برنامهریزی برای تامین آب در اصفهان اجتنابناپذیر است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: با توجه به مقدار بارشها و ذخیره سد زایندهرود به میزان حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب باید برای رهاسازی آب بخشهای کشاورزان و آشامیدنی موردنیاز منطقه برنامهریزی شود.
حجت الله غلامی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به پیش بینیها و میزان ذخیره آب سد زاینده رود برآورد هزار و ۰۵۰ میلیون مترمکعب است که براین اساس باید جدول مصارف را تنظیم کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تصریح کرد: در این جلسه نسبت به رهاسازی آب در ۲ مرحله پاییز و تابستان تصمیم گیری و مقرر شد در یک بازه زمانی مشخص برای کشت بهاره رهاسازی آب صورت گیرد.
غلامی با اشاره به برگزاری مصوبات کارگروه سازگار با کم آبی در مقیاس ملی در روز گذشته، تصریح کرد: رفع اختلاف بین کشاورزان شرق و غرب از دیگر مصوبات این جلسه بود و مقرر شد میزان خسارتی که بابت کشت نکردن به کشاورزان شرق پرداخت شده و به کشاورزان غرب هم پرداخت شود.
وی خاطرنشان کرد: براساس تصمیمات اخذ شده کشت پاییزه در اصفهان نخواهیم داشت و بعد از عید نوروز رهاسازی آب با توجه به زمان بندی جهاد کشاورزی و هماهنگی کشاورزان و میزان حقابه کشاورزان صورت خواهد گرفت.
معاون استاندار اصفهان تصریح کرد: حدود ۹۵۰ میلیارد تومان بدهی صنایع آببر به صندوق خسارات است که امیدواریم این مبلغ در اسرع وقت پرداخت شود، در صورت عدم پرداخت اقدام قضایی صورت خواهد گرفت.
غلامی ادامه داد : قرار بود از صنایع آببر مبالغی به عنوان آب پایدار صنایع با هزینهای بالغ بر ۴۵۰ میلیارد تومان دریافت شود.
وی گفت: مصوب شد صنایعی که تاکنون هزینه پرداخت نکردند با پیگیری آب منطقهای و استانداری مبالغ وصول شود و در صورت عدم پرداخت از طریق اقدام قضایی نسبت به وصول بدهی اقدام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اظهار داشت: میزان مطالبات مصوب کارگروه ملی در راستای خسارت کشاورزان، اجرای طرحهای بهینه سازی آب، ساماندهی رودخانه زاینده رود و سایر ردیفهای تعریف شده در کارگروه هزینه خواهد شد.
غلامی ادامه داد: قطع آب و برداشت از حساب صنایع راهکار وصول هزینه است که به لحاظ اینکه قطع آب تنشهای اجتماعی و خسارات سنگین به صنایع را به همراه دارد اقدام قضایی صورت خواهد گرفت.
کمآبی مناطق مرکزی ایران و خشکی زایندهرود بهعنوان شاهرگ حیاتی این مناطق، یکی از اصلیترین مشکلات امروز کشورمان است، زاینده رودی که قرنها سرچشمه حیات و رشد در مرکز ایران زمین بوده، سالهاست بر اثر بیتوجهی و دخالت بیحساب و کتاب در نظام طبیعت، گرفتار خشکی شده، جریان دورهای، نه دائم این رودخانه مشکلات متعددی برای محیط زیست، پوشش گیاهی و گونههای جانوری ، بخش کشاورزی و تامین آب آشامیدنی ایجاد کرده است.
استان اصفهان از سالهای گذشته با پدیده کاهش سطح سفرههای آب زیرزمینی و فرونشست زمین مواجه شده و میزان فرونشست زمین در این منطقه در هر سال ۱۳ سانتیمتر اعلام شده است.
در اصفهان ۴۰ هزار و ۵۶۶ حلقه چاه مجاز و ۲۱ هزار و ۲۹۷ حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که بین ۱۰ تا ۱۱ هزار حلقه آنها فعال است و سالانه سه میلیارد و ۶۷۰ میلیون متر مکعب از آبهای زیر زمینی و چاههای این استان بصورت مجاز و غیرمجاز استخراج و کم میشود.