شهردار در سی و ششمین نشست کمیسیون حقوقی مجمع کلانشهرهای ایران به میزبانی اصفهان:
یکدهم قراردادهای شهرداری اصفهان به ماده 38 میرسد
سی و ششمین نشست کمیسیون حقوقی مجمع کلانشهرهای ایران به میزبانی اصفهان برگزار شد و شهردار اصفهان در این نشست بیان داشت: در شهرداری اصفهان سالیانه 3 هزار قرارداد در حوزههای مختلف وجود دارد که 20 تا 30 مورد یا به تعبیری یکدهم آن به دعوای ارجاع شده به ماده 38 کشیده میشود.
در این نشست شهردار اصفهان بیان داشت: برای حیات هر موجود جانداری سه مرتبه قائلیم که نخست حیات و زندهبودن او با داشتن حداقل علائم حیاتی است. دراینباره اصفهان به دلیل مشکلاتی که در آب، هوا و خاک خود دارد و نمود آن در آلودگی هوا با نداشتن هوای پاک و ناپاکترین شهر کشور ا نظر هوا، خشکی زایندهرود و تهدید تمدن این شهر قدیمی و خطر جدی فرونشست آن قابلرؤیت است.
علی قاسمزاده افزود: در این راستا سعی کردیم از مفهوم شهر تاب آور کمک گرفته و شهر را زنده نگهداریم و تاب آور به این معنی است که بهترین رفتار را در سختترین شرایط داشته باشیم.
او ادامه داد: اصفهان شهر چهارفصل و باغشهری است که 6 هزار هکتار فضای سبز داشته و در حال حاضر سه میلیون و هفتصد هزار درخت در آن وجود دارد اما مدیریت شهری در مسیر آبیاری آن از جهت خشکی زایندهرود و فرونشست مجبور به استفاده از راهحلهای جبرانی شده است بهطوریکه زمان باز شدن زایندهرود نیز نیازی به استفاده از آب آن نباشد.
شهردار اصفهان بیان داشت: بااینوجود برای این شهر طالب عدالتیم و حقوق شهر باید اعاده شود چرا که اصفهانی که زمان نگین تمدنی در تاریخ بشر بوده است اکنون نباید در مسیر نابودی قرار گیرد.
او با بیان اینکه بعد از تلاش برای زنده نگهداشتن یک جاندار باید آن را برای زندگی نیز حفظ کرد گفت: وظیفه ماست که شهر را علاوه بر زندهبودن برای زندگی کردن نیز آماده نگهداریم.
قاسمزاده گفت: در سطح سوم زندگی به سرزندگی میرسیم و شهری میخواهیم که مناسب زندگی بویژه برای مردمانی باشد که ذاتا سرزندهاند، ایشان حق دارند در یک شهر سرزنده زندگی کنند.
او بیان داشت: در شهرداری اصفهان سالیانه 3 هزار قرارداد در حوزههای مختلف وجود دارد که 20 تا 30 مورد یا به تعبیری یکدهم آن به دعوای ارجاع شده به ماده 38 کشیده میشود.
-تهیه قراردادهای شهرداریهای کشور با قالبی یکجا و واحد
در ادامه رئیس شورای شهر اصفهان بیان داشت: شرایط بهگونهای شده است که بهواسطه اهمیت دار شدن مباحث اقتصادی توجه به آنچه در شهرداریها بهعنوان قرارداد و داد و ستد انجام میشود خیلی مهم است. ازاینرو اداره کل قراردادهای ما در شهر اصفهان در حوزه مدیرکل حقوقی است و اشراف دقیقی روی قراردادها وجود دارد.
محمد نورصالحی گفت: چون حجم قراردادهای شهرداری قابلتوجه است پیشنهاد دارم در چنین مجامعی قراردادهای تیپی و واحد تهیه شود یا این همت وجود داشته باشد که این موضوع در مجمع به شور گذاشته شود که قراردادها با همه جزئیات و حداقل آثار و تبعات حقوقی برای طرفین بهگونهای تدوین شود که هیچکدام زیان نبیند.
او بیان داشت: درخواست دیگری که دارم این است که بخشهای حقوقی واقعا نیازمند آموزش بوده و باید تدبیری شود که در همه جزئیات ورود شود؛ حتی خواهشمندیم برونسپاری در این زمینه صورت گیرد.
نورصالحی اذعان داشت: در مورد خود کمیسیون های ماده 38 باید اشاره داشته باشم که پیشازاین کسی چندان جایگاه آن را نمیدانست اما از زمانی که مباحث اقتصادی اهمیت پیدا کرد توجه به قراردادها و آموزش نیز از اهمیت بالایی برخوردار شدند. علاوه براین الزامآور بودن اجرای رأی نیز اهمیت دارد. حداقل از طرف شهرداریها باید الزامات برای خودتان قائل باشید چرا که اگر به این امر رسیدگی بهموقع نشود و شهردار محکوم شود این مسئله برای آن خیلی گران تمام خواهد و طرح موضوعات در محاکم قضایی و کمیسیون ماده 38 تبعاتی برای هر دو طرف دارد.
-افزایش استقلال کمیسیون ماده ۳۸ راهکاری برای کاهش مشکلات فعلی آن
معاون قضایی رئیسکل دادگستری استان اصفهان نیز اظهار کرد: ازآنجاییکه شهرداریها به بودجه دولتی متکی نیستند، برای تأمین مالی خود نسبت به مشارکت با بخش خصوصی اقدام کردهاند و با قراردادهایی مواجه شدهاند که بار حقوقی دارد.
علی زارع افزود: آسیبشناسی کمیسیون ماده ۳۸ نشان میدهد که حجم زیاد پروندههای مربوط به این قراردادها منجر به تأخیر در رسیدگی به پروندهها شده است و لذا باید سازوکاری برای رفع این مشکل تدوین شود.
او تأکید کرد: ازجمله راهکارهای رفع مشکلات کمیسیون ماده ۳۸ میتوان به تجهیز این کمیسیون به نیروی انسانی متخصص، ارائه آموزش تخصصی به کارکنان، افزایش استقلال کمیسیون، تدوین آییننامه داخلی و شفافسازی روند فعالیت آن اشاره کرد.
-ظلم به شهرداری ظلم به حقوق مردم است
درنهایت دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران گفت: این مبحث که قراردادها به صوت یکجا در تمام شهرداریهای کشور تدوین شود مهم و خوب است.
احسان متولیان گفت: علیرغم اینکه شهرداریها ظاهر خوب و پر سروصدایی دارند اما خیلی مظلوم هستند چرا که در حوزههایی که حتی وظیفه ندارند مسئولیتهایی را گردن میگیرند از جمله اینکه در حوزه حملونقل و ترافیک شهرداری فقط مسئولیت مدیریت آن را بر عهده دارد اما شاهدیم که دستگاه میخرند یا در حوزه آلودگی هوا دستگاههای دیگر وظایفی بیشتری نسبت به شهرداری دارند اما همه یقه آن را میگیرند بنابراین شهرداریها به حمایت ویژه نیاز دارند و ظلم به آن در حقیقت ظلم به حقوق مردم است.