جایگاه ویژه بیمارستان تخصصی خانواده در سطح کشور

پنج طرح عمرانی شامل بهره‌برداری واحد سی‌تی‌اسکن، توسعه اتاق‌های عمل و ریکاوری، توسعه اورژانس و بستری سرپایی، بازسازی و نوسازی آزمایشگاه و توسعه زایشگاه در بیمارستان تخصصی خانواده افتتاح شد.

پنج طرح عمرانی شامل بهره‌برداری واحد سی‌تی‌اسکن، توسعه اتاق‌های عمل و ریکاوری، توسعه اورژانس و بستری سرپایی، بازسازی و نوسازی آزمایشگاه و توسعه زایشگاه در بیمارستان تخصصی خانواده افتتاح شد.به گفته فرزین خسروی دانش،مدیر روابط عمومی بیمارستان خانواده با بهره‌برداری از طرح‌های مذکور، زیرساخت‌های جدیدی برای افزایش کمی و کیفی خدمات درمانی بیمارستان ایجاد می‌شود. در حال حاضر بیمارستان خانواده با پیشرفته‌ترین و به‌روزترین تجهیزات و کارکنان پزشکی و پرستاری آماده ارائه خدمات درمانی ایمن و اثربخش با حفظ کرامت انسانی به عموم مراجعین است. در مراسم افتتاحیه این طرح‌های عمرانی،محمد حسین مؤذن مدیرعامل بیمارستان خانواده ضمن اشاره به تغییرات اساسی و تجهیز بیمارستان نسبت به سال 89 شامل بخش‌های داخلی، زایشگاه، NICU، داروخانه، فیزیوتراپی و اداری و هم‌چنین اضافه شدن بخش‌های طب کار، سی‌سی‌یو و اورژانس تصریح کرد: در طول این مدت با همکاری همه مسئولین اجرایی بیمارستان تلاش شد که این مرکز به پیشرفت‌های چشمگیری دست پیدا کند که خوشبختانه موفق هم شدیم. وی افزود: پرداخت ارتقای بهره‌وری، کارانه و تقدیر از کارکنان از دیگر کارهای انجام‌شده در این مدت بود.

در ادامه دکتر پیروز بصیری، رئیس بیمارستان خانواده نیز به تشریح عملکرد بیمارستان پرداخت و گفت: بیمارستان تخصصی خانواده در سطح کشوری به‌عنوان بیمارستان درجه‌یک تخصصی خصوصی دسته‌بندی‌شده است. این بیمارستان در سال 84 با راه‌اندازی اورژانس، اتاق عمل و بخش‌های بستری شامل داخلی، CCU، ICU، جراحی و بلوک زایمان، اتاق عمل زنان و اتاق عمل جنرال توانست مجوز رسمی بیمارستان را دریافت کند. از آن به بعد وجود پلی کلینیک‌های تخصصی، واحد چکاپ و طب کار و معاینات سلامت از نقاط قوت بیمارستان بوده است. همچنین موقعیت مناسب جغرافیایی ازلحاظ استقرار در دامنه کوه صفه در جنوب شهر اصفهان و فضای بسیار بزرگ و به‌دوراز ترافیک از نقاط مثبت بیمارستان خانواده محسوب می‌شود. وی افزود: طی یک سال و نیم گذشته حرکت‌های خوبی جهت پیشرفت مرکز ازلحاظ توسعه‌ای و تجهیزاتی انجام‌شده است. غیر از بازسازی و نوسازی واحد دندانپزشکی و بخش VIP برای بستری بیماران بین‌الملل در سال گذشته بهره‌برداری از واحدهای دیگر را هم در برنامه داشتیم که عبارت‌اند از:

*ساختمان سی‌تی‌اسکن و تجهیزات آن: این واحد با صرف هزینه 3 میلیارد و نیم برای خرید تجهیزاتی چون سی‌تی‌اسکن مولتی اسلایس مارک جنرال الکتریک برای تشخیص بیماری‌های مربوط به جراحی مغز و اعصاب و قفسه صدری از دو هفته گذشته راه‌اندازی شده است.

*توسعه زایشگاه: جهت ارتباط خوب مادران باردار با فضای بیمارستانی یک فضای مجهز، کامل و درعین‌حال دوستانه برای پذیرش بیماران ساخته شد.

*بازسازی کامل اتاق عمل: درگذشته سه اتاق عمل داشتیم و اکنون یک اتاق عمل به این تعداد اضافه‌شده است. همچنین یک ریکاوری بسیار بزرگ با هشت تخت بستری با ویوی بسیار عالی و ساختمانی مجهز و استاندارد پذیرای بیماران است. CSR به‌زودی بازسازی و به بهره‌برداری می‌رسد. فضاهای جانبی چون اسکراپ، انبار، پکینگ و کف‌پوش آنتی باکتریال به مجموعه اضافه شد. لازم به یادآوری است اتاق عمل شماره 4 که اولین اتاق عمل کاملاً دیجیتال و هوشمند در سطح کشور با صرف هزینه 600 میلیون تومان است حداکثر تا یک ماه آینده در بیمارستان خانواده افتتاح می‌شود.

* بازسازی و نوسازی آزمایشگاه و پلی کلینیک: در راستای افتتاح طرح‌های بیمارستان آزمایشگاه و بخشی از پلی کلینیک بازسازی و نوسازی شد و در ادامه مابقی پلی کلینیک نوسازی و به بهره‌برداری خواهد رسید.

*بازسازی بخش اورژانس: اورژانس کمبودهایی نظیر فضای رختکن و استراحت پرسنل و پزشک مقیم، اتاق ویزیت متخصص، اتاق دارو و فضایی برای تمیز کردن وسایل کثیف داشت که اکنون ساخته و تکمیل شد. همچنین با ساخت این فضاها توانستیم تریاژ (فضایی که بیماران از نظر اورژانسی بودن وضعیتشان غربال می‌شوند) را از بقیه اورژانس تفکیک کنیم.

*بلوک زایمان بیمارستان خانواده، بزرگ‌ترین بلوک زایمان مراکز خصوصی اصفهان

رئیس بیمارستان خانواده در ادامه در بیان نقاط قوت بیمارستان گفت: به‌زودی با توسعه زایشگاه و فضای بلوک زایمان سعی می‌کنیم لوح مرکز دوست دار مادر را از وزارت بهداشت اخذ کنیم. همچنین وجود آی سی یو بسیار مجهز با هفت تخت و پرسنل بسیار با تجربه می‌تواند پشتیبان اتاق عمل بیمارستان باشد به‌طوری‌که وقتی عمل‌های سنگین و پیچیده نظیر جراحی مغز و اعصاب، قفسه صدری، عمل‌های بزرگ شکم، عروق و ... توسط بهترین جراحان انجام می‌شود مراقبت ویژه بیمار پس از جراحی در سطح عالی انجام خواهد شد.دکتر بصیری خاطرنشان کرد: یکی دیگری از خدماتی که ICU ارائه می‌دهد مراقبت از مادران پرخطری است که زایمان طبیعی، سزارین یا جراحی‌های خاص داشته‌اند و این بخش به بیمارستان‌های دانشگاهی ازلحاظ پذیرش بیمار و ارائه خدمات در سطح علمی بسیار بالا کمک ویژه‌ای می‌کند.

وی تأکید کرد: بلوک زایمان بیمارستان خانواده به‌جرئت می‌توان گفت: بی‌نظیرترین و بزرگ‌ترین بلوک زایمان مراکز خصوصی اصفهان است که با حضور بیش از 50 متخصص زنان و زایمان، ماماهای مجرب، تجهیزات بسیار پیشرفته و تخت‌های بستری به بهترین نحو به مراجعین خدمات ارائه می‌کند. بصیری همچنین به بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان اشاره و تصریح کرد: این بخش با فوق تخصص نوزاد و متخصص اطفال مقیم گام مهمی در جهت تأمین سلامت نوزادانی که براثر زایمان‌های سخت دچار مشکل شده‌اند برمی‌دارد.

*وجود 10 جراح فوق تخصص مجرب استان اصفهان در بیمارستان خانواده

رئیس بیمارستان خانواده با اشاره به اینکه بهترین جراحان فوق تخصص استان با بیمارستان همکاری دارند افزود: 10 فوق تخصص جراحی در رشته‌های ارتوپدی (ستون فقرات و زانو)، زنان و نازایی، عروق و لاپاروسکوپی که از مجرب‌ترین جراحان استان هستند با ما همکاری دارند و در رشته‌های کلیه و مجاری ادراری، گوارش، غدد و ریه هم از بهترین فوق تخصص‌ها به درمان بیماران می‌پردازند.


راه‌اندازی یکی از پیشرفته‌ترین سی‌تی‌اسکن‌ها در بیمارستان خانواده

در راستای افتتاح پنج طرح عمرانی در بیمارستان خانواده، این مرکز به یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن مجهز شد. سمیرا رضاییمسئول تصویربرداری بیمارستان خانواده دراین‌باره تصریح کرد: سی‌تی‌اسکن یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تشخیصی برای اندام‌های درونی است که با استفاده از اشعه X کار می‌کند. در رادیولوژی به‌صورت تک بعدی، تصاویر گرفته می‌شود اما در سی‌تی‌اسکن، تصویر هر قسمت از بدن اسلایسی و چند بعدی می‌شود و هر ضایعه‌ای در هر قسمت وجود داشته باشد بسیار واضح نمایش داده می‌شود. وی افزود: با راه‌اندازی بخش سی‌تی‌اسکن بیمارستان خانواده از دو هفته گذشته این مرکز به پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها مجهز شده و به بیماران در سطح بسیار عالی خدمات ارائه می‌شود. ضمناً این دستگاه سی‌تی‌اسکن مجهز به سیستم فلوروسکپی برای نمونه‌برداری است که در اصفهان نمونه آن نیست به عبارتی تاکنون در اصفهان چنین دستگاهی نبوده که این قابلیت را داشته باشد.

**

ارائه خدمات شبانه‌روزی آزمایشگاه بیمارستان خانواده

بازسازی آزمایشگاه بیمارستان خانواده چهره تازه‌ای به این بخش داده است. شکوفه شفیعیان، مسئول آزمایشگاه بیمارستان خانواده دراین‌باره گفت: چون ساختمان آزمایشگاه از سال 72 در چند مرحله ساخته‌شده بود بخش‌ها ناهماهنگ بودند اما اکنون با بازسازی این بخش نظم خاصی بر مجموعه ازجمله دفتر مالی، پذیرش و نمونه‌گیری حاکم شده است. وی افزود: آزمایشگاه این بیمارستان 23 سال است که به‌صورت شبانه‌روزی در سه شیفت با 25 پرسنل متخصص و باتجربه به مراجعین شامل بیماران بستری و سرپایی خدمات ارائه می‌کند. البته وسعت فضای آزمایشگاه و تفکیک برخی بخش‌ها در دستور کار قرار دارد.

**

انجام روزانه 35 عمل جراحی در بیمارستان خانواده

به گفته حسن برازجونی، مسئول اتاق عمل بیمارستان خانواده به‌طور متوسط در روز 35 عمل جراحی شامل مغز و اعصاب، ارتوپدی، زنان و اورولوژی در این بیمارستان انجام می‌شود. وی افزود: مجموعه اتاق عمل بیمارستان خانواده حدود 70 پرسنل فنی و 20 نیروی خدماتی به بیماران خدمات ارائه می‌کنند. برازجونی تصریح کرد: ساختار قبلی اتاق عمل به‌صورت راهرو با سقف بلند دارای ظاهری فرسوده و دلگیر بود. باهمت رئیس و اعضای هیئت‌مدیره بازسازی کامل این بخش انجام‌شده است. به بیانی 70 درصد کار انجام‌شده و 30 درصد کار باقی‌مانده که آن‌هم اتاق عمل هوشمند شماره 4 است که در آینده بسیار نزدیک افتتاح می‌شود. لازم به ذکر است: بیمارستان خانواده دارای دوطبقه اتاق عمل شامل چهار اتاق عمل زنان و سه اتاق عمل جنرال است.

**

بازسازی کامل اورژانس بیمارستان خانواده

بازسازی اورژانس بیمارستان خانواده یکی از پنج طرح عمرانی بود که قلب تپنده بیمارستان را به استاندارد نزدیک کرده است. بهنام آذری، کارشناس پرستاری و مسئول اورژانس بیمارستان خانواده دراین‌باره گفت: درگذشته اتاق استراحت پزشک خارج از اورژانس بود و اتاق استراحت و غذاخوری پرسنل، اتاق تریاژ و پزشک متخصص هم نداشتیم. ضروری دیدیم این بخش‌ها در یکجا در اورژانس ساخته شوند. لذا از ضلع شرقی بیمارستان، بخشی از فضای باز را گرفتیم و بخش‌های موردنیاز را ساختیم. وی افزود: همچنین رمپی در بیرون اورژانس در قسمت درب جنوبی وجود داشت و غیرقابل استفاده بود که اکنون با اصلاح آن نیز بیمارانی که نمی‌توانند از پلکان استفاده کنند به‌راحتی جابه‌جا شوند. آذری در ادامه یادآور شد: بیمارستان خانواده با 11 پرسنل که شبانه‌روزی خدمات ارائه می‌دهد در میان سایر بیمارستان‌های خصوصی، مجهزترین اورژانس را دارد اما هنوز هم کمبودهایی مانند اتاق ایزوله در اورژانس وجود دارد که در ساختمان 1500 متری جدیدی که در حال ساخت است به‌طور کامل رفع می‌شود. به گفته مسئول اورژانس، در هر شیفت حدود 60 بیمار در بخش اورژانس پذیرش می‌شوند که حدود 20 درصد بستری بخش‌ها،50 درصد از امکانات اورژانس استفاده می‌کنند و 30 درصد هم سرپایی ویزیت و مرخص می‌شوند.

**

ارائه خدمات به‌روز به مادران باردار در بیمارستان خانواده

*مژده رحیمی، مسئول زایشگاه بیمارستان خانواده در گفتگویی تصریح کرد: درگذشته بخش پذیرش زایشگاه اتاقی بود که به لحاظ چیدمان نادرست، تعداد تخت کم و ورودی نازیبا استانداردهای لازم را نداشت اما با ایجاد تغییرات، چهره این بخش کاملاً تغییر کرده است. وی خاطرنشان کرد: بحثی در معاونت درمان وجود دارد تحت عنوان تکریم مادر باردار که قسمت اعظم این بحث، خوشایندسازی فضای فیزیکی است وقتی مادری با استرس وارد زایشگاه می‌شود باید با محیطی خوشایند مواجه شود. لذا با بازسازی این بخش شامل نصب انواع بنر، نورپردازی عالی و رنگ‌آمیزی، این فضای استاندارد و زیبا برای مادران باردار فراهم‌شده است. رحیمی اشاره کرد: زایمان بدون درد، زایمانی است که اکنون مورد تائید وزارتخانه است. در این بیمارستان هم بیشتر زایمان بدون درد از نوع اپیدورال و اسپاینال زیر نظر تیم تکنسین بیهوشی مقیم و متخصص مقیم بیهوشی خبره در زمینه اپیدورال با تجهیزات کامل و به‌روز تحت پوشش بیمه‌های مکمل انجام می‌شود. به گفته مسئول زایشگاه بیمارستان خانواده، وجود باغ زیبای بانوان که این امکان را می‌دهد همراه و همسر مادر باردار آرامش لازم را به او بدهند یکی دیگر از نقاط قوت این بیمارستان است. همچنین وجود اتاق زایمان در کنار همسر برای همسرانی که کلاس‌های آمادگی زایمان را می‌گذرانند و با ارائه گواهی می‌تواند زایمان کنار همسر انجام شود و خدماتی که مامای همراه ارائه می‌کند از دیگر امکانات بلوک زایمان بیمارستان است.همچنین بعد از تولد نوزاد اتاق های VIP،سوپرایز تولد برای مادر و نوزادتدارک دیده می شود. وی راه‌اندازی استخرهای زایمان در آب را از برنامه‌های آینده بیمارستان عنوان کرد و افزود: هر مادر بارداری که وارد بیمارستان می‌شود چه مشکل مامایی داشته باشد و یا نداشته باشد باید وارد بخش پذیرش‌شده و توسط ماما دیده شود و اگر مشکل مامایی هم نداشت مثلاً به جراحی نیاز داشت یا حتی دچار سرماخوردگی بود به‌جای دیگری ارجاع داده نمی‌شود بلکه از پزشکان دیگر می‌خواهیم که در این بخش مادر را ویزیت کنند.


ارسال نظر