شبکه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان ایران توسعه می‌یابد

سال گذشته مسوول ثبت و غربالگری سرطان‌ها در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: میزان بروز سرطان در این استان از میانگین کشوری بالاتر است و رتبه سوم را پس از یزد و تهران دارد.

شبکه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان ایران توسعه می‌یابد

سال گذشته مسوول ثبت و غربالگری سرطان‌ها در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: میزان بروز سرطان در این استان از میانگین کشوری بالاتر است و رتبه سوم را پس از یزد و تهران دارد. زهرا روانخواه، آخرین آمار ثبت شده و رسمی سرطان برای اصفهان را مربوط به سال ۱۳۹۸ دانست و تصریح کرد: طبق این آمار، میزان بروز سرطان در استان ۱۱ هزار و ۳۵۰ نفر بود. او با تاکید بر اینکه عواملی مانند آلودگی هوا، سبک زندگی، اضافه وزن، آلاینده‌های سُموم کشاورزی، مصرف دخانیات، مشروبات الکلی و کم تحرکی در ابتلا به سرطان نقش دارند، افزود: سرطان هایی که تاثیرپذیری بیشتری از آلودگی هوا دارند، شامل خون و ریه است.

روانخواه در باره بروز سرطان در کودکان گفت: از ۱۱ هزار و ۳۵۰ مورد سرطان ثبت شده در استان(طبق آمار رسمی سال ۱۳۹۸) ۱۹۷ مورد آن مربوط به کودکان است.

او شایعترین سرطان در بین کودکان را خون(لوسمی) اعلام و اضافه کرد: نمی‌توان گفت که میزان بروز سرطان در میان کودکان افزایش ناگهانی یا خاصی یافته است بلکه همانگونه که سرطان در گروه‌های مختلف با شیب ملایم در حال رشد است، کودکان هم از این موضوع مُستثنا نیستند.

-درمان ۷۰۰ کودک مبتلا به سرطان توسط خیریه کسا

اما امروز در جلسه ای که خیریه کسا با حضور مدیران عامل خیریه های استان های تهران ، آذربایجان و خراسان که بهصورت تخصصی در حوزه سرطان کودکان فعالیت دارند به ارائه آمارهای جدیدتری پرداخت.

محمدرضا احمدی در جمع خبرنگاران گفت: این جلسه بابت آشنایی با خیریه های فعال در حوزه سرطان کودک است یا به عبارت دیگر شبکه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان کشور.

محمدرضا احمدی گفت: موسسه کسا از سال 1389 توسط جمعی از داوطلبان موسسه محک شروع به کار کرد و دفتر مددکاری محک در بیمارستان سید الشهدای اصفهان تاسیس شد. پس از چهار سال فعالیت بنا شد موسسه کسا به ثبت برسد. از همان ابتدای کار همکاران ما در موسسه محک با انتقال دانش و تجربه خود و حمایت های مالی که انجام دادند باعث شدند کسا در عرض پنج سال مستقل و توانمند شود. 

او بیان داشت: موسسه خیریه کسا از شروع کار 2300 کودک مبتلا به سرطان را تحت پوشش گرفت و پس از 10 سال فعالیت اکنون هزار کودک در دو مرکز شهید بهشتی کاشان و سید الشهدای اصفهان در حال درمان هستند و 700 کودک مبتلا به سرطان هم یا بهبودی کامل پیدا کرده یا در حال چکاپ پس از درمان هستند. متاسفانه 500 کودک هم از دست دادیم که نکته حائز اهمیت این است که تا آخرین لحظه کنار ایشان بوده ایم. 

مدیرعامل موسسه خیریه کسا بیان داشت: همین ساختار در استان های خراسان، فارس، آذربایجان ایجاد و به تازگی در یزد اتفاق افتاد که باعث تشکیل شبکه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان شد.

او افزود: یکی از خصوصیات بارز این بود که انتقال دانش ملی و بین المللی توسط موسسه محک در اختیار استان ها قرار داده شد و باعث شد بیماران مبتلا به سرطان بتوانند از یک حمایت یکپارچه بهره مند شوند بدون اینکه از استان خود خارج شوند.

-حمایت از ۴۵هزار کودک مبتلا به سرطان در خیریه محک طی ۳۳ سال فعالیت

در ادامه آراسب احمدیان، مدیرعامل موسسه خیریه محک گفت: در خصوص این جمع کلمه شبکه را به عنوان یک واژه رسمی به کار نمی برم که نیازمند مجوز های شبکه باشد بلکه آن را بستر همکاری میدانم.

او افزود: طبیعی است که وقتی موسسه محک کار خود را آغا کرد از یک بیمارستان بود و به واسطه نیت مادری که کودک مبتلا به سرطان داشت این اتفاق ابتدا در بیمارستان های تهران و سپس  همه بیمارستان های شهرستان ها گسترش پیدا کرد. 

احمدیان بیان داشت: در این فاصله اصولا سیستم های درمانی کشور هم در حال توسعه بودند به نوعی که امروز 41 بیمارستان در ایران بخش های مرتبط با سرطان دارند. 

مدیرعامل موسسه خیریه محک گفت: در این سال هایی که محک در حال توسعه بود برای انجام فعالیت هایش چه در تهران و چه در شهرستان ها به شدت از خدمات نیروهای داوطلب کمک گرفت و از روزی به بعد فکر کردیم مجموعه هزینه درمان کودکان مبتلا به سرطان که با نوسانات ارزی دچار شوک در سرانه درمان خود می شوند را باید تدبیری بیندیشیم و برای تامین منابع آن فکر اساسی کنیم.

او افزود: با توجه به الگوهای بین المللی که وجود داشت در سومین برنامه استراتژیک محک تصمیم گرفتیم از هسته های داوطلبانه ای که در بیمارستان های شهرستان ها مغول فعالیت هستند دعوت کنیم در شهر خود موسسات خیریه ای را فقط با تمرکز بر سرطان کودکان تشکیل دهند و موسسه محک هم همه روش های کاری و دانشی که در این سال ها کسب کرده است در اختیار آنها قرار دهد تا در استان های خود تامین منابع کرده و درمان سرطان کودکان خود را انجام دهند. 

از این رو بعد از استان اصفهان، خراسان، آذربایجان فعال و اکنون هم یزد را در حال مذاکره داریم که بناست صرفا بر روی سرطان کودکان فعالیت خود را انجام دهند.

احمدیان ادامه داد: امروز در 41 بیمارستان حمایت به درمان منجر شد و خود محک نیز تنها بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان کودکان را در منطقه ساخته ، تجهیز کرده و با 100 تخت اداره می کند .همچنین 20 درصد درمان سران کودکان را رایگان به عهده دارد و 80 درصد هم در سایر بیمارستان های یاد شده حمایت می شوند. 

او گفت: این موسسات در اندازه ای توانمند هستند که در شهرستان های دیگر خود و گاهی شهرهای اطراف خود را حمایت می کنند.

او گفت: موسسه محک در طول 15 سال گذشته مسیر توسعه ای طی کرده و خود را با استانداردهای بین المللی هماهنگ کرده است.

به استناد آخر آمار و ارقام موجود  موسسه محک از سال 1370 تاکنون بیش از 45هزار کودک مبتلا به سرطان در سرتاسر ایران تحت حمایت خود قرار داده است که 18 هزار کودک بهبود یافته حاصل 33 سال فعالیت موسسه بوده و در حال حاضر 12500 کودک تحت حمایت موسسه محک هستند.

 

ارسال نظر