پروژه میدان جلوخان مسجد جامع تا پایان سال آینده تکمیل میشود
موقعیت ویژه میدان امام علی(ع) در قلب بافت تاریخی و فرهنگی شهر زمینه ای را فراهم کرد تا این میدان به عنوان یکی از بزرگترین میدان تاریخی جهان در قالب طرحی عظیم به مساحت ۳۲ هکتار احیا شود.
موقعیت ویژه میدان امام علی(ع) در قلب بافت تاریخی و فرهنگی شهر زمینه ای را فراهم کرد تا این میدان به عنوان یکی از بزرگترین میدان تاریخی جهان در قالب طرحی عظیم به مساحت ۳۲ هکتار احیا شود.
به گزارش ایمنا، بیش از ۵۳ اثر تاریخی و ارزشمند همچون مسجد جامع، مسجد علی، بازارهای تاریخی، کارونسراها و بناهای متعدد تاریخی در اطراف میدان امام علی(ع) مهجور مانده بود که با احیاء این میدان بزرگ این آثار تاریخی درخشان شد؛ این پروژه عظیم یکی از ابرپروژههای شهر است که با هدف احیا بافت تاریخی و فرسوده شهر در سه فاز انجام شده است؛ در سالهای گذشته فاز یک شامل احداث زیرگذر برای انتقال خودروها به زیر میدان و فاز دوم شامل احداث میدان اصلی و فضای چند منظوره تکمیل شده و هم اکنون عملیات اجرایی بخشی از فاز سوم در میدان جلوخان مسجد جامع در دست اجرا است .
ایرج مظفر، معاون عمرانی شهردار اصفهان در این باره گفت: فاز سوم پروژه احیاء میدان امام علی(ع) شامل آزادسازی و اجرای دیگر پروژهها در محدوده ۳۲ هکتاری و خارج از میدان اصلی است، به طور تفصیل این فاز، شامل میدان جلوخان مسجد جامع در شمال میدان اصلی، میدان نیم هشتی در شمال شرقی میدان اصلی، هتل جهانگردی در شرق میدان، توقفگاه وسایط حمل و نقل عمومی علامه مجلسی و دهها پروژه تجاری خدماتی که دور تا دور میدان تعریف شده است .
وی افزود: پروژه میدان جلوخان مسجد جامع به منظور شفافسازی فضای پیرامون مسجد جامع به عنوان یکی از عناصر اصلی و مهم مجموعه میدان در دستور کار قرار گرفته، طبق طرح محوطه نسبتأ وسیعی در جلوی مسجد به صورت فضای باز و آزاد پیش بینی شده که بدنههای آن بر عناصر و محورهای ارتباطی تاریخی انطباق داده شده به صورتی که ضلع غربی با مسجد و بازار بزرگ، ضلع شرقی با ادامه گذر هارونیه و ضلع جنوبی با کاروانسرا و مدرسه کاسهگران و بازار خیار مرتبط است؛ در این پروژه همچنین ١٧٠٠ مترمربع فضای تجاری وجود دارد.
معاون عمرانی شهردار اصفهان به اجرای پروژه A۱۱ شامل بدنه سازی ضلع شمال شرقی میدان جلوخان اشاره کرد و ادامه داد: این پروژه دارای یک کاربری تجاری با مساحت ۱۵۰۰ مترمربع شامل ۵۰۰ مترمربع فضای تجاری و ۱۰۰۰ مترمربع فضای عمومی است.
مظفر با بیان اینکه این پروژه تاکنون ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به زودی تکمیل میشود، خاطرنشان کرد: پروژه تجاری مابین A۱۱ و بازار غاز با مساحت زیر بنای ۵۶۰ متری شامل ۳۴۰ مترمربع فضای تجاری و ۲۲۰ مترمربع فضای عمومی در دو طبقه شامل زیرزمین و طبقه اول است.
وی اضافه کرد: پروژه نیم هشتی دارای کاربری تجاری با ۱۶ باب مغازه است، پروژه نیم هشتی ۱۱۵۰ مترمربع وسعت و میدان نیم هشتی ۲۲۰۰ مترمربع مساحت دارد نیز عملیات اجرایی تکمیل شده است.
معاون عمرانی شهردار اصفهان با بیان اینکه پروژه موزه امام علی (ع) برای نمایش تاریخچه میدان و به معرض نمایش عموم آثار و اشیاء تاریخی مکشوفه درروند اجرای پروژه در دستور کار قرار گرفته است، گفت: پروژه سفت کاری موزه میدان امام علی (ع) شامل ۱۵۲۵ مترمربع فضای فرهنگی در سه طبقه تکمیل شده و اکنون نازککاری آن در دو قسمت مرمت و نوسازی در دستور کار است و تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مظفر افزود: همچنین پروژه مجموعه تجاری و پارکینگهای طبقاتی کمرزرین دارای پارکینگ طبقاتی و مجموعه تجاری (هر کدام دو طبقه) است که شامل ۳۴۰۰۰ مترمربع زیربنای کلی با ۷۵۰۰ مترمربع تجاری مفید (۳۵۱ باب مغازه) و ۱۸۰۰۰ مترمربع پارکینگ (۵۴۳ واحد پارکینگ) است؛ این پروژه نیز تاکنون ۴۲ درصد پیشرفت داشته است، احداث این پروژه عملیات آزادسازی طرح میدان جلوخان را سرعت میبخشد.
جلوخان درگیر آزادسازی مغازههای طلافروشی
مهدی رضایی، مدیر پروژه میدان امام علی(ع) نیز به خبرنگار ایمنا میگوید: عملیات اجرایی فاز سوم احیاء میدان امام علی(ع) شامل احداث میدان جلوخان در ضلع شمالی مجموعه از سال ۹۴ آغاز شده است، ۱۲ پروژه در قالب فاز سوم احیاء این میدان اجرایی میشود که ۱۱ پروژه آن از سوی شهرداری و یک پروژه با همکاری بخش خصوصی صورت میگیرد .
وی ادامه میدهد: پروژههای میدان جلوخان شامل اجرای بدنهسازیهای ضلع شمالی میدان تحت عنوان A۱۱ ، اجرای بدنهسازیهای ضلع شرقی میدان با عنوان A۱۲ ، محوطهسازی میدان جلوخان، نازککاری موزه میدان، نصب پلهبرقی پارک سوار مجلسی، اجرای نازککاری بخشی از طرح بلوک ۱۱ ، نازککاری فضای زیرین میدان جلوخان، تکمیل اصلاح درزهای اجرایی میدان، محوطهسازی ورودیهای میدان، الحاقیه A۱۱ ، سرویسهای بهداشتی پارکسوار است .
مدیر پروژه میدان امام علی(ع) با بیان اینکه فاز سوم میدان امام علی(ع) درگیر آزادسازی ۴۰۰ واحد طلافروشی است، ادامه میدهد: وقتی طرح پیشنهادی جابهجایی طلافروشان میدان امام علی(ع) ارائه شد، به صاحبان این مشاغل وعده دادند که به نزدیکترین نقطه یعنی بازار قیصریه منتقل میشوند، اما در فرایندهای بعدی این وعده محقق نشد؛ طلافروشان میدان امام علی(ع) مصمم هستند که محل جدید فعالیت آنها نزدیک به میدان جلوخان باشد، از این رو تعدادی از مغازههای ضلع شرقی میدان جلوخان را حذف و یک سر درب برای ورودی مجتمع کمرزرین ایجاد کردیم.
رضایی با بیان اینکه هیئت امنای بازار طلافروشان مشکلاتی را مطرح کرده از جمله اینکه با توجه به نوسانات نرخ ارز در کشور و تغییرات قیمت طلا، فروش آنها کاهش چشمگیری پیدا کرده و تنها ۵۰ درصد طلافروشان حاضر به ادامه فعالیت و انتقال به کمرزرین هستند و نیمی از آنها انفعال از شغل خواهند داشت، اظهار میکند: از سوی دیگر مغازههای مجتمع تجاری کمرزرین حداقل ۱۲ تا ۴۰ متر است در حالی که متراژ مغازه های پاساژ فعلی دو تا سه متری بوده و قیمت آنها در مقابل مغازههای ۱۲ متری بسیار ناچیز است و نمیتوانند مغازههای ۱۲۰ میلیون تومانی را بدهند و مغازه های ۵۰۰ میلیونی خریداری کنند، از این رو برخی راهکارها مطرح شده که اگر به نتیجه برسد و این جابه جایی صورت گیرد، تا پایان سال آینده پروژه میدان جلوخان به اتمام میرسد.
رضایی با اعلام اینکه در یک ضلع میدان جلوخان، موزه میدان امام علی(ع) واقع شده که تا پایان سال ۹۷ تکمیل خواهد شد، میگوید: موزه از دو قسمت تشکیل شده که بخشی نوساز و بخشی سرای خیار سابق است که در حال احیاء است و امیدواریم تا پایان سالجاری موزه به نتیجه برسد و مورد بهرهبرداری قرار گیرد؛ دو ضلع باقی مانده میدان یکی در مجاورت مسجد جامع و ضلع دیگر پروژههای A۱۲ و A۱۳ مربوط به طلافروشان است که درگیر آزادسازی مغازههای این صنف هستیم.
مدیر پروژه میدان امام علی(ع) با بیان اینکه میدان جلوخان در مجموع تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت داشته است، اظهار میکند: در پروژههای پیرامونی میدان، شهرداری حضور فیزیکی نخواهد داشت، بلکه سیاستگذاری از شهرداری و اجرا از مردم خواهد بود.