قالیباف در مرحله دوم انتخابات مجلس هم بازنده اصلی است/ فهرست ناقص احتمالاً اقبال کمتری خواهد داشت
مجتبی شاکری، دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی درباره رقابت داخلی اصولگرایان در مرحله دوم انتخابات مجلس در تهران توضیحاتی داده است.
به گزارش خبرآنلاین، وی پیش بینی خود را در باره این مرحله بیان کرده است. بخشهایی از گفت وگوی او را با روزنامه هم میهن می خوانید:
*رقابت داخلی اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس در تهران را چگونه ارزیابی میکنید؟
به نظر میرسد دور دوم انتخابات، هم برای مردم و هم برای جبههها و جریانات سادهتر باشد چراکه از بین ۳۲ نفر در تهران قرار است ۱۶ نفر انتخاب شوند و مردم راحتتر میتوانند انتخاب کنند.
*در بین این ۳۲ نفر رقابت جدی بین سه گروه اصلی شانا، امنا و صبح ایران است. فکر میکنید جایگاه یاران آقای قالیباف در لیست دور دوم با توجه به شکستی که گفته میشود در دور اول داشتند، چگونه است؟
*تحرکات کدام گروهها را برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران پررنگتر میبینید و پیشبینی شما از اینکه در لیست ۱۶ نفر بعدی کدام طیف کرسیهای بیشتری را به دست خواهند آورد، چیست؟
الان تقریباً فهرستهای باقیمانده همه از عناصری هستند که تفکرات انقلابی دارند و فهرست اصلاحطلبها با وجودی که ادعا میکردند در تهران صاحب رای هستند و چهرههای شناختهشده آنها نیز در صحنه حضور دارند، حتی یک نفر هم نتوانست از لیست آنها به مرحله دوم راه پیدا کند. لذا الان رقابت بین جریان انقلابی و اصلاحطلب نیست و بین نیروهای انقلاب است که تعدادی از آنها نیز توانستند در دور اول رای بیاورند و الان بحث بر سر این است که برای تکمیل فهرست باقیمانده چگونه میخواهند عمل کنند.
*البته همین چند شاخه بودن نیروهای اصولگرا و اختلافات بین آنها نیز بسیار زیاد است و افشاگریهایی که در این مدت شاهد بودیم نیز در بین همین جریانهای داخلی بوده است. رقابت را در بین همین جریانهای داخلی چطور ارزیابی میکنید؟
بین خود اصولگرایان جنس رقابتی که بین نیروهای انقلاب با اصلاحطلبها وجود دارد متفاوت است چراکه آن اختلاف و رقابت در مباحث مبنایی و سلیقهای است، بین اصل انقلاب، قانون اساسی، شورای نگهبان، نظارت استصوابی، برجام و… است اما در داخل نیروهای انقلاب رقابت از این دست نیست و رقابت بر سر پرسشهایی است که نسبت به شخصیتهایی دارند و انتقادهایی است که به آنها وارد است. به نظر من، این رقابتها خیلی بازدارنده نیستند و به راحتی میتوانند فهرست خود را ببندند و جبراً نیز همه نیروهای انقلاب باید به نامزدهای همدیگر رای دهند چراکه اگر به غیر از این عمل کنند فهرست آنها تکمیل نمیشود و نمیتوانند ۱۶ نفر را تکمیل کنند.
*در نتیجه با توجه به اینکه باید به نیروهای همدیگر رای دهند، ممکن است برای اینکه رقیب آنها وارد مجلس نشود به جای ۱۶ نفر به همان تعداد مشخص لیست خود رای دهند؟
بعید میدانم، چراکه مردم وقتی فهرستی را انتخاب میکنند به افراد همان لیست نیز رای میدهند و اگر فهرستی ناقص باشد احتمالاً اقبال کمتری خواهد داشت.
*درباره فعالیت آقای رائفیپور و جبهه صبح ایران چه پیشبینیای دارید؟ با توجه به اینکه بیشتر به نظر میرسد آقای رائفیپور به دنبال نقد و مقابله آقای قالیباف و تیم او هستند تا دیگر گروهها. آیا صبح ایران با دیگر جبههها نیز رقابت مشابهی که با شانا دارد را خواهد داشت؟
با توجه به اینکه آقای قالیباف و فهرست ایشان فهرست مستقلی نداشتند و در داخلِ یک لیست مشترک دیگر حضور داشتند و اشتراک صفر در آنجا ملاک بوده است، قاعدتاً نمیتوانند نه با امنا و نه با مصاف و صبح امید و نه با تحولخواهان اشتراک خاصی برقرار کنند. وجود این جریانات و فهرستهای مختلف را یک رقابت هیجانانگیز در صحنه انتخابات میدانم .
23302
منبع: khabaronline-1897278