاز درست از کنار شعلههای اجاق گاز عبور میکند. این درحالی است که اجاق گاز ماهها خراب بوده و شعلههای آن تنها از یک سمت خارج میشود.
روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان، علت حریق را نصب سیستم گازرسانی غیراصولی و قرارگرفتن شلنگ در کنار اجاق گاز دانسته که رسیدن حرارت باعث از بین رفتن پوشش شلنگ شده و منجر به حادثه میشود.
دانشجویان بعد از این اتفاق از پیمانکار خوابگاه درخواست کردهاند مجوزهای لازم و تاییدیه آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان را در رابطه با ایمنی این ساختمان در اختیار آنها قرار دهد اما پیمانکار این خوابگاه ضمن ادعای در اختیار داشتن این تاییدیهها از ارائه آنها به دانشجویان خودداری میکند.
مدیر خوابگاه قایم شده بود
به گفته دانشجویان، مسئولان دانشگاه هنر اصفهان که بزرگترین طرف قرارداد این خوابگاه خودگردان هستند ساعتی بعد در محل خوابگاه حضور پیدا میکنند. دانشجویان مدعی هستند مسئول خوابگاه با دیدن مسئولان دانشگاه هنر از محل گریخته و در ماشین خود قایم شده است.
یکی از دانشجویان به خبرنگار ایسنا میگوید پیمانکار خوابگاه که در حال روشن کردن خودروی خود برای ترک محل بود، با دیدن مسئولان دانشگاه خودرو را خاموش کرده، صندلی را خوابانده و خود نیز در ماشین قایم میشود که دانشجویان این موضوع را به مسئولان اطلاع میدهند.
پیمانکار خوابگاه از دانشجویان درخواست جبران خسارت کرده است
دانشجویان میگویند این حریق برای آنها خسارت مالی نداشته و تنها به خوابگاه خسارت وارده کرده است اما پیمانکار خوابگاه مدعی شده است که دانشجویان باید خسارت وارده را جبران کرده و هزینههای بازسازی آشپزخانه را پرداخت کنند.
ساکنان این خوابگاه میگویند هر دانشجو در هر ترم ۹۰۰ هزار تومان برای خوابگاه پرداخت میکند و با این حال هرگز به اعتراضهای دانشجویان درباره مشکلات خوابگاه توجه نشده است. البته این مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که باقی آن را دانشگاه هنر پرداخت میکند. دانشجویان تاکید میکنند این در حالی است که اگر یک ریال به خوابگاه بدهکاری داشته باشیم، سامانه اجازه اسکان در خوابگاه را نمیدهد.
آمادگی آتش نشانی اصفهان بررسی و کنترل همه خوابگاهها و ساختمانهای دانشگاهی
معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی اصفهان در گفتگو با خبرنگار ایسنا معتقد است موارد ایمنی در ساختمانها باید به طور پیوسته توسط هیئت مدیره ساختمان یا در این نمونه مسئولان خوابگاه به ساکنین گوشزد و همچنین به طور کلی مورد بازبینی قرار گیرد.
مسعود عنایت زاده نصریح میکند دانشجویان محترم نیز باید با پیگیریهای لازم، شرایط و محیط ایمنی را در محل اسکان برای خود فراهم آورند. آتش سوزی رخ داده در خوابگاه دارای وسعت زیادی نبوده و کارشناسان عملیات و پیشگیری پس از بازدید از مجموعه ساختمان کلیه موارد لازم را به دانشگاه اعلام کردهاند.
وی همچنین تاکید داشته و پیشنهاد میدهد در صورت اعلام نیاز از سوی دانشگاهها، سازمان آةش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان آمادگی دارد تا کلیه آموزشهای ایمنی را به صورت تئوری و عملی به دانشجوبان ارائه کرده همه ساختمانهای دانشگاه را مورد بررسی و بازبینی قرار دهد.