گرما با کوره جسد سوزی
وقتی کشورها به دنبال منابع انرژی تابآور هستند و سبک زندگی پایدارتر میشود، انرژی مورد نیاز این زندگی هم از منابع عجیب تامین میشود. به گزارش زیست آنلاین، در سال ۲۰۱۱، وقتی اعلام شد که شرکت ورسستر برای گرم کردن آب یک استخر از گرمای اضافی یک کوره جسد سوزی استفاده کرده است، خشم عمومی برانگیخته شد.
اصفهان زیبا: وقتی کشورها به دنبال منابع انرژی تابآور هستند و سبک زندگی پایدارتر میشود، انرژی مورد نیاز این زندگی هم از منابع عجیب تامین میشود. به گزارش زیست آنلاین، در سال ۲۰۱۱، وقتی اعلام شد که شرکت ورسستر برای گرم کردن آب یک استخر از گرمای اضافی یک کوره جسد سوزی استفاده کرده است، خشم عمومی برانگیخته شد.
حرارت کورههای جسدسوزی تا ۸۰۰ درجــه سانتیگراد هم میرسد و تمام این حرارت به محیط تخلیه میشود. شرکتی تصمیم گرفت تا بخشی از این حرارت را برای گرم کردن آب استخر استفاده کند. این کار باعث کاهش ۱۵ هزار پوند هزینه شرکت در سال میشد.این شرکت تنها شرکتی نیســـت که به دنبال انرژیهای تجدیدپذیر جایگزین است. در لندن ۵۰۰ خانه وجود دارنــــد که از حرارت حاصل از حرکت قطارها در متروی لندن استفاده میکنند.خطوط راهآهن استکهلم یک قدم پیش رفته و سیستم تهویه ایستگاهها گرمای بدن ۲۵۰ هزار مسافر روزانه این ایستگاه و نیز مراجعان فروشگاهها و رستورانها را نیز بازچرخش میکند.جاهای دیگری هم وجود دارند که از گرمای بدن برای گرم کردن ساختمانها استفاده میکنند؛ اما موفقیت استکهلم در این است که از این حرارت برای برق رسانی به یک ساختمان کاملا مجزا استفاده میکند، ساختمانی ۱۳ طبقه با ۹۰ متر فاصله از ایستگاه. این منبع انرژی باعث شده است ساختمان مذکور ۲۰ درصد در هزینههای سالانه انرژی مورد نیاز خود صرفهجویی کند و از سویی هزینههای نصب و تعمیرات هم نداشته باشد.شاید اسم انرژی بیودیزل به گوش همه خورده باشد؛ اما بیو بین Bio Bean اصطلاح
جدیدی است. شرکتی که دانشجویان آرشیتکت راهاندازی کردهاند، از زائدات قهوه برق تولید میکند.معمولا کافیشاپها روزانه ۱۰ کیلوگرم زائدات قهوه را دور میریزند. آرتور کی، موسس این شرکت، میگوید استحصال انرژی از زائدات قهوه مزایای اکولوژیکی و اقتصادی دارد. قهوه به شدت گرمازاست؛ یعنی با حرارت بسیار بالا میسوزد. از قهوه برای تولید بیودیزل هم استفاده میشود. در حالی که اگر زائدات قهوه دفن شوند، شکست و تجزیه این زائدات باعث تولید متان میشود که این خود یک گاز گلخانهای است که ۲۸ بار خطرناکتر از متان است.در آفریقا، ذخایر زیرزمینی وسیع متان که حاصل فعالیتهای آتشفشانی است باعث شدهاند که پدیدهای به نام «دریاچههای در حـــال انفجار» به وجود بیایند.
در روآندا یکی از همین دریاچهها به نام دریاچه کیویو یا دریاچه قاتل وجود دارد که بخشی از گاز آن برای تولید برق استحصال شده است.اما درحالی که به نظر میرسد هیچ کدام از این تکنولوژیها به عنوان جایگزین مستقیم سوختهای فسیلی مطرح نیستند، امیدهای زیادی برای استحصال انرژی از جلبکها وجود دارد تا بلکه این مواد طبیعی به عنوان یکی از منابع بزرگ انرژیهای تجدیدپذیر مطرح شوند.جلبکها میتواننــــد سوختی ایدهئال باشند. این مواد بیشتر از ذرت یا شکر حرارت تولید میکنند، رشد جلبک به خوبی باعـــــث بازچـــــرخـــــش CO2 میشــود، مثل ذرت نیـــاز به مناطق وســـیــــع و زمینهای کشاورزی بزرگ ندارد و میتوان با آبی با کیفیت بسیار پایین هم این گیاهان را رشد داد. از طرفی این خاصیت آخری باعث شده است بتوان از جلبکها به عنوان تصفیه کننده آب هم استفاد کرد.مرکز تحقیقات محیط زیست و انرژی هم میگوید که جلبکها میتوانند بسیار کاراتر از دیگر محصولاتی گیاهی باشند که برای تولید بیوسوخت کشت میشوند.محققان میگویند برعکس دیگر دانههای روغنی که در هر ایکر ۱۰ تا ۱۰۰ گالن روغن تولید میکنند، جلبکهاتولیدکنندگان میلیونی روغن هستند و قادرند
هزار تا پنج هزار گالــــن روغن در هر ایکر تولید کنند.در حالی که اقتصاد مزارع جلبک بسیار تابآور است و سازمان بیومس جلبکی معتقد اســـت روغن حاصل از جلبک به زودی خواهد توانست با سوختهای فسیلی برپایه نفت رقابت کند.آنطور که وزارت انرژی ایالات متحده گفته است، جلبکها قادرند ۶۰ برابر سوخت بیشتری از دیگر مزارع تولید گیاهـــان بیوسوخت تولید کنند.