هنوز هیچ پیکری از سانحه هواپیمای آسمان شناسایی نشده است

مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به شایعاتی مبنی بر شناسایی پیکر جانباختگان سانحه هواپیمای آسمان گفت: تیم‌هایی که در ارتفاعات مستقر هستند هیچ عکس و اطلاعاتی با خود به همراه ندارند که پیکرها را شناسایی کنند.

مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به شایعاتی مبنی بر شناسایی پیکر جانباختگان سانحه هواپیمای آسمان گفت: تیم‌هایی که در ارتفاعات مستقر هستند هیچ عکس و اطلاعاتی با خود به همراه ندارند که پیکرها را شناسایی کنند.
محمدسعید شرفی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: آخرین خبری که من شخصاً دارم این است که حدود 35 پیکر توسط یگان‌هایی که اعزام شدند، جمع‌آوری شده است.
وی افزود: از این تعداد حدود 18 پیکر قابل شناسایی است و برخی از اجساد کاملاً متلاشی شده که باید با آزمایش‌های مخصوص شناسایی شوند.
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: اگر وضعیت جوی مناسب باشد قطعاً دوباره پروازها را شروع می‌کنیم.
وی با بیان اینکه مقرر شد پیکر جانباختگان توسط هلیکوپتر به پایین کوه منتقل شوند، ادامه داد: پس از انتقال پیکر جانباختگان در یاسوج تشییع می‌شوند.
شرفی گفت: هنوز هیچ خبر جدی از افرادی که در ارتفاعات هستند درباره پیدا شدن جعبه سیاه هواپیما دریافت نکردیم و به محض اینکه جعبه سیاه هواپیما پیدا شود با نخستین پرواز برای آزمایش‌های تخصصی به تهران ارسال کنیم.
وی بیان کرد: انتقال اجساد به دامنه کوه از طریق زمین کار بسیار دشواری است، برنامه ریزی‌ها به این شکل بود که کوهنوردان حرفه‌ای را از همه رسته‌ها تا جایی که امکان داشت هلی‌برن کردیم و سپس قسمتی از مسیر را این کوهنوردان کوهپیمایی کردند.
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اگر قرار باشد انتقال پیکر جانباختگان به صورت زمینی انجام شود حداقل 7 ساعت زمان برای پیاده‌روی و صعود به قله نیاز خواهد بود که این در شرایط عادی است و بستگی به بارندگی و دید کم دارد که کار در این حالت بسیار سخت و طولانی‌تر خواهد شد.
وی در پاسخ به این سئوال که برخی در فضای مجازی مطرح کردند که تعدادی از اجساد شناسایی شده‌اند این حقیقت دارد؟ تصریح کرد: تیم‌هایی که در ارتفاعات هستند از تکاوران ارتش و کوهنوردان حرفه‌ای و تیم‌های امداد‌ونجات هستند اگر شناسایی به این معناست که پیکری که پیدا شده مربوط به چه کسی بوده و یا اسم و فامیل وی چیست باید گفت که اطلاعات مسافران و شماره تلفن آن‌ها را تنها مجموعه هواپیمایی در اختیار دارد.
شرفی در ادامه افزود: افرادی که در ارتفاعات هستند ابزارو یا لیست اسامی و عکسی از جانباختگان با خود به همراه نبردند که بتوانند شناسایی کنند چرا که فرصت این کار هم نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: اولویت تیم‌هایی که به محلی که لاشه هواپیما وجود دارد اعزام شدند پیدا کردن اجساد، جمع‌آوری و بسته‌بندی و انتقال به پایین کوه است، کار شناسایی کار دقیقی است که باید پزشکی قانونی این کار را انجام دهد.
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با توجه به اینکه اطلاعات هواشناسی و پیش‌بینی‌ها هوا در اختیار داشتیم، می‌دانستیم که وضعیت جوی به چه صورت است در این راستا تلاش ما بر این بود که تنها تیم‌های حرفه‌ای را سوار هلیکوپتر کنیم و اجازه ندهم بقیه افراد بالای کوه بروند.
وی اظهار داشت: البته شنیده شده که برخی از اهالی منطقه بدون تجهیزات بالای کوه رفتند که این اقدام می‌تواند مخاطراتی را ایجاد کند که در حال حاضر هلال‌احمر در حال ارسال تجهیزات کمکی برای این افراد است.
شرفی اضافه کرد: افرادی که به ارتفاعات صعود کردند افراد حرفه‌ای بوده و قرارگاه‌ها و کمپ‌هایی را مستقر کردند جای نگرانی نیست و خطری متوجه این افراد نیست، از این رو فردا اگر هوا مساعد بود کار هلی‌برن را دوباره آغاز می‌کنیم.

ارسال نظر